icon

Hrčky za ušami

anjelicek94
25. jan 2015

Ahojte maly ma od dnesneho rana hrcky za uskami,. Neviem co to znamena a preto som sa rozhodla ze napisem sem, ci nemate nejake skusenosti. Dakujem

ivca82
25. jan 2015

Má aj teplotu? A iné príznaky choroby?

elise
25. jan 2015

Ja mam, neviem co to znamena a ci to spolu suvisi ale ja som v 30 rokoch prisla o sluch

elise
25. jan 2015

@anjelicek94 ale mozu to byt zvacsene uzliny.

mata128
25. jan 2015

Tiez si myslim,ze uzliny

anjelicek94
autor
25. jan 2015

@ivca82

@mata128
@elise nema nic praveze. Ani teploty, ani bolesti, ani sopliky, ani kasel...nic. Len tie hrcky, no vcera bol teda neuveritelne zly. Plakal, skriekal, hucal, spat nechcel, jest nechcel, dokonca mi vyvratil komplet cely obed a potom na pol hodku zaspal. Vcera rano ho 3x nadrapilo na vracanie, potom mi vyvratil obed a nic nechcel jest. A dnes rano som mu nasla hrcky. Neviem ci to s tym suvisi

ivca82
25. jan 2015

@anjelicek94 má ich veľké, alebo ich len ty cítiš trochu? Ani teplota? Pri vírus. ochoreniach bývajú zväčšené uliny. Nemá aj zápach s úst náhodou?

anjelicek94
autor
25. jan 2015

@ivca82 citim ich , ale su uz aj na pohlad take vacsie, bo ked pozriem z boku, tak to vidim. Zapach s ust nema.. aspon sa mi nezda...

elise
25. jan 2015

@anjelicek94 a ma to booestive?

mimimoje
25. jan 2015

Ahoj, malemu som vo stvrtok nasla hrcky za usami a na krku, nic ine mu nebolo ziadny kasel, sople alebo teplota, vracanie, nic. Samozrejme som hned citala rozne strasne choroby 😒 Ale pocas noci mu postupne stupala teplota az rano mal 38,2° C. Isli sme k lekarke, a ma silne zapalene hrdlo. Tak ti odporucam ist k lekarke, ATB na hrdlo mame a pomaly mu to ustupuje

ivca82
25. jan 2015

@anjelicek94 ak tak zbehni na pohotovosť, alebo lepšie k vašej dr. zajtra, my sme mali teraz nedávno mononukleózu, a tiež sme mali navreté také hrče za uškami, neskôr aj na zátylku. Len teda u nás sme mali teploty a dosť vysoké, relatívne dlho. Ale teda to neznamená, že to máte aj vy, aby si sa nestresovala zbytočne, každopádne k dr. by som išla, nech vám spraví aj odbery a na druhý deň budeš vedieť na čom ste. 🙂

bubuliatkova
25. jan 2015

ja uzliny tiež mávam zdurené, keď na mňa lezie chrípka (vírus)...po vyliečení sa zmenšia do pôvodného stavu...

veronika1982
25. jan 2015

Moj syn ma od narodenia hrcky za usami hlavne ak je prechladeny tak sa mu zvacsia. Dr. To skontrolovala a kym to nie je pohyblive ked na to zatlacis a neboli ho to tak to su uzlinky. U nasho sa zvacsuju aj ked ho nieco postipe v lete. Mali sme taky pripad ze ho do hlavy ustipil komar a navrela mu jedna hrcka za usami poriadne.

staninka30
29. feb 2016

@veronika1982 PRESNE TAKU MAME DOSTALI SME VO STVRTOK KIAHNE A V SOOTU SA NAM TOTO VYHODILO ZA USKOM E TO OK,ZIJEME V UK A POVEDALI NAM ZE TO TREBA SEDOVAT AK SA TO ZVACSI ALEBO BUDE CERVENE TREBA PRIST..

staninka30
29. feb 2016
staninka30
29. feb 2016

Nechcem plasit nedavno sme podstupili kopec vysetreni a som Na Tom psychicky dost zle..mate s tym niekto skusenost?

demii
29. feb 2016

Neboj sa,je to reakcia lymfatickeho systemu na vírus kiahni, ktory mu prave koluje v telicku. Odoznie znie to do niekolkých dni po skonceni kiahni. Zvacsenie lym.uzlin sa bezne udava ako príznak ovcich kiahni, nemusis sa bat!

staninka30
29. feb 2016

@demii Dakujem Ze Si od povedala vravi mi to Aj Mamina Aj doktor Aj jedna bylinkarka!!😘😘

staninka30
29. feb 2016

@demii zijeme v manchestri a Tu Je naozaj zdravotnictvo katastrofa!!!

boraborscova
31. aug 2016

@staninka30 ahoj, zmizlo vam to? Mame taku uz mes, po postipani hnyzom tipujem

staninka30
6. sep 2016

Ahoj@barborscova Ano zmizlo bolo to po kiahniach a trvalo to dlho asi2mes Aj viac postupne sa to zmensilo

staninka30
6. sep 2016
boraborscova
7. sep 2016

@staninka30 super! A dnes som robila kontrolu z aj nam to zmizlo. Fuuuu, odlahlo mi 😀

nicoolbe
28. sep 2016

@demii
Dobrý deň, ja mám 24 rokov a prvýkrát v živote sa mi asi pred 2 dňami spravila hrčka za uchom. Nebolí ma ani nič, ani neviem, že ju mám len mi je to nepríjemné a nemyslim, že dôvodom sú kiahne alebo niečo..

boraborscova
29. sep 2016

@nicoolbe niekedy su v tele zapaly bez toho aby sme o tom vedeli, popripade nepostipalo ta nieco? Je to bezna reakcia lymf systemu, ak ta to neboli a nie je to zacervenand tak pockaj, do 1-2 mes to zmizne zvacsa.

nicoolbe
30. sep 2016

Nevyzera to ako poštipane. Uzliny som ešte nemala. Zapal v tele nemam tiež,lebo chodim na krv kvoli tomu,že mi operovali črevo a teraz som pozorovana a z krvi mi nezistili nič

boraborscova
30. sep 2016

@nicoolbe napr moju dceru postipalo cosi pod okom a nasledne jej opuchla uzlina, teda nemuselo ta to postipat priamo za ucho. Ale najskor to bude mat suvis s tou opkou co si mala, popytaj sa Mudrych co pivedia

kurciatko23
30. sep 2016

aj moje obe deti maju take hrcky o velkosti hrasku, nasla som ich okolo 10 mesiacov a maju ich stale, vrakj su to uzliny.... stale su zatial rovnake.....brali im krv, na sono sme neboli, uvidis, ci sa budu zvacsovat, ale ja by som radsej sla k lekarovi, nikdy nevies a budes pokojnejsia