Hra na schovávačku a autizmus
Autisti sa radi hrajú na schovávačku ? Či ignoruju túto hru ? Aj malé deti napríklad 15 mesačne
To čo za novú módu že autizmus 🙈
To je rozne, zalezi od dietata a toho ako je na sprektre.
Ako ktoré...ale 15 mesačne dieta asi ťažko sa budd hrať na schovavacku...ci uz zdravé. Alebo s nejakou poruchou...moj je autista, rad sa hral na schovavacku...vydržal schovaný aj hodinu, kým ho niekto nenašiel
@rachel36a ja myslím skôr že on nás hľadá,má veľa znakov autizmu , preto sa pýtam či toto je bezne. Rád nás hľadá
Mám dve deti s PAS a na schovávačku sa doma občas medzi sebou hrajú, ale to maximálne tak, že sa jeden skryje pod paplón. Vonku vôbec. Záleží od dieťaťa.
Neviem ci taky mala hral, ale nas sa na schvavacku hral este ako skolkar
staci si nastudovat stadia psychomotorickeho vyvinu a zistis ze schvavanie predmetov a pod. spada do obdobia cca 8 mesiacov az 1-2roky kedy sa dieta uci vnimat a chapat aj objekty ktore su schovane, ak do tohto stadia este nedospelo cakaj ak to robi bud ok. neznamena to autizmus
Tak nás nas hľadal, ale nie tak skoro...vtedy mu bolo úplne jedno ci tam sme, alebo nie...ale hru na schovavacku chápal, po druhom roku sme sa ju už hrali...I keď štýlom, že on sa schoval do skrine a keď sme chodili po byte a hovorili " kde sa ten Oliverko schoval?" tak sa väčšinou zo skrine ozvalo "tu" a rehot 😁😉😉😉
Autorka ale máš to u 15 m potvrdené že má autizmus? Alebo si si to len sama zdiagnostikovala?
Autorka ale máš to u 15 m potvrdené že má autizmus? Alebo si si to len sama zdiagnostikovala?
@stellarstar nemám ale vidím, bohužiaľ tu čakajú na tri roky až kým dajú diagnózu
Pracujem s auti deťmi a ako ktoré, niektorí sa radi hrajú, ale väčšinou sú to detičky bez mentálneho postihu. Ale nemyslím si ze je to jeden zo znakov. Proste sa tak rad hraje
No vidíš a uvidíš že A to napokon nebude
Hlavne nepozeraj kadejaké videa o autizme, pretože všetky malé deti majú nejaký znak autizmu, čo už trepotanie ručok, alebo sú občas hluché a pod. To,že sa čaká do 3 rokov má svoj význam.
Moja dcérka (nie je autistka) sa ako tak začala hrať na schovávačku až po 3 rokoch a baviť ju začala tak poriadne až teraz v 4r. V 15m som zašla za roh a bol poprask, že som zmizla, nieto hra na schovávačku…
Hlavne nepozeraj kadejaké videa o autizme, pretože všetky malé deti majú nejaký znak autizmu, čo už trepotanie ručok, alebo sú občas hluché a pod. To,že sa čaká do 3 rokov má svoj význam.
@rejka7 mnohé naše mamičky si všimli už oveľa skôr ze nieje niečo v poriadku a tiež väčšina dostala túto super radu že čakať do 3 rokov. My co pracujeme s autistami vieme ze cim skôr to dieťa príde, tým lepšie a efektívnejšie sa s ním dá pracovať.
@rejka7 mnohé naše mamičky si všimli už oveľa skôr ze nieje niečo v poriadku a tiež väčšina dostala túto super radu že čakať do 3 rokov. My co pracujeme s autistami vieme ze cim skôr to dieťa príde, tým lepšie a efektívnejšie sa s ním dá pracovať.
@pininka1 pracuješ v centre včasnej alebo inde ?
Mám dve deti, jedno veľmi šikovné As na schovávacku nikdy nebol problém sa hrať zbožňovala to. A druhé detský autizmus, veľmi dlho trvalo kým takúto hru pochopil (ak nerátam schovavanie sa za deku to robil rád) ale také že sa má schovať a byť tam ticho , možno keď mal 3.5 roka ? Ak to sa schováva dokola na to isté miesto väčšinou 😃 a má 4 roky a stále si myslí že keď zavrie oči alebo si ich zakryje dlaňami tak ho nevidím ,😂
V špeciálnej školke pre autistov
@pininka1 áno to som sa aj ja na počúvala na syna, a doteraz občas počujem že z toho vyrastie a za dva tri roky bude iný a je to chlapec to nevadí chlapci sú taký 😃 tiež chodí do spec. Škôlky
@pininka1 áno to som sa aj ja na počúvala na syna, a doteraz občas počujem že z toho vyrastie a za dva tri roky bude iný a je to chlapec to nevadí chlapci sú taký 😃 tiež chodí do spec. Škôlky
@1mina za tie roky, už to poznám dokonale, preto sa aj tu čudujem, že niekto kto s tým nemá absolútne skúsenosti bude matke vypisovať nech si nevymysla, počká a pod. Mame aj v rodine autistu a jeho mama to videla ešte ani rok nemal.
@1mina za tie roky, už to poznám dokonale, preto sa aj tu čudujem, že niekto kto s tým nemá absolútne skúsenosti bude matke vypisovať nech si nevymysla, počká a pod. Mame aj v rodine autistu a jeho mama to videla ešte ani rok nemal.
@pininka1 ja to tiež vidím a tuším na sto percent
@pininka1 no ved to poznáme veľmi dobre asi všetky mamy. Mna to tiez napadlo uz pred jeho prvym rokom - bol až nezvyčajne tichý, skoro nikdy neplakal, mal zvláštne pohyby rúk, krížil prsteky... Ale to som nato ešte nechcela myslieť. Po roku sa začali hrozne nabalovať príznaky, plus k tomu sa nevedel nič naučiť, reči absolutne nerozumel. Ked som povedala detskej dr ze naozaj sa mi nezdá, že si vkuse ruky obzera, toci sa, zatvara dvere, nicomu nerozumie co mu vravim, nic nepovie tak aj ona stale ze pockame este dotedy, potom zas dotedy.... Ked som to spomenula beznym znamym kazdy ma samozrejme presviedcal ze nie nebude z toho vyrastie, neries, je to chlapec :D Doteraz to bezne nehovorim kym sa niekomu nezda zvlastny, pretoze skoro kazdeho reakcia je nieee nebude autista, pomylili sa, z toho vyrastie, a preco tak skoro sme to riesili, alebo topka to robia aj ine deti. My sme boli prvy krat v jeho 2.5 roku u pani Lazikovej hned dala DA a dalsi rok to znova potrvdila a pochvalila nas ze sme nepchali hlavu do piesku a isli riesit. Ja si myslim ze aj vdaka skorej intervencii a terapiam sme to vytiahli na lepsiu uroven, je toho este vela co dohanat ale aj tak. Napriek tomu mi jeho ucitelka v SMS neodporuca beznu skolku, po pravde ani ja si to neviem predstavit.
@pininka1 no ved to poznáme veľmi dobre asi všetky mamy. Mna to tiez napadlo uz pred jeho prvym rokom - bol až nezvyčajne tichý, skoro nikdy neplakal, mal zvláštne pohyby rúk, krížil prsteky... Ale to som nato ešte nechcela myslieť. Po roku sa začali hrozne nabalovať príznaky, plus k tomu sa nevedel nič naučiť, reči absolutne nerozumel. Ked som povedala detskej dr ze naozaj sa mi nezdá, že si vkuse ruky obzera, toci sa, zatvara dvere, nicomu nerozumie co mu vravim, nic nepovie tak aj ona stale ze pockame este dotedy, potom zas dotedy.... Ked som to spomenula beznym znamym kazdy ma samozrejme presviedcal ze nie nebude z toho vyrastie, neries, je to chlapec :D Doteraz to bezne nehovorim kym sa niekomu nezda zvlastny, pretoze skoro kazdeho reakcia je nieee nebude autista, pomylili sa, z toho vyrastie, a preco tak skoro sme to riesili, alebo topka to robia aj ine deti. My sme boli prvy krat v jeho 2.5 roku u pani Lazikovej hned dala DA a dalsi rok to znova potrvdila a pochvalila nas ze sme nepchali hlavu do piesku a isli riesit. Ja si myslim ze aj vdaka skorej intervencii a terapiam sme to vytiahli na lepsiu uroven, je toho este vela co dohanat ale aj tak. Napriek tomu mi jeho ucitelka v SMS neodporuca beznu skolku, po pravde ani ja si to neviem predstavit.
@1mina klobúk dole, bodaj by bolo viac takýchto rodičov. Presne o tom to je, netvarit sa ze to prejde zázrakom. Viem ze je to ťažké, ale čím neskôr si to clovek uvedomí, a začne s tým niečo robiť, tým je to ťažšie. Nehovoriac o cakacich dobách u lekárov. Ja mam teraz veľmi dobrú triedu, šikovné malé detičky, väčšina z nich prišla z klasickej škôlky a rodičia sami vidia tie rozdiely. Je mi len ľúto ze zo špeciálnych škôl sa robí taky strašiak. Ved si povedzme na rovinu ako sa môžu dieťatu venovať keď je tam 20 deti a keď je 6 deti v triede.
@1mina klobúk dole, bodaj by bolo viac takýchto rodičov. Presne o tom to je, netvarit sa ze to prejde zázrakom. Viem ze je to ťažké, ale čím neskôr si to clovek uvedomí, a začne s tým niečo robiť, tým je to ťažšie. Nehovoriac o cakacich dobách u lekárov. Ja mam teraz veľmi dobrú triedu, šikovné malé detičky, väčšina z nich prišla z klasickej škôlky a rodičia sami vidia tie rozdiely. Je mi len ľúto ze zo špeciálnych škôl sa robí taky strašiak. Ved si povedzme na rovinu ako sa môžu dieťatu venovať keď je tam 20 deti a keď je 6 deti v triede.
@pininka1 aj nás má v triede spolužiakov ktorý boli najprv v normálnej škôlke a potom museli odísť. Aj to bola možnosť ktorá ma napadla že nechám to tak, a budem sa tváriť že je všetko ok a užívať si len to malé nunundieta a uvidíme čo sa stane keď ho v 3 rokoch dám do normálnej škôlky. Ale som rada že som sa rozhodla to riešiť, takto bol už v troch rokoch zapísané aj s papiermi a vyšetreniami v špeciálnej. Presne robí sa z toho zbytočný strašiak. Detičky sa normálne učia, venujú sa im aj viac ako v bežnej, ale zároveň majú na nich priestor a čas o akom by sa mi v bežnej škôlke mohlo len snívať
Ahoj,mam syna s PAS, ako maly nas vždy hľadal ked sme sa napriklad schovali za dvere, pod deku a podobne. Ale to robia aj deti bez PAS, takže to nie je znak autizmu. Syn uz bude mat 7 , s mladsim bratom ,ktorý má 4 roky a žiadnu dg. Nema, sa spolu bezne hraju schovávacku.
Syn s PAS nema ziadne mentálne postihnutie, ma robene testy intelektu a spadá do pásma v normointelekte

Ako ktoré...ale 15 mesačne dieta asi ťažko sa budd hrať na schovavacku...ci uz zdravé. Alebo s nejakou poruchou...moj je autista, rad sa hral na schovavacku...vydržal schovaný aj hodinu, kým ho niekto nenašiel