icon

Hnisanie ušiek po nastrelení náušníc

alzbeta311
28. aug 2021

Prišla som si k vám po radu, dcere som dala nastrelit nausnicky na polročnej prehliadke. Nastrelene- pravdepodobne chirurgicka ocel. Dr povedala minimalne 6 tyzdnov, max 20, potom mozme vymenit za zlate. Hnisali jej, tak som kazdy den točila, cistila liehom, pretahovala. Po 6tich tyzdnoch som nausnice bez vahania vymenila. Za zlate. Tie boli kedysi moje. Boli vycistene a 2 dni pred tym ako som jej ich dala namocene v liehu. Po tyzdni sa jej vedla nausnicky na lalôčiku spravila cervena hrca, taka gulicka, 2 dni som jej to cistila liehom, ale gulicke to nepomahalo, na dalsi den ucho opuchnute, zacervenane, isli sme k dr. Nasa mala dovolenku , zastupovala ju dr, ktora povedala ze je to nirmalne, dala nam antibioticku mast Baneocin na predpis, na moje poziadanie sa zdvihla zo stolicky, 5 metrov od malej a neochotne sa jej na to "aspon" pozrela. Na dalsi den ucho v este horsom dtave, obvolala som ine dr, spytala som sa ci by ma vzali aj ked pod ne nepatrime, ze si to zaplatim. Vzala nas velmi mila dr 20 km vzdialena, pozrela jej to, ohmata jej to a povedala mi ze som velmi dobre spravila, ze som jej dala nausnice po mne, kedze som ich nosila a mne z nich nic nebolo. Vravi ze nas posiela na chirurgiu , pretoze to hranici s chirurgickym zakrokom. Na chirurgii velmi mily dr so sestrickou, povedal, ze zatial nema zmysel jej to umrtvit, vyrezat ale ze nam predpise zarobeny roztok RIVANOL, potierat 2x denne a za týždeň prísť na kontrolu. V pondelok sa ma vratit po dovolenke uz nasa dr, pojdeme aj k nej aby som tiez vedela jej nazor na liecbu a urobim cokolvek pre to aby jej ucho nerezali. Este chcem podotykat, ze den po vytiahnuti nausnice som jej to vytlacala, lebo som si myslela, ze tam ma hnis a ze cez nejaku dierku vyjde. Nic jej odtial nevyslo. Na to ma upozornila aj ta dr, za ktorou sme isli dalsi den, ze je tam vela malickych cievok a ze by som jej mohla viac uskodit ako pomoct, ze uz to nemam nikdy viac robit ani sa jej toho chytat. Prosim vas o radu, skusenost, nejake ine riesenie, ktora z vas to mala podobne alebo take iste, je vysmiate dievcatko, place az ked sa jej s tym nieco robi, boli ju ocividne kazdy dotyk. Pridam neskor aj foto ak sa mi podari jej to odfotiť.

Strana
z4
janiela6
29. aug 2021

@alzbeta311 Moje dve baby náušnice nemajú. Nedala som im prepichnúť ušká. Jedna má 7 rokov, druhá tri. Náušnice im nijako nechýbajú, aspoň nezavadzajú a neomínajú. Keď budú niekedy samy chcieť, tak si ich dajú nastreliť. Je to zbytočný prežitok dávať nutne náušnice už v pôrodnici. Môj názor.

naobedbuduspagety
29. aug 2021

Joj ty tyranka jedna (vykašli sa na hlúpe komentáre). Môj syn náušnice nemá a toto isté sa mu na ušku urobilo. Ú nás to riešil chirurg, bolo mi povedané, že je to "divé mäso" alebo teda abces, ktorý proste občas vznikne. Nie je to možné ovplyvniť, podľa mňa by to vzniklo aj keby náušničky prepichnut nedáš. Ja som to mala na nose, zo dňa na deň a tiež mi tam nikto nič nepichal. Tiež mi to vyrezali. Takže by som si nič zo žien čo sa ti tu snažia nahlodať svedomie nerobila, s najväčšou pravdepodobnosťou by sa to malinkej urobilo aj bez naušničiek. Ja by som odporúčala, dať to tiež vyrezať. Zákrok robia v narkóze, hojenie je potom rýchle. Ja aj malý sme boli do 3 dní fit. Držím palce

alzbeta311
autor
29. aug 2021

@naobedbuduspagety v celkovej narkoze? Neviem si predstavit ako by jej minimalne traja ludia museli drzat hlavicku nasilu

naobedbuduspagety
29. aug 2021

@alzbeta311 áno v celkovej.

alzbeta311
autor
29. aug 2021

@naobedbuduspagety a kolko trva taky pobyt v nemocnici?

naobedbuduspagety
29. aug 2021

@alzbeta311 pri dieťati kvôli narkóze 24 hodín, ja ako dospelá som išla 4 hod po operácii domov

Strana
z4