Hospitalizácia na Kramároch

pupava36
25. apr 2022

Ahojte, mam jednu otazku ktora sa tyka iba mamiciek ktore to uz absolvovali. Zajtra idem na hospitalizaciu s mojim synom ktoreho caka operacia oka. Moja otazka znie, ci je na ocnom oddeleni aspon nejaka chladnicka kde si mozem ulozit moje jedlo? Viem ze syn tam hladny nebude on ranajky, obed, dostane, ale ja nie a potrebujem si tam zobrat svoje jedlo kedze ja zo zdravotnych dovodov nemozem a nesmiem jest bufetove jedlo.

Dakujem

aamnicka
25. apr 2022

@pupava36 Ano je tam kuchynka pre pacientov na konci chodby a je tam chladnicka,rychlovarna konvica….zoberte si svoj pribor pre seba a aj pre syna….su tam aj salky na caj,ale ja som si vzdy brala svoje….

pupava36
autor
25. apr 2022

@aamnicka super, tak som rada ze je tam chladnicka aspon si tam dam jedlo. Dakujem za rychlu odpoved.

pribinak
25. apr 2022

@pupava36 donášková sluzba ti donesie aj do nemocnice.
Ale chladnička tam samozrejme je

horalka1986
25. apr 2022

Je tam všetko v kuchynke a mas vyhodu, ze si na nizkom podlazi, lebo bufet ako bufet. Maju tam aj normalne jedlo. Polievku a plnohodnotny obed.

alexandra2010
26. apr 2022

tak ako baby pisu. ja som tam bola 3 tyzdne, kavu som si este zobrala (na zalievanie)

pupava36
autor
2. máj 2022

Dakujem, operaciu ma uz moj syn za sebou, v utorok nas prijali, stredu operovali a stvrtok nas poslali domov a dneska moj synacik uz nevie co zo sebou aj zabudol ze bol operovany.

misove
19. máj 2022

@pupava36 pekny vecer. Mozem sa prosim opytat na par veci? Ako prebiehal den pred operaciou? A ako v den operacie? Bol vas syn v celkovej anesteze, predpokladam, ze ina sa u deti ani nerobi, bolo vsetko v poriadku? A aku ste mali izbu? Mali ste aj postel? Dakujem pekne.

pupava36
autor
22. máj 2022

@misove den pred operaciou nas samozrejme prijali, kedze som bola zo synom ako doprovod tak som musela aj seba zaregistrovat dole na vratnici, synovy obidve oci operovali mu strabizmus, v den prijmu mu robili rozne merania oci, merali mu aj tlak v ociach, kvapkali oci, boli sme u anezteziologicky ktora mi len povedala par viet okolo operacie, syn bol v celkovej anezteze s tym ze pred operaciou mu dali vypit oblbovak po ktorom mu bolo veeeelmi veselo potom uz na sale (tam som nebola mu napichli kanylu, usudzujem to podla toho ze uz ked som si bola pre neho zo sestrickou mal kanylu v ruke)....samozrejme 6 h pred operaciou uz nesmie nic jest ani pit, ked napit tak max. jeden dusok cistej vody ziadne sladke napoje nesmel pit len cistej vody sa mohol troska napit. Po operacii mal obe oci prelepene musel v tom aj spat, dole mu tie naplastie dali az na druhy den, narkozu zvladol velmi dobre, celu ju prespal, obcas sa mykol a vykrikoval maminka kde si, preco ta nevidim, tak som ho len ukludnovala ze som pri nom ze sa nemusi bat, no a izbu sme mali klasicku on mal svoju postel, ale mal mat postielku ale to som sestricke hned povedala ze on v postielke za cely svoj zivot nikdy nespal on spal vzdy somnou tak mu dali normalnu postel, ja som mala pristelku. Je tam aj taka hernicka kde si mozete nechat dieta a pani ucitelky sa s nim pohraju a vy si mozete ist do bufetu alebo kavu si kupit ak chcete no samozrejme kedze to bol novy priestor a moj syn to nepoznal tak stale sa drzal pri mne a nechcel aby som niekam sla bez neho cecek jeden😁no a na druhy den nas pustili domov, samozrejme mu najprv skontrolovali oci a povedala ani pani primarka ze uz pekne rovno pozera. Na druhy den v ten den prepustenia sa stazoval na bolest hlavy co bolo normalne, bol stale ospaly a boleli ho oci, domov ked sme prisli tak si hodil 3hodinoveho slofika, ked isiel otocit hlavou tak musel zavret oci lebo ho to velmi bolelo, ale uz po dvoch dnoch bol "velky macher" uz moze ist von na slnko a moze behat co bol na velkom omyle. Po operacii sa musi vyhybat prasnemu prostrediu a piesku, nesmie skakat, behat, dokonca by sa mal vyhybat aj chlpom od zvierat ale to moj syn ignoruje🤦‍♀️on si este lahol ku psovi do budy plnej chumacov chlpov, skoro ma trafil slak ked som ho tam videla....no a este co sa tyka stravy, je tam kuchynka kde si mozete ohriat jedlo pripadne si kavu, caj spravit a je tam aj chladnicka, stravu samozrejme dostane iba dieta a vy si bud musite priniest z domu alebo si kupite v bufete to je uz na vasom rozhodnuti. A este aby som nezabudla, syn dostal vecer pred operaciou naramok z jeho menom priezviskom, r.c. a diagnozou, davali to kazdemu dietatu. A samozrejme pri prepusteni sme dostali recept na ATB mast a kvapky Tobrex a Tobradex a lieky musi este 6 mesiacov predpisovat detsky lekar.

michaela_marcinova
11. nov 2022

@pupava36 toto bolo veľmi napomocne, ďakujem za seba, lebo synčeka čaká operácia už teraz v decembri. Prosím koľko mal váš synček rokov a ako takto po pol roku vidí? Je to lepšie? Nášmu budú tiež obe očka ale má len 2,5 roka tak sa bojim ako mi deň vydrží so zalepenými očami. Už teraz mam z toho stres... :(

pupava36
autor
12. nov 2022

@michaela_marcinova moj syn mal v tedy 4 roky, teraz ma 5 rokov. A po pol roku ma tie oci opat rovnake, rovnako mu zabiehaju a operaciu budu musiet znova zopakovat, zatial mu ponechali korekcie a prekrivat oci musime stale. V decembri ideme na kontrolu. Doktorka mi vravela ze niekedy sa operacia nepodari na prvy krat a musia ju opakovat viac krat.

pupava36
autor
12. nov 2022

@michaela_marcinova stresovat urcite nemusite nic strasne to nieje, oni mu daju vypit taky oblbovak po ktorom mu bude velmi veselo a to do slova. Ked doktorka spomenula dalsiu operaciu tak moj syn sa velmi tesil😁ze jemu sa to pacilo, ten stav jak bol oblbnuty🤦‍♀️

michaela_marcinova
13. nov 2022

@pupava36 ano, ja sa skor bojim toho potom ked sa zobudi.. ale sak aj to nejako zvladneme. To ma mrzi, že musíte ísť ešte raz, verím, že už sa to podarí doladiť. Náš teda veľmi spolupracovať pri vyšetreniach nechce, ale je to aj tym že ešte nemá ani tri roky... Tak uvidíme ako dopadneme. Ďakujem za povzbudenie a ešte jedna otázka. Kedy po operácii ste prišli opäť na kontrolu? Robia sa potom nejaké pravidelné?

pupava36
autor
14. nov 2022

@michaela_marcinova nebojte sa, ani moj syn nechcel spolupracovat az ked som na neho skrikla ze sa ma az doktorka zlakla 🤭 tak sa uvedomil a zacal spolupracovat. 😁