icon

Hrčka na semenníku skoro 15 ročného syna

jananvtna
1. nov 2021

Syn mi v piatok oznámil, že asi má na semeníku hrčku, niečo tam cítil vraj už od leta a nie je to bolestivé, to sú všetky informácie, ktoré mám.Vifieť som to nevidela! Zajtra hneď ráno volám lekárke. Na Internete je množstvo katastrofických scénarov, tak som z toho nepokojná.
Syn bude mať v decembri 15 rokov, hrá aktivne futbal, dúfam či to nemôže mať súvislosť so športom.

Strana
z3
modrykun666
Odpoveď bola odstránená
jananvtna
autor
1. nov 2021

Logicky zajtra volám lekárke, nebudeme to naťahovať, strach je zlý pán

evkamotka
1. nov 2021

@jananvtna nepodcente to, manzel pracuje v nemocnici a prave mladí chalani im chodia so zanedbanymi onko diagnozami na semennikoch. Samozrejme vo vasom pripade ide iba o diagnostiku, nechcem malovat čerta ra

klip0
1. nov 2021

@jananvtna určite treba ísť k lekárke, po telefóne nič nepovie, len že to musí vidieť. Viem, že syn asi nebude nadšený, ale musí sa prekonať. Prípadne by to mohol ukázať tebe ešte teraz, možno je to len zarastený chlpok a on to nevie dobre posúdiť. Ale k lekárke určite treba

simsalabim
1. nov 2021

@jananvtna urcite vysetrit, moze to byt vselico. U synovca bola hrcka na semenniku na kozi a riesil to kozny - v podstate to len sleduje, je to neskodny kozny utvar.
A suhlasim, ze by ti to mohol ukazat... Aj mne ukazal a hned som videla, ze to bude skor kozny problem.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
jananvtna
autor
1. nov 2021

Jasné, že zajtra volám lekárke, aby dala termin. Ak by chcel ukázať ukáže, nutiť ho do toho nebudem. Som rada, že to povedal. U lekára to asi bude nutné!

jananvtna
autor
1. nov 2021

@evkamotka ešte mu do 15 narodenin chýbajú 2 mesiace a prave nador vyhadzuje internet najviac

modrykun666
Odpoveď bola odstránená
janinah
1. nov 2021

nestresujte,ale nepodceňujte ,sú aj iné nie zhubné dg,treba hned si zabezpečiť termín u urologa,so športom to nič nemá,ak nemal úraz,to by asi povedal

miskamicha
1. nov 2021

@jananvtna treba ist este zajtra k urologovi necakat ani den. Moze sa jednat o banalnu cystu ale aj nador / nechcem strasit/. Urolog prehmata spravi uSG odoberie onkomarkery to je klasicky postup.

jananvtna
autor
1. nov 2021

@janinah
@miskamicha zajtra chcem volať pediatričke, to sa dá ísť aj priamo k urológovi. A ako je to z doprovodom? Syn je z 1 manželstva.

janinah
1. nov 2021

@jananvtna priamo nie,treba vym. lístok,ale nestrácajte čas ,zajtra si vybavte VL a aj objednajte sa k urologovi,doprovod by bol lepší manžel resp. otec chalana,ale nejaký rodič treba,aby tam šiel,dostanete P v práci

jananvtna
autor
1. nov 2021

@janinah Ďakujem

pininka1
1. nov 2021

Nestracat cas, dvaja muzovi bratranci v priebehu jedneho roka ta ista diagnoza. Nastastie ked si to nahmatali hned isli k lekarovi, obaja mali 18 rokov. Nastatie su teraz ok, zachytilo sa to vcasne.

jananvtna
autor
1. nov 2021

Povedal že to má od leta, čakal na koniec sezóny.

lindusss2016
1. nov 2021

@pininka1 tak to mali stastie, mne minuly tyzden zomrel kamarat (38), ktory tvrdil, ze mu nic nebolo, az jedneho dna silne bolesti a o 3 tyzdne koniec 😔 dalsi kamarat mal 30 r, ked si nasiel hrcku, uz je po liecbe, vsetko ok nastastie 🙏🏼

pininka1
1. nov 2021

@lindusss2016 ano mali stastie, preto by som necakala ani minutu zvlast ked to vie od leta.

miskamicha
1. nov 2021

@jananvtna volat rovno na urologiu, ak by vyzadovali vymenny listok az potom.pediatricke. pediatricka neurci co to je,nemá sono.

miskamicha
1. nov 2021

@jananvtna ak sa to nezvacsilo a semennik nezmenil nejako svoju strukturu v zmysle ze je tvrdy hrbolaty a nebolestivy malo by to byt ok

jananvtna
autor
1. nov 2021

@pininka1 dozvedela som sa to len v piatok
@miskamicha ak budem volať na urologiu čo tam mám povedať, ja som fakt nedostala informácie, že má asi hrčku, aby som vybavila lekára.

miskamicha
1. nov 2021

@jananvtna tak snad ma syn dost rokov na to aby to vedel akosi popisat... povies ze si syn nahmatal nieco na semenniku ze ma 15 rokov ci mozete prist cim.skor na vysetrenie

lindusss2016
1. nov 2021

@jananvtna no ved povedz presne to, co vies: syn ma hrcku, vie o tom uz od leta, nechcel sa s tym priznat. Ma 15 rokov, viac o hrcke nevies 🤷‍♀️ ved oni ho uz vysetria, ale ozaj treba co najskor

jananvtna
autor
1. nov 2021

@miskamicha povedal doslovne: Mami potreboval by som ísť k lekarovi Prečo? Mam asi hrčku na vajkach Odkedy? Asi od leta Bolí ťa to? Ani nie A je to hrčka? Je to take tvrde, doktorke ukážem. Napadlo ma ako prvé že pri futbale či si nenatiahol?
@lindusss2016 toto viem

miskamicha
1. nov 2021

@jananvtna smer urologia jednoznacne. Takto to popis sestricke... netreba otalat a cakat. Drzim palce

maminkadeticiek
1. nov 2021

Mali sme v rodine,rastlo to a bol to pruh.

jananvtna
autor
1. nov 2021

@miskamicha nechcem čakať internet plný katastrofickych scenarov.

jananvtna
autor
1. nov 2021

@maminkadeticiek a dokazal by s tym fungovať takmer 4 mesiace a to ma denne trenungy zapasy

maminkadeticiek
1. nov 2021

@jananvtna Neviem ci tvoj syn ano ale u nas s tym fungoval rok bez zasahu uplne v pohode,proste mal strach ze ci to nie je nic vaznejsie.Nakoniec navstivil lekara a ze pruh tak operacia.

marca12
1. nov 2021

Aj u nas v rodine diagnostikovali chalanovi priblizne vo veku tvojho syna. Hrcka bola nezhubna,ale ten stres okolo toho,kym neboli vysledky strasne. Drzim palce

Strana
z3