icon

Hnisavé soplíky

nikatan
10. feb 2015

Baby prosím Vás neviete mi poradim.Môj malý má 2,5 roka a trápi nás problém, že vždy 1 krát do mesiaca mávame hnisavé soplíky.Doktorka nám strieda kvapky do nosa.Na čas to préjde, ale potom znova.Na alergologiu máme termín až na máj. ☹ Nemali ste niektorá tiež taký problém???Ďakujem

salome123
10. feb 2015

@nikatan ano. dceram sme davali imunoglukan, pol roka boli bez soplikov a pred nedavnom to zacalo opat. dokonca to maju obidve moje dcery. jednej nezabera uz ani pamykon, sople trvaju aj mesiac a potom zmiznu, druhej to niekedy udrie na priedusky alebo do ucha, inokedy to zmizne same.

lalinko2010
10. feb 2015

@nikatan ahoj, aké kvapky do nosa vám dáva?
prečo vás neposlala na ORL? Alergológia, no neviem, jasné vyšetrenie ale nám na to nič nedali, mali sme len od detskej antibiotické kvapky do nosa ale kvapky nestriedame a nedávame, skôr by som brala odporúčanie na ORL, tak sa pýtaj.

nikatan
autor
10. feb 2015

@salome123 no mne dnes doktorka poradila, že mu mám vyplachovať nos morskou vodou obsahujúcou med.tak fakt neviem či to mám vyskúšať.najviac sa bojím, že sa mu vždy zvačšia uzlinky za uškom aj na krku.

nikatan
autor
10. feb 2015

@lalinko2010 prosím ťa možno budem za blbca, ale to je aké vyšetrenieORL?nepočula som to ešte

lalinko2010
10. feb 2015

@nikatan ORL - ušno nosno krčné, možno ste tam boli. Nás tam detská poslala keď sme mali problémy.

nikatan
autor
10. feb 2015

no to sme neboli.musím sa jej na to spýtať.

salome123
10. feb 2015

@nikatan zevraj sa odporuca koloidne striebro. co sa tyka tej morskej soli... je to dost nakladne, ale najlepsie sa oplati kupit physiomer. my sme to davali, ale neviem ci to nejako vyrazne pomohlo. ja si ale myslim, ze hnisave sopliky su len nasledok nejakeho problemu, pricina tkvie v slabsej imunite.

mimochodom, ta mladsia ked mala zelene sopliky (aj ked uz na ustupe), dali sme jej robit vyter z nosa a nic sa tam nezistilo. vo vytere z hrdla mala hemofila a ten zvykne robit kus sarapatu, tak to mozno s tym nejak suvisi. neviem. lekar odmietol riesit aj toho hemofila, takze ja to tiez prilis neriesim.

jeennyv
10. feb 2015

urcite sa pytaj na orl, nechapem preco vas tam neposlala hned, ako lekarka by mala vediet, ze kvapky do nosa pri dlhsom uzivani nicia sliznicu a nie su na dlhodobe pouzitie ....ak to ma raz do mesiaca je to chronicke cize vysetrenie na nosnom by malo byt nevyhnutne....

janinah
10. feb 2015

určite orl a riešiť nosovú mandľu

katarinamarkova
10. feb 2015

@nikatan
@nikatan len kvapkate zbytocne nezaberajuce nosne kvapky? pri hnisavych soploch? a ORL nic? odbery krvi? antibiotika? rontgen prinosovych dutin?
ako nic v zlom....taketo sopliky raz za rok par dni....ok.....ale kazdy mesiac???
co takto odbery? vytery? a liecit to co robi problem - konkretneho bacila, konkretny problem.....a nie len utlmovat priznaky - co su sople - sople nie su problem - su len nasledkom vaznejsieho problemu
sa normalne cudujem ze len slepo nasledujes rady lekarky.

odporucam byt u dr. trosku priebojnejsou a bez diagnozy, odberov, vyterov a odporucania na nosno, usno krcne neodist.
ono dlho trvajuci zapal bez problemov moze prerast do chronickeho stadia, kde uz s nim nenarobite prakticky nikdy nic.
mimochodom aj to non-stop kvapkanie kadejakych kvapiek ma na sliznicu katastrofalny vplyv.

blanch12
10. feb 2015

@nikatan mam - mala som ten isty problem s malou..je od 1,5 roka v jasliach a teraz v skolke, tak sa to dalo ocakavat..nejaky cas som davala nasivin-hlavne na noc, aby spala, ale prestala som..velmi vysujuje sliznicu...ked bola mensia vysavala som sopliky - vytrela vnutro nosteka s framykoin mastou a tak dala nasivin...uz to ale nerobim..2x som mala pamykon-fakt je, ze zabral hned, ale rychlo sa to aj vratilo...☹...boli sme v 3 rokoch na ORL - nosna mandla je ok...alergiu tiez vylucili...ze vraj ma z toho vyrast...mame za sebou zapal stredneho ucha a uz 4x angina..sranda to nieje..ALE 😉...pravidelne jej davam sirupy -imunoglukan,pikovit a pod...a pri prvom naznaku soplikov striekam STERIMAR s MEDOU a nedam nan dopustit!!!...uz viac ako rok nebola chora(ak neratam kiahne 😉)...ten sterimar s medou je sice drahsi a vahala som, ale mne sa velmi osvedcil 🙂..a este nieco, co mi prizvukovali na orl - odsavat a smrkat a ak malej nejde vysmrkat-vytiahnem vysavac a vysavam ako 'za mladi'...drzim palce 🙂

ajkava
10. feb 2015

Zelené sople sú bakteriálneho pôvodu, žlté zápalového. Preto treba urobiť výtery aj s citlivosťou na ATB . Niekedy sa neurobí citlivosť, decká štopú ATB bez presne cielených. Potom sa ešte oslabuje imunita.