Horúčka u bábätka
Ahojte, chcem sa opýtať či som to už vašim detickam niekedy stalo. V noci sim sa zobudila a skúsila čelo dcérku bolo úplne horúce aj ručičky. Dcérka ma rok.Lieky som jej nepísala keďže spala a nechcela som ju zobudiť po hodine som ju skúsila znovu a úplne normálna akoby jej teplota ustúpila sama. Stalo sa vám to niekedy? Môže
To byt spojené s prerezávanim zubku? Ďakujem za odpovede
@janinah to je samozrejmosť len keď spala nechcela som ju budiť ale už podľa dotýku som cítila alo cela rozpálena
My dnes v noci, zobudila som sa a bol horuci a stonal. Mal 38 dala som cajik vyzliekla a cakala. Po hodine som premerala a mierne klesla. Tak som opat dala caj. A dnes pozeram, ze horne dasna napuchnute a bolave. Nechce papat iba pije tak davam len mlieko a kapsicku. Po teplote ani stopy.🙏
Ked je teplota zo zubov, zvykne rychlo a na krátko vyskočiť, potom takisto rychlo klesnúť…mojmu ked isli stoličky hocikedy mal 38 a za par minut nic
Keď cítiš, že je dieťa celé rozpálené ako píšeš, je jedno či spí, treba mu zmerať teplotu. Môžeš aj pod pažou, nemusíš rozbaľovat a budiť. Ide o to, že u detí je to niekedy klamlivé a nevieš to správne len na dotyk odhadnúť. Ja by som sa teda bála dieťa nechat spať keď neviem koľko má vôbec teplotu, či 37,5 alebo 38,5 je rozdiel. To že jej teplota sama klesla... nebola moc zababusena? Alebo možno zo zubov.
Pre lepšiu orientáciu si kúp teplomer, ktorým zmerias teplotu na cele. Nie je presný, ale ako pomôcka, či ma 36,5 alebo 38,5 , je fajn.
tak logicky dieťa pri 39stupňov nemôžeš nechať v horúčke, mohlo by dostať kŕče....teplotu treba zmerať, lebo naozaj nevieš čo môže byť príčinou.....pri teplote nad 38,5 liek na zníženie, či spí, či nie....ale to čo popisuješ môže byť normálne, ak tebe keď spíš sa môže zmeniť teplota, hlavne ak si zakrytá a spotíš sa.....naozaj záleží či ide o zvýšenú teplotu alebo horúčku.....v horúčke okolo 39-40ho nesmieš nechať aby nedostal febrilné kŕče, tam sa musí horúčka znižovať....a môžu to byť aj zuby rovnako ako že telíčko bojuje s nejakým vírusom, baktériou....naša mávala okolo 2rokov takéto dni bežne, len jej vybehla teplota a o 2hodiny nič alebo mala také 1-2dňové teploty a nič jej nebolo.....do tých 38-38,5nemusíš znižovať, ale okolo 39už musíš znížiť.....

Hlavne treba teplotu zmerať,až potom prípadne dať liek.