Hrčky za ušami
Ahojte maly ma od dnesneho rana hrcky za uskami,. Neviem co to znamena a preto som sa rozhodla ze napisem sem, ci nemate nejake skusenosti. Dakujem
Ja mam, neviem co to znamena a ci to spolu suvisi ale ja som v 30 rokoch prisla o sluch
@anjelicek94 ale mozu to byt zvacsene uzliny.
Tiez si myslim,ze uzliny
@mata128
@elise nema nic praveze. Ani teploty, ani bolesti, ani sopliky, ani kasel...nic. Len tie hrcky, no vcera bol teda neuveritelne zly. Plakal, skriekal, hucal, spat nechcel, jest nechcel, dokonca mi vyvratil komplet cely obed a potom na pol hodku zaspal. Vcera rano ho 3x nadrapilo na vracanie, potom mi vyvratil obed a nic nechcel jest. A dnes rano som mu nasla hrcky. Neviem ci to s tym suvisi
@anjelicek94 má ich veľké, alebo ich len ty cítiš trochu? Ani teplota? Pri vírus. ochoreniach bývajú zväčšené uliny. Nemá aj zápach s úst náhodou?
@ivca82 citim ich , ale su uz aj na pohlad take vacsie, bo ked pozriem z boku, tak to vidim. Zapach s ust nema.. aspon sa mi nezda...
@anjelicek94 a ma to booestive?
Ahoj, malemu som vo stvrtok nasla hrcky za usami a na krku, nic ine mu nebolo ziadny kasel, sople alebo teplota, vracanie, nic. Samozrejme som hned citala rozne strasne choroby 😒 Ale pocas noci mu postupne stupala teplota az rano mal 38,2° C. Isli sme k lekarke, a ma silne zapalene hrdlo. Tak ti odporucam ist k lekarke, ATB na hrdlo mame a pomaly mu to ustupuje
@anjelicek94 ak tak zbehni na pohotovosť, alebo lepšie k vašej dr. zajtra, my sme mali teraz nedávno mononukleózu, a tiež sme mali navreté také hrče za uškami, neskôr aj na zátylku. Len teda u nás sme mali teploty a dosť vysoké, relatívne dlho. Ale teda to neznamená, že to máte aj vy, aby si sa nestresovala zbytočne, každopádne k dr. by som išla, nech vám spraví aj odbery a na druhý deň budeš vedieť na čom ste. 🙂
ja uzliny tiež mávam zdurené, keď na mňa lezie chrípka (vírus)...po vyliečení sa zmenšia do pôvodného stavu...
Moj syn ma od narodenia hrcky za usami hlavne ak je prechladeny tak sa mu zvacsia. Dr. To skontrolovala a kym to nie je pohyblive ked na to zatlacis a neboli ho to tak to su uzlinky. U nasho sa zvacsuju aj ked ho nieco postipe v lete. Mali sme taky pripad ze ho do hlavy ustipil komar a navrela mu jedna hrcka za usami poriadne.
@veronika1982 PRESNE TAKU MAME DOSTALI SME VO STVRTOK KIAHNE A V SOOTU SA NAM TOTO VYHODILO ZA USKOM E TO OK,ZIJEME V UK A POVEDALI NAM ZE TO TREBA SEDOVAT AK SA TO ZVACSI ALEBO BUDE CERVENE TREBA PRIST..
Nechcem plasit nedavno sme podstupili kopec vysetreni a som Na Tom psychicky dost zle..mate s tym niekto skusenost?
Neboj sa,je to reakcia lymfatickeho systemu na vírus kiahni, ktory mu prave koluje v telicku. Odoznie znie to do niekolkých dni po skonceni kiahni. Zvacsenie lym.uzlin sa bezne udava ako príznak ovcich kiahni, nemusis sa bat!
@demii Dakujem Ze Si od povedala vravi mi to Aj Mamina Aj doktor Aj jedna bylinkarka!!😘😘
@demii zijeme v manchestri a Tu Je naozaj zdravotnictvo katastrofa!!!
@staninka30 ahoj, zmizlo vam to? Mame taku uz mes, po postipani hnyzom tipujem
Ahoj@barborscova Ano zmizlo bolo to po kiahniach a trvalo to dlho asi2mes Aj viac postupne sa to zmensilo
@staninka30 super! A dnes som robila kontrolu z aj nam to zmizlo. Fuuuu, odlahlo mi 😀
@nicoolbe niekedy su v tele zapaly bez toho aby sme o tom vedeli, popripade nepostipalo ta nieco? Je to bezna reakcia lymf systemu, ak ta to neboli a nie je to zacervenand tak pockaj, do 1-2 mes to zmizne zvacsa.
Nevyzera to ako poštipane. Uzliny som ešte nemala. Zapal v tele nemam tiež,lebo chodim na krv kvoli tomu,že mi operovali črevo a teraz som pozorovana a z krvi mi nezistili nič
@nicoolbe napr moju dceru postipalo cosi pod okom a nasledne jej opuchla uzlina, teda nemuselo ta to postipat priamo za ucho. Ale najskor to bude mat suvis s tou opkou co si mala, popytaj sa Mudrych co pivedia
aj moje obe deti maju take hrcky o velkosti hrasku, nasla som ich okolo 10 mesiacov a maju ich stale, vrakj su to uzliny.... stale su zatial rovnake.....brali im krv, na sono sme neboli, uvidis, ci sa budu zvacsovat, ale ja by som radsej sla k lekarovi, nikdy nevies a budes pokojnejsia

Má aj teplotu? A iné príznaky choroby?