Hnedé fľaky na telíčku
Prosím, máte skúsenosť s hnedými flakmy? Ja už som psychicky totálne na dne ☹ Drobcovi som našla jeden asi 3cm na členku a dnes další asi 7cm na brušku. Čo tu študujem, len dúfam, že to nie je neurofibromatóza. Hned rano utekáme k doktorovi. Ak máte niektorá skusenost, prosím podelte sa. Mal od narodenia jeden malý asi 3mm na čele a jeden asi 2mm ma pod kolienkom. A teraz tie dva velke ☹
@lusijab ahoj, neviem kam ste sa uz od maja posunuli, ale nedalo mi to, tak pisem. nasmu malemu sme "objavili" prve fliaciky ked mal 3 mesiace. z koznej ambulancie na Kramaroch nas nasmerovali na genetiku a ta nam zial potvrdila diagnozu NF1. ak este stale neviete na com ste, odporucam kontaktovat sa na II.detsku kliniku DFNsP Bratislava Kramare, alebo rovno napis na mail: neurofibromatosis.2dk@gmail.com
@helita Ďakujem za odpoveď. Stále čakáme na výsledky genetiky, no veríme, že Pán Boh vysliší naše modlitby a nič sa nepotvrdí.. Tie fliačky sa akosi menia, boli také ohaničené, teraz akoby sa to pomaličky strácalo.. Nie všetky, ale iba niektoré. Môžem sa opýtať, ako vyzerajú tie fliačky u Vás. Menia sa, alebo sú stále rovnaké? Sú ohraničené a sú rovnakej farby.? Mám pocit, že sa z toho už zbláznim.. Prajem Vám hlavne veľa zdravíčka, aby to ostalo len pri tých fliačkoch.. Ako to teraz s Vami vyzerá?
Ahojte, chcem sa spytat..dcerka ma uz niekolko rokov maly fliacik na chrbate (ma 7r) a teraz som jej objavila dalsie 3 niekolko mm na stehne...ale nie som si ista, ci to je biela kava, je to dost svetle - taka velmi svetla kava..tiez jej trosku vystupila a narastla sosovicka na brusku a vystupili nejake nove malicke pehy...inak okrem hyperaktivity, ktora zas ale mam pocit sa zlepsila, nema ine zdravotne problemy..v rodine to nikto nema, resp. o tom neiveme...akurat ze ja aj moja mama, jej otec (ale dlhoveko 🙂 zdravi obaja, ja este uvidim) sme straaasne znamienkovy....mohlo byt to suvisiet s NF? inak ked som bola tehotna, sme mali vysoku pravdepodobnost na downov syndrom a vtedy mi robili odber plodovej vody a geneticke testy a boli v poriadku...nezahrnaju tie testy aj tuto chorobu? nechcem ju zbytocne rozhanat po doktoroch, ale zas ani nic zanedbat...poradite pls?
este sa chcem spytat..da sa nejako rozoznat pigmentove znamienko od znamienka sposobeneho nf? obrazky na nete mi pripadaju podobne
Ahojte, tak verim, ze sa kvoli tomuto trapite. Mne sa mala narodila bez skvrn. Prva skvrna na hrudniku asi 1,5cm prisla po prvom ockovani Prevenar a Infanrix. Doktorka to neriesila. Druha prisla po druhom ockovani, taka ista na kolienku. A potom sa jej objavili este asi 3 drobne pod 0,5cm na stehnach, ktore ledva vidno. Ja som preplakala dni. Vydupala som di testy na neurofibromatozu a vysli negativne. Odvtedy sa neurobilo nic nove, ale stale sa obavam, aj ked spavam pokojnejsie. Sestra ma chlapceka, ktory ma asi 2 fliaciky a tiez po tychto ockovaniach. Preto odmietli aj MMR. Doktori vravia, ze to s tym nesuvisi, ale podla mna v tych vakcinach 2015 nieco bolo, co to sposobuje. Inak my sme boli aj na koznom kde to potvrdili, ale kozna to neriesila, dala papier na genetiku, ktora povedala, ze mala je zdrava, prospieva ze jej nic nebude a vyslo to negativne. Inak ja mam jedno znamienko na stehne, ktore sa mi urobilo asi po 15 rokoch. Nic viac. Mamicky rada by som povedala, ze nestresujte, ale to sa neda. Ale treba len cakat.
Inak ja som bola na genetike v BB, a doktorka je naozaj vynikajuca, upokojila ma.
@bubulacikkk čo na to pediatrička? radšej by som to začala riešiť... ak to nemizne ale sa objavujú nové fliačiky po tele...
@bocianka123 ma dovolenku☹pondelok tam pojdem
@bubulacikkk neboj sa, do pondelka to vydrží.. ale radšej nech to vidí dr.
@bocianka123 ved to☹
@bocianka123 mame nove☹
@bubulacikkk od kial ste?? Skúste kožnú a potom na kramaroch genetiku.
@bubulacikkk vieš čo ak môžeš chod ku kožnej aj bez výmenného lístka, povedz, že si akútny príprad a ona ti povie čo a ako.. neviem, či máte takúto dr niekde v blízkosti, alebo hned smer kramáre.. tam ťa už nasmerujú.. ked ešte vaša pedina neordinuje..
Baby ja som sla ma alerg.ona ze nechcem vas strasit ale musite od obvodnej a ist na genetiku necitajte hlavne nic na nette videla som ze vie nieco coho by som sa mala bat😲
@bubulacikkk jasné nečítaj. Tam du extrémne ,,strašidla". Ja to mam 40 rokov a nic mi neni. Aj decka su ok. Len kontroli
@bubulacikkk ahoj potvrdili vam ju ci nie?
@bubulacikkk ahoj, potvrdili Vam ju ci nie
Kocky ee😍😍😍
@bubulacikkk a co to mate?
@daakotaa obycajny pigment vraj
@bubulacikkk a boli ste na genetike ci len u kožnej?
@daakotaa aj aj🙂
@simib, ahoj, ja som nasla dcerke na chrbate na lopatke 3 flaky ale tmavsie hnede, vyzeralo to akoby ju niekto udrel alebo poskriabal. Teraz sa jej porobilo na prstoch na rukach, vyzera to ako spinave alebo opalene plus spina. Vystresovana je uz aj ona. Buduci tyzden sme objednani na preventivku, ma 10 rokov, som zvedava co povie pedina, ale neviem ci ju rovno neobjednam aj koznej, ta ma vybuchane terminy. Bojim sa prave neurofibromatozy :( Mala jeden fliacik taky hnedy ale nepravidelny akoby rozpadnut na klucnej kosti od malinka, nemeni sa, uz ako babatko, dr. ze to nic nie je. Tak teraz jej toto pribudlo, pride mi to ako modrina ale vyse tyzdna minimalne to ma.

Ohraničené nejak niesú?každý je iný.niektoré sú úplne slabunké a niektoré dosť výrazné ☹