Hnisavá angína, zahlienenie a kašeľ
Ahojte baby, pisala som aj "strapcovi", ale teraz je na dovce, tak mozno niektora poradi teraz mne:
Mam tento problem s dcerkou: V septembri nastupila do jasliciek a vydrzala tam 4 dni, od vtedy sme na striedacku non-stop chori.
Najskor to boli zelene sople - dostali sme pamycon, kasel - stoptusin (vytery u pediadra - "cela zoo" - okrem ineho enterokok, pneumokok a
ostatne uz si velmi nepamatam, na kontrolnych vyteroch ostal este pneumokok + nieco, ale lekarka povedala, ze to netreba liecit ked nema
priznaky a je ok). Neskor zase kasel+ sopliky dostali sme uniflox donosa a trifed (od krcnej - u nej vytery boli v poriadku) . Vzdy to
preslo ale po par dnoch to mame spat... Teraz od soboty mame vraj hnisavu anginu, do utorka sme mali teploty najvyssie v nedelu 39,9...
dieta sa mi uz druhy den dusi, ma zachvaty kasla - vykasliava hlieny a bolí ju to poriadne. Dnes cely den nic nejedla a teraz vecer ju
natahuje na zvracanie vzdy ked zakasle a vyvratila uz hadam aj vsetko co vypila, o tom ze je unavena a nemoze spat nehovorim (o vyvysenom
vankusi nemoze byt ani rec... to ona hned vyhodi z postielky). Berieme sirup Ambrosan a pamycon na sopliky, na anginu sme dostali na
pohotovosti Zinnat sirup(?). V utorok mi Dr. povedala ze jej sirup nemam davat pred spanim (ale pri davkovani 3x denne mi to proste inak
nevychadza) a vraj staci odstup 3 hodiny (ja som mala vzdy odmeranych 8) a pred spanim jej mam dat stoptusin. Na nete som nasla ze sa tie
lieky nemaju kombinovat, tak som teraz v rozpakoch. Vcera som jej to tak dala vecer pred spanim a dnes mame sodomu-gomoru doma, tak neviem
ci mam ist k inej lekarke alebo len robim paniku. Zdá sa mi, že má aj napuchnuté uzlinky.
Prosim co s nou mam robit, aby som jej trochu pomohla? Velmi ma trapi, ze ju viditelne vsetko boli, ked kasle :(. Nostek jej cistim Physiomerom baby uz od septembra, skor ako teraz dam pamycon, najskor dostane nasivin (teraz poslednu chorobu, pred tym som to nedavala). Dnes som skusila rano dat jej cibulovy sirup, mam aj thymomel a stodal ale to som jej este nedavala, nechcem si ju predavkovat. Okrem toho jej davame Cebion 1x denne, Vigantol tiez. Pije dost caju. Jasne, ze zajtra budem rano utekat k lekarke a uvidim co bude, ci zase nejake vytery, alebo co... ale aj iny nazor by som chcela pocut.
... toto je skopirovany email. Viete mi niekto poradit alebo dat priamo link ak to tu niekde bolo.. kedze teraz viac utekam k postielke s utierkami ako citam :( Neviem co uz mam s nou robit, idem sa zblazdnit, taka je ubolena.
c vit z dmka mam doma a neviem do davkovat malemu dietatu... nasivin idem precitat 🙂
A co na bolave hrdlo? :(
@simca06022011 davkovanie cecka priemerne bezne je 40mg na kilo na den, rozlozit do aspon 3-4 davok, pri choroba davky zvysit 2-3 nasobne, uvidis podla reakcii, ak bude cecka privela, tak sa vyluci mocom, max dostane hnacku, takze stiahnes davku na menej , kazdy clovek (dieta) ma spotrebu inu a ta sa meni z hodiny na hodinu, z dna na den
takze tu spravnu davku musis zistit sama, skusa davat a postupne zvysuj, ak sa nedostavi hnacka, tak telo vsetko spotrebuje, ak sa dostavi, davku zniz, treba pocas dna pit vela vela tekutin, lebo cecko podporuje mocenie
odporucam precitat megaskorbicku liecbu
na hrdlo je dobry kalciovy sirup
@simca06022011 kolko vazi tvoja dcera?
@simca06022011 no predsa ty 😅
mas tam malu odmerku, kt. je cca 120mg zarovnana, takze je to jednoduche
na den by mala bezne dostat davku 520mg rozlozenu na 3-4 davky (dala by som 4 x denne po jednu odmerku a raz 2 odmerky) a pri choroba zvysit na tych cca 1500mg denne ( napr. 6 x denne po 2 odmerky) kombinovat to mozes rozne, ako si to pocas dna rozdelis a nemusis sa drzat presne ani tych 1500mg, skus na menej uvidis ako bude reagovat, ci bude zaberat... pripaden zvys, alebo zniz dennu davku
ja som sa minule rano zobudila total soplava, nachladena, bolelo ma hrdlo co som ani prehlnut nemohla, hned som zvysila davku na kazde 3 hod po cca 7 odmieriek pocas celeho dna (7x7 odmeriek = 5880mg na den), 2 dni a bolo po chorobe 🙂
@hajanka tak to idem najskor otestovat na sebe, lebo som tiez daaka hotova ako som s krpanou spala poslednu noc 🙂))
ja som hotova z toho mixu liekov co jej dali bez mihnutia oka... a este pozerala po mne lekarka ako puk, ked som jej povedala ze 3 dni teplotujeme a vobec jej to neprechadza s ATB sirupom... sopliky su pomaly fuc, pamycon zabera vzdy dost dobre ale ten kasel a hlieny su brutalne... nepomoze mi to ale aspon sa tu postazujem 🙂)) spat aj tak nebudeme 🙂
@simca06022011 len ho nasat cim skor, tym jej nemozes nijak ublizit 🙂
@hajanka rozkaz 🙂))
@simca06022011 tak.. nemyslela som to ako prikaz 😅 😀
@simca06022011 nič v zlom,ale napchať teraz do dieťaťa toľko Céčka preto,že to niekomu dospelému zabralo,tak to snáď nebudeš skúšať /nič proti tebe,hajanka,len píšem,čo si myslím/ čo si zo školy pamätám,tam vit. C sa v tele zužitkuje len toľko,koľko ho treba,zvyšok sa vyčúra....tvoje dieťa teraz predpokladám nič neje,len pitie a lieky,tak si predstav ten žaludoček a ešte aj hlieny pohltá,tak jasné,že ju naťahuje 😒 atb nabudúce si pýtaj tie,čo sa berú á 12 hod...ja by som jej dávala len atb a sirup napr. Mucosolvan,teda nie antitusikum na tlmenie kašľa,ale mukolyticum na skvapalnenie hlienov + Nasivin do nosa,samozrejme musí poriadne fúkať,ak náhodou ešte nevie /školkarka by už mala vedieť/ tak odsávať...tiež zváž,že ostane doma celú zimu,teda mimo kolektívu detí,toto sa bude opakovať ,dieťa sa bude trápiť a ty s ním,porad s as lekárom
@janinah nic v zlom ale ja som povedala ze to vyskusam na sebe🙂 Malej iba vymenim cebion. A tuto liecbu co opisujes mame od soboty a je to iba horsie. Je jaslickarka a nie skolkarka, fuka ked je v pohode ale teraz odsavame o sto 6... s revom ale co uz. Mimo kolektivu ju uz viac neviem drzat a s lekarkami ( dets aj orl) som to uz riesila tiez, pretoze mne to fiez hned napadlo,. jednak musim si vyriesit aj svoje zdravotne veci a mam neodkladnu pracu, ktoru bohuzial nikto za mna neurobi.
@simca06022011 Zinnat od soboty a horšie? tak by som sa pýtala na možnosť zmeniť atb...tiež Stoptusin na noc by som nedávala,skôr nejaké antihistaminikum
@simca06022011 ja mam presne toto iste zo sebou uz 4 den nic mi nepomahalo totalne som bola k.o. ale vcera mi muz povedal ze naco vymislam a nakupujem v lekarni kopu vsetkych moznych liekov ze mi staci uzivat iba kalciovy sirup+ C vitamin tiez mam ten z DM a cuduj sa svete dnes je mi o 50% lepsie mandle ma tak strasne nebolia, viem aj normalnejsie prehltat aj pit, horucky uz ustupili. ten kalciovy sirup mozu aj deti od 1 roku a ver ze pomoze. 🙂 skore uzdravenie
@simca06022011 moj maly podobne hlavne v noci kasel, kasel, cez den ok......a muz to iste......pomohlo....nadrobno nakrajaj cibulu a uvar v 2,5dcl vody, pridal lyzicu medu a 2 lyzice javoroveho sirupu.....dietu staci tak 2-3lyzice pred spanim......obvykle nam zabera to Ccko, aj asi zabralo, len toho kasla sa endalo zbavit.....vyskusaj toto...
my sme už preskákali také isté problémy,(od nástupu do kolektívu) najprv samozerejme pchanie všeliakých sirupov od doktorky, od mukolitík, antitusík, trifedov,atb kvapiek na litre aj atb sirupov, ventolinu, zodaku a aeirusu vrátane fixotide a striedanie a brutálne kombinácie, samozrejme ja vydesená a neskúsena, čo naordinovala doktorka, to bolo sväté, aj keď to nepomáhalo. a sústavné posielanie na orl, kde nikdy nič nezistili, ani alergo imuno - žiadna alergia ani znížená imunita ... a dnes mu už tieto sirupy nedávam, uplne som na ne zanevrela, pretože aj tak nepomáhali a posledne sa vyliečil Mišpuľníkovým sirupom (priznám že som sa obávala keď som mu ho dala 1x, predsa čínska medicína 🙂) ale zabral a naozaj účinkoval + striekaním propolisového spreja do nosa a morského spreja (naozaj funguje, ničí baktérie a vírusy, ale treba si otestovať alergiu) a inhalácie vincentky. Za 4 dni máme po problémoch.
@janna_1 asi tak, Trifedom mi malu dokina davkovala v kuse 2 mesiace a neprestala kaslat, Promethazin som jej ani nedala ked som si precitala pribalovy letak, preco by som mala davat dcere na kasel a sopliky sirup, ktory sa pouziva v psychiatrii???...vsetko som odniesla spat do lekarne. Teraz som uz mudrejsia, tiez pouzivam Mispulnikovy sirup, Kaloba kvapky a Solmucol (ucinna latka NAC, je aj v ACC, ale ten je plny vselijakeho dalsieho svinstva, takze Solmucol je "mensie zlo") nie vsak vsetky naraz, Vincentka do nosa, koloidne striebro v spreji, tymianovy krem, alebo jazvecia mast na hrudnik, ako prevencia Ccko, Dcko a kolostrum denne...ked ma suchy kasel v noci tak aj teply zabal na hrudnicek, po chvilke sa kasel stlmi a moze pokojne spat...a cuduj sa, zabera, mala je do tyzdna fit, zelene sople miznu do 3-4 dni, kasla sa zbavime uplne najneskor do 2 tyzdnov 😀
@simca06022011 a treba podlozit matrac aby bol vyvyseny, z vankusa sa vacsinou deti aj tak zosulaju v spanku 🙂
@janna_1 to mozu aj taketo male deti??
baby kde sa dá zohnať tá vincentka a mispulnikovy sirup? vdaka
@simca06022011 bude to dost dlhe ale ucinne 🙂
-je dobry teply obklad na hrdlo zo semena lanu,uvareneho v sladkom mliecku na kasu
-3 polievkove lyzice kvetu bazy ciernej navlcit mliekom,chvilu podusit,vysypat do gazy a prilozit teple na 3 hod.2 az 3 dni po sebe.Na vrch treba dat teplu satku
-tenke rezy slaninky namocit do horucej vody a prilozit ako obklad a opakovat 3 noci
-pecene zemiaky rozotriet s maslom a dat ako obklad ale zemiacky by nemali byt postrekovane
-200g cibule dusit poliat 2 lyzicami vody,pridat 4 male lyzicky anizu,este o 10 minut podusit dat do gazy aby sa to nesypalo.Obklad nehat na 2 hodky.Teple 1x denne az do zlepsenia stavu
A ked ma bolesti v hrdielku kloktat odvar z paliny pravej pol litra vody a 1 polievkova lyzica caju 2x denne
-Ked ma v hrdielku zapal kloktat treba zapar zo salvie a tymianu na pol litra vody 1 polievkova lyzica salvie a 1 polievkova lyzica vnate tymianu
Hadam nieco s toho pomoze 😅
@simca06022011 ahoj, môj malý bol tiež nonstop chorý odkedy nastúpil do škôlky, rok bral každý mesiac antibiotiká, rôzne sirupy, vitamíny, lieky na imunitu ... až mi raz dr. poradila colostrum , je to prvé mliečko od kravičiek a čuduj sa svete 2 roky nebral žiadne lieky . žiadna angína či chrípka. odvtedy ani nemarodil. ak aj má soplík, tak len vodový 3-4 dni, netreba na to kvapky. teraz síce kašle , ale našťastie bez teploty, bez dráždivého kašla, kašle len ráno , lebo sa to cez noc nahromadí, v noci nekašle vôbec. dávam mu len mucosolvan na vykašliavanie. to colostrum radím aj kamoškám, aj keď to neznamená že ti dieťa vôbec neochorie, ale má mierne príznaky a rýchlejšie uzdravenie. dávam ho už aj druhému synátorovi od pol roka. treba ho brať pravidelne, tiež to chvíľu trvá kým imunita nabehne,ale stojí to za to. na nete sa dajú zohnať lacnejšie, v lekárni sú drahé 😉
a ešte ten spomínaný vit. C z dm. ja ho dávam staršiemu má 6 rok. do pol litrovej flaše, so sirupom inak by to bolo kyslé, 3 tie odmerky čo sú vo vnútri. tak má rozdelenú dávku na pol dňa. mladšiemu 1 odmerku. 🙂
@majusa2 s malou som od decembra doma, este ani raz nebola chora, do jasli sa uz nevratila, pretoze ja mam imunitu na figu a bola som od nej v kuse chora...teraz od januara ma prasky na imunitu, tak neviem ci to pomohlo... ani teraz neochorela a to deturence okolo a aj ja sme chori 🙂)
veď to, aj keď bol malý doma napr. cez prázdniny tak nebol chorý, ale hneď ako nastúpil a to bolo v sept. teplo tak hneď angína a antibiotiká. tak možno vám pomohli tie prášky, my sme ich tiež brali, neviem už ako sa to volalo ribomunil alebo tak nejak, a pred poslednou dávkou mi dr. povedala ,že v poslednej dobe po ňom sú deti ešte viac choré 😲 tak sa z toho vysomár 😖 tak želám nech už neochoriete 🙂 a ak by si náhodou chcela info o tom colostre, ozvi sa 😀

@simca06022011 kombinovanie tych sirupov je naozaj problem, moze jej to stiect do priedusiek.
poviem ti, co by som urobila ja. tie vsetky veci co jej davas, by som vyhodila. davala by som jej nasivin sinus na riedenie hlienov.
cebion je hrozny bordel, kup jej Cvit. z DM drogerie