Hrčka na slabinkách u 16 mesačného chlapca

pawuli
9. aug 2016

Zdravím spolumamičky,

doma mám trošku paniku. Včera ráno som synčekovi našla na slabinkách maličkú hrčku. Nezdá sa mi, že by ho bolela, alebo nejako obmedzovala. Po prvotnom hľadaní, som sa najprv vydesila nádorovým ochorením, no drobec nemá horúčky, je dobre naladený, vysmiaty aktivista ako normálne. Ďalej som uvažovala o slabinovom pruhu, no po tom čo som si prezrela aj obrázky ochorenia ( nič moc veru ) mi pripadá jeho hrčka menšia.
Neviem, každopádne ideme k lekárke, len som sa chcela pre uistenie spýtať, či ste už niečo také videli, prípadne, či sa môže jednať o nejaké prechodné natiahnutie svalíka alebo podobne - niečo čo by sa dalo rozmasírovať.

Ďakujem za každú odpoveď !!!!!!

seahorse27
9. aug 2016

Skôr by to mohla byt zväčšená lymf. uzlina. Nemal nejakú virózu v poslednom čase? Crevnu napr. Môže byt zväčšená aj následkom očkovania v 15. mesiaci (MMR). Alebo by to mohla byt aj tukova hrcka, môj muž ma takú na slabine uz roky. Každopádne ak to nezmizne do 2 týždňov, treba to ísť pre kľud duše ukázať lekárovi.

pawuli
autor
9. aug 2016

@seahorse27
Ďakujem Ďakujem Ďakujem Vám Ďakujem !!!!
Som na takéto veci hrozne precitlivelá, tak ma to úplne vystresovalo, s malým sme sa boli očkovať niečo cez týždeň dozadu. Tak je možné že je to tým 🙂

seahorse27
9. aug 2016

@pawuli to je asi najviac pravdepodobne 😉

pawuli
autor
9. aug 2016

@seahorse27
každopádne ideme k lekárke, ale už som aspoň lepšie naladená 🙂

nre223
30. okt 2020

@pawuli ahoj čo bola potom príčina prosím ta??