icon

Hnisavá vyrážka u päťročného dievčaťa

26. jún 2025

baby dcéra (5r) ma na klitorise v strede normálne hnisavú výrazku (ta je “zrelá”) a hneď napravo nižšie ma ďalšiu (ale ta je taká akoby hlbšia). už sme raz kvôli obdobnemu problému boli na gyn, brali jej stery ale všetko bolo ok, sama dr nevedela že prečo, z čoho to ma. neviete že čo s tým alebo že z čoho sa to robi?

janinah
26. jún 2025

Znovu na gyn.a ak sa da tak k inej dr.

autor
26. jún 2025
@janinah

Znovu na gyn.a ak sa da tak k inej dr.

@janinah je to nieco vážne? ja sa bojím že jej to budú nejak rezať-čistiť alebo nieco a to už ju viac x k dr nedostanem

janinah
26. jún 2025

Tak najprv urcia dg a potom budu " cistit" alebo odstranovat ak bude treba a samozrejme v celkovej anestezii. Ty sa bojis a teraz dieťa bude chodit s patologickym nalezom na genitaliach? Si matka,tak sa vzchop a urob co treba.

kvietok1233
26. jún 2025

Aj mne sa občas tam dole urobí vyrážka vytlacim ju zahojí sa...ale je to na Tom mieste dosť bolestivé. Neviem si predstaviť vytlačiť to dieťaťu. Ma správnu hygienu? Nepoti sa veľmi tam dole? Nosí bavlnené nohavičky?

autor
26. jún 2025
@kvietok1233

Aj mne sa občas tam dole urobí vyrážka vytlacim ju zahojí sa...ale je to na Tom mieste dosť bolestivé. Neviem si predstaviť vytlačiť to dieťaťu. Ma správnu hygienu? Nepoti sa veľmi tam dole? Nosí bavlnené nohavičky?

@janinah ja sa bojim pretože máme škaredu skúsenost so zubárom kde absolútne necitlivý spôsobom riešil problém. a od vtedy ju tam nevieme dostať čo máva také hysterické stavy.. keď jej na gyn brali len ster sme ju 2 držali a vrieskala na celú chodbu. takže si neviem predstaviť čo to bude teraz. nie som veľmi presvedčená jej prístupom a nájsť detského gyn je zazrak
@kvietok1233 áno bavlnené nohavičky ma to či sa potí tak ako dieťa je nonstop v pohybe chodí behá, obliekam ju voľne a letne, dávala som aj sudocrem na to aby to vytahalo a nemuseli sme ísť k dr

kvietok1233
26. jún 2025

Možno by som ešte skúsila framykoin masť...a pediater čo na to nemá nejaké jemnejšie riešenie?

autor
26. jún 2025
@kvietok1233

Možno by som ešte skúsila framykoin masť...a pediater čo na to nemá nejaké jemnejšie riešenie?

@kvietok1233 to sa na to môže? pediatrička to predtym videla ale to už pomaly mizlo a poslala nás gyn.. ono sa jej to urobi a po nejakom čase to zmizne (ja jej to natieram, robím kúpele v hypermangane), gyn nám poradila robiť kúpeľ v čiernom caji.. preto zisťujem či tu niekto nemá s tým skúsenosť.. viem že visnovskeho balzam skvelo vyťahuje hnis ale to na takú oblasť sa aplikovať asi nemôže

44janica44
26. jún 2025

Rozprávaš sa s nou o tom ze doktor musí nejaké veci urobiť?
Moja ma 3, často jej robia crp, place keď vidí sestričku s ihlou ale drzi, lebo vie ze sa to urobiť musí.
Od malička sa s nou veľa o tom rozprávam, vie ze niektoré veci pôjdu bud podobrom- bude to mat rýchlo za sebou, alebo proste nasilu a bude to trvať dlhšie.
Ak nie si spokojná s prístupom lekara treba ho zmeniť a vysvetliť jej ze je to novy lekár.
To ze hysterci kvôli zubárovi neznamená ze treba zanedbať preventívky.

autor
27. jún 2025
@44janica44

Rozprávaš sa s nou o tom ze doktor musí nejaké veci urobiť?
Moja ma 3, často jej robia crp, place keď vidí sestričku s ihlou ale drzi, lebo vie ze sa to urobiť musí.
Od malička sa s nou veľa o tom rozprávam, vie ze niektoré veci pôjdu bud podobrom- bude to mat rýchlo za sebou, alebo proste nasilu a bude to trvať dlhšie.
Ak nie si spokojná s prístupom lekara treba ho zmeniť a vysvetliť jej ze je to novy lekár.
To ze hysterci kvôli zubárovi neznamená ze treba zanedbať preventívky.

@44janica44 nezanedbavam pretože keď ide o zdravie som zástanca toho že buď po dobrom alebo po zlom ale musí sa..aj s mužom jej veľa vysvetľujeme, chápe to, aj by spolupracovala ale samozrejme sa boji. a potom prídeš k lekárovi a miesto citlivého prístupu (keďže sa jedna o dieťa) je to prístup ako k dospelakovi a dieta vyrevane. mimochodom ja sama mám traumu z gyn, idem tam až keď mi ozaj horí pod zadkom. k chlapovi s ňou ísť nechcem lebo to ona neukáže

jaskolka
27. jún 2025

5 ročne mentálne zdravé dieťa by už malo pochopiť,ze existujú u lekára aj veci, ktoré síce bolia ,ale sú nutné, kvôli zdraviu.Samozrejme,že mu to treba vysvetliť primerane veku,ale určite nie je riešenie to,že budeš sa báť a kvôli tomu s ňou radšej nikam nepôjdeš.
Treba hľadať gynekologa,alebo teda ak chces,tak gynekologicku s prístupom k deťom, prípadne detskú gynekologicku,ale keď ty sama máš traumu,a postoj,ako píšeš(idem,keď horí pod zadkom 🙈),tak veľa záleží aj od tvojho postoja k tomu. Pretože dieťa aj vidí,že rodič sám veľmi neverí doktorovi,tak určite ono nebude tam nejako extra spolupracovať

gemerka17
27. jún 2025

Autorka - sama sa správaš ako decko. Vieš, ze prístup lekara je nevhodny a lezeš tam. Tak to byť ale nemá. Treba najist lekara, ktory sa správa normalne. Čiže sa fakt nedivím, že dieťa nechce ist k zubárovi s ktorym ma zlu skúsenosť. Riesenie: najist nového s citlivým pristupom. Aby nemusela potom dopadnúť tak, ze ist az keď horí. Cestovať za lekarom je bežná vec, určite sa to oplatí ak ide o fyzické aj psychicke zdravie seba a svojho dieťaťa. Postav sa k tomu ako dospelá osoba a nájdi gynekológa pre dcéru, ktory uz ma velmi pozitívne recenzie a dobre meno.

tianna
27. jún 2025

Vyrážky sa robia aj pri kvasinkach/baktériach.. výborný je Tea Tree od dr. Muller vaginálny gél, samozrejme len zvonka, no či ho môžu aj deti to žiaľ neviem..

bluea
27. jún 2025

Preboha zober ju k lekarovi a nedavaj jej tam nahodne masticky co ti odporucia anonymne zeny na online fore! Namiesto toho, ze ju budes zbytocne dlho stresovat a neriesit problem u odbornika jej ukaz, ze o zdravie sa treba starat a riesit veci dokladne.

janinah
27. jún 2025
@bluea

Preboha zober ju k lekarovi a nedavaj jej tam nahodne masticky co ti odporucia anonymne zeny na online fore! Namiesto toho, ze ju budes zbytocne dlho stresovat a neriesit problem u odbornika jej ukaz, ze o zdravie sa treba starat a riesit veci dokladne.

@bluea niekomu nevysvetliš...

tianna
27. jún 2025

Ale doplním že naozaj treba poriadne vyšetrenie, lebo pokiaľ má nejaký zápal môže sa jej rozšíriť na ženské orgány a to určite nechceš.

44janica44
27. jún 2025

Tak nájdi gynekologicku.
A zmen pristup aj ty.
My sa o lekároch rozprávame bežne. Ale štýlom ze idem tam robí to a to aby sme boli zdraví. Nie štýlom nechce sa mi tam a idem až keď musím, dieta to všetko počuje a zbytočne naň prenasas svoj strach.

A prečo nie k lekárovi? Dieta v 5 rokoch ešte nepociťuje hanbu a treba ju ucit ze proste je to lekar - chápala by som ze by cirkus kvôli mužovi lekárovi robila nejaká pubertacka to sa dá pochopiť. Ale 5 rocna? Aj to jej treba vysvetliť ze niekedy je tam ujo lekár, niekedy teta... si predstav ze ideš na pohotovosť a tam je lekar odsedis si x hodín v čakárni, a tam riešite cirkus ze dievca sa mužom ošetriť nedá a za vami ďalších x ľudí musí čakať a z 10 min ošetrenia je polhodinove alebo aj žiadne lebo doktor tiež nemá čas naťahovať sa s hysterickym dieťaťom donekonecna.

taktotedanie
27. jún 2025

Hladaj ineho gyn ak sa neda tak normalne do nemocnice na gyn odd, uspia, vysetria urobia co treba