Horúčka 39 u 6,5 mesačného bábätka bez zjavnej príčiny
mamičky viete poradit? mam 6 a pol mesačne babatko a mavame horučky do 39st. tak raz za tyžden.Potom sama klesne.Vyteri mame v poriadku a moč tiež,aj CRP.Zubky nemame ani jeden? Neviete čo by to mohlo byt trva to už asi mesiac a vždy sa ta teplota objavi ☹
@babulka82 ahoj,väčšinou v takom prípade hovoria o tzv. 6. chorobe..aj kolegov 6 mesačný syn to mal akurát pred 2 týždňami,mal horúčky, ale ani zubky mu nešli ani nijaké iné príznaky choroby nemal.bol potom v nemocnici a povedali že šiesta choroba..vraj sú pritom niekedy aj drobné fliacky na hrudi alebo po telicku.on nemal..lenže on mal horúčku 3 dni vkuse..nie tak striedavo ako si ty napísala..
@babulka82 : môj syn keď mu mal vyjsť prvý zub tak teplotoval 3 týždne a to tak že dva dni vysoká teplota ktorá sa ničím nedala znížiť, počas dňa mu niekedy len tak sama klesla a potom zasa stúpla, po dvoch dňoch mu sama klesla, potom týždeň nič, potom zasa jeden deň teploty, potom zasa tri- štyri dni nič a potom zasa teplota, a tak tri týždne a potom sa objavil zub, ktorý veľmi pomaly vychádzal, a pritom sa vôbec neslinil, ani nehnačkoval, ani žiadne iné príznaky nemal
no čaute baby, my sme mali tiež od nedele 39 teploty, boli sme u lekára, CRP máme OK, noštek aj hrdielko tiež OK, predstavte si máme piatu-šiestu chorobu-prejavuje sa 2-4 dni teplotami, ak ustúpia, dieťa sa vyhodí malými vyrážkami po telíčku, dnes je streda-teploty už nemáme a sme vyhodený po celom tele. Pán doktor mal pravdu. Teraz je tá choroba nejak rozšírená, má ju aj moja kamoška pri 7 mes.dieťati. Dnes som musela i zavolať lekárovi, že sme sa vyhodili-musí to nahlásiť na infekčné, kvôli štatistike. Nebojte nie je to nejak chytľavé-pozrite google.
@babulka82 : spaval to skôr nespával, druhý krát keď dostal teploty tak sme dva dni ho len nosili s manželom na rukách, sme sa striedali, no u nás hovorím každy jeden zub bol katastrofa, a nič nepomáhalo, ani mastičky, ani studené niečo, nič, jediné čo ako tak pomohlo boli čipky panadol, tie aspoň zabrali na takú hodinku, dve, vtedy pospal trošku, ale tiež sa budil s plačom, bol nervozny, nič ho nezaujímalo, nechcel ležať, len byť na rukách, takže mi sme ho cez to obdobie mali 24 hodin na rukách, na rukách aspoň bol ticho, ešte teraz mám hrôzu zo zubkov, boli sme aj u lekára a ten nám povedal že má silné ďasná a ťažko sa mu prerezávajú zúbky, on mal všetky zuby až keď mal dva roky a sedem mesiacov, ale stoličky keď mu išli už to bolo trošku miernejšie, mal len jeden deň teplotu, ale keď mu išli predné tak aj dva tri dni teplotoval, raz tak teplotoval čo normálne ani nevládal stáť na nohách to už bol taký rok a osem mesiacov, to mu išli očné zúbky, to mu normálne aj krv išla z ďasien. u nás nič nepomáhalo, museli sme vydržať a zvládli sme to no bolo to náročné
@hameeda no teda "pekne" aj vy ste to mali pestre 😖 a teraz ma synček kolko? ako sa vyrovnava s bolestou? lebo mne naš maly pride až priliš citlivy na bolest teda .Joj dufam že su to len zubky a nie nič važne tie teploty.Stale si vravim že keby mal nejaky zapal tak ta horučka sama neodide.
no teraz má tri roky, tak už cca 6 mesiacov máme pokoj asi už ma všetky zubky, náš malý je dosť silná osobnosť bolesť e v zvláda dobre, no moje deti nebývajú choré takže v podstate neviem, ale pri očkovaní neplačú, minule im brali krv na vyšetrenie na alergologiu, pretože ja som silná alergička, tak vôbec neplakali, nič ani slovko ešte pozerali na to ako im berú tri ampulky, tak ja som sa divila, lebo ja sa iniekcie veľmi bojím, tak to asi nebudú po mne 🙂
skús dať malému čipku panadol 125 mg, u nás to pomáhalo najviac
@zuzi241 nam isli takto zuby ,maly preteplotoval kazdy jeden zub , to bol horor
@zuzi241 no ,ale uz by som sa nechcela vratit do toho obdobia 🙂 ,no a este nikdy som sa na sto pro nespoliehala ,ze su to zuby ,ale pre istotu som vzdy dala vysetrit moc ,pre svoju vlastnu spokojnost radsej 100krat zbytocne ako raz a neskoro.....nech Vam rychlo vyjdu von 🙂
@gabrielita1610 vsetky vysetenia ma teraz za sebou,vsetko je negativne...len ja nestastna,lebo mu neviem pomoct :/ dakujem...snad to nejako zvladneme
ja som davala homeopatika A ked plakal v noci dalo som nurofen...drzte sa

asi to budú zúbky, to že nemáte to neznamená že to nie je od zúbkou, moje tri deti si každy zub odhorúčkovali, tak aj tri týždne predtým ako sa im prerezal, teplota vystúpila, klesla, a stále dookola až pokiaľ sa neprerezal zúbok, a najhoršie boli tie prvé, moja dcera ma teraz rok a dva mesiace a má 4 zuby, syn do roka a pol mal len 4 zuby, 🙂