Hnačky u 2,5 ročného

annamivo
30. jan 2019

Ahoj mamky dajte radu, už sme zúfalý. Začalo to v pondelok poobede zvracaním, na ďalší deň už aj hnačka, takto to šlo 3dni ( myslela som si že to zo zúbkov lebo sa mu tlačia zadné stoličky má 2,5 r) ale vo štvrtok mi to nedalo a išla som k dr nech ho pozrie. Vypísala nás do nemocnice. Tam super, ani hnačka ani zvracanie, vybral 3 infúzie a v sobotu podvečer sme šli domov. Odporúčali ľahšiu stravu, tak sme pokračovali v diete. Lenže v nedeľu večer zas hnačka a takto ho preženie aj 3x za deň. V pondelok som šla k dr ale bola zastupujúca a tá mi povedala že hnačka môže trvať aj týždeň po. Nedala mu lieky iba hylak. Lenže problém je aj v tomto že malý mi už nechce takmer nič jesť. Ani sa nečudujem keď je cca 2 týždne na suchej ryži, zemiakoch a pečive. Aco ste dávali deťom vy?

dzulli1980
30. jan 2019

Soletky, piškóty, banán ... nič mliečne.
@annamivo

tamaris
30. jan 2019

@annamivo Odporucam probiotika Nekadex. Mojmu synovi pomohli. Hnackoval 10 dni, trplotu nemal, nevracal, vytery boli negativne. A co sa tyka stravy tak nasa lekarka mi poradila nech maleho netrapim dietami. Samozrejme odporucila vyradit mlieko a mliecne vyrobky, vajicka. Ale napriklad hydinove maso som mu davala v pohode.

katarinamarkova
30. jan 2019

@annamivo ak v nemocnici nebol problém a doma ano....co iné jedol pil doma? Vodu máte v poriadku?

annamivo
autor
30. jan 2019

@tamaris ani náš nemal teploty, len hnačky a zvracanie. Aj výter bol negatívny. Mlieko on iba kyslé a to mu nedávam. Veď to že on ani mäsko moc neje. Miluje zemiaky s mliekom, omacky a podobne a teraz keď už vidí suché zemiaky tak plač. Zakázala mi aj slepačí vývar, že je mastný.

annamivo
autor
30. jan 2019

@katarinamarkova v nemocnici mu dali tiež len suchú ryžu, zemiaky a rožtek. Doma mu dávam to isté. Vodu máme super. Ani nik v dome nehnačkuje. Skôr si myslím že mu dali niečo v infuzkach, aby to zastavili a podporili chuť do jedla. Lebo tam by zjedol aj klince a dá ohrna nos.

tamaris
30. jan 2019

@annamivo
@annamivo ano vyvar je mastny. ale kuracie alebo morcacie prsia nie. je to dietne maso.

lubbi1
30. jan 2019

sla by som znova k doktorke, ze to proste neprestava, ze maly stale nic neje ked tak nech vas zase posle na infuzie aby nebol dehydrovany

annamivo
autor
30. jan 2019

@lubbi1 bola som v pondelok a dr mi kázala vyčkať že to trvá aj 10 dní k sa črievka dajú do poriadku. Dávam aj hylák aj hydrasec, trošku sa mi zdá že aj keď ho preženie tak je to hustejšie ako na začiatku. Skôr ma trápi to nechutenstvo.

lindusss2016
30. jan 2019

@annamivo sprav mu napr.ryzovu kasu s bananom a cucoriedkami. Moji teraz hnackovali a za tymto sa sli roztrhat. Postruhane jablcko tiez moze.

tamaris
30. jan 2019

@annamivo este mi napadlo ze by mohol suchare, bezvajecne cestoviny, cuketu bez jadierok, bielu tekvicu. Postruhane jablcko nechat odstat a take sice skarede ale pri hnacke ucinne dat zjest. Ryzova kasa s bananom je super.

annamivo
autor
30. jan 2019

@tamaris hmmm.... Tekvicu a cuketu do neho nedostanem, jabĺčko si hryzie sam, kašu vyskúšam a uvidím. Dala som mu ovsený odvar, tak čakám čo to urobí - recept starej mamy ...

tamaris
30. jan 2019

@annamivo ano aj ovseny odvar je dobry, aj jacmenne krupy, odvar z ryze aj mrkvy. tie dva posledne nemozem ani citit odkedy som ich synovi varila 2 tyzdne...

annamivo
autor
30. jan 2019

@tamaris no veď toto, on už ten ryžový a mrkvový ani cítiť nemôže... Tak sme skúsili ovos, ovsené keksíky, vločky .... A celkom mu to chutí 🙏

ukulela
30. jan 2019

@annamivo aj mrkvovy odvar skus. a z kuracich prs taky nemastny neslany vyvar len s mrkvou a zemiakom? banan tiez. skus ryzu normalne s bananom zmixovat na jemnu kasu, mozno zje skor, ked mu uz ryza sama krkom lezie ... moj toleroval aj kaejake tie kukuricne chlebiky a podobne.

annamivo
autor
30. jan 2019

@ukulela on nema rad banany 😐 ano taku polievočku mu varim....vyskusam hocičo len nech pomoze

ukulela
30. jan 2019

@annamivo ak nema rad konzistenciu, ale chut mu nevadi, tak to mixovane by som skusila - ponornym mixerom, s trochou vody z ryze, aby to bolo redsie. alebo ja som teraz malemu po troch dnoch davala aj kus kus ... vlocky som nedavala, lebo jemu skor pomahaju pri zapche. este premyslam - keby si skusila bataty? a nie kocky, ale tiez kasu na oklamanie? aj ked so sladkym tiez treba opatrnejsie ... mne doktorka tiez hovorila, ze mam dat slane tycinky a tie babske rady.
inac su dobre instatntne kase od Tavity - do vody - kukuricna, spaldova, ... tie by som skusila (ja ich teraz nemam kde kupit, ale mavala som ich, kym bol moj mensi vzdy)

annamivo
autor
30. jan 2019

@ukulela celkovo on s banánom nie je kamoš... Fúha bataty som veru neskúšala, ale čo nie je môže byť..... Ďakujem za rady

annamivo
autor
4. feb 2019

@annamivo tak, dievčatá... Pomaly sa to dáva do normálu... Najviac mu pomohol odvar z ovsa, ktorý som dávala s hylakom a hydrasec. Po ovse začal mať aj chuť do jedla a skôr zjedol aj dietnejšiu stravu ale na 2 deň už zjedol aj iné a neprehnalo ho 👍takže za mňa super...