icon

Hrozí deťom niečo pri pásovom opare dospelého?

15. sep 2025

Ahojte. Manžel dostal pásový opar, má ho v oblasti rebier až pod lopatku. Máme deti 2 r. a 6 r. Kiahne ešte nemali resp. staršia je zaočkovaná 1. dávkou proti kiahniam. Keď sa zachová maximálna hygiena hrozí deťom niečo? Tí čo máte skúsenosti prosím poraďte. Ďakujem.

adri266
15. sep 2025

@anonym_autor Dcera mala a my s manzelom sme nedostali. Samozrejme, svoje uteraky, prane denne, caste umyvanie ruk.

domka222
15. sep 2025

Ani jedno dieťa sa odomňa nenakazilo. Sám dr mi povedal,že pravdepodobnosť je malá. Že to by sa museli dostať do kontaktu s tekutinou z pásového a aj tak by sa nemuseli nakaziť

zuzanaete
15. sep 2025

Mala som pasovy opar a deti nedostali ovcie kiahne. Mala som to na malej ploche a lahko sa mi dodrziavala hygiena. Moje spinave oblecenie som mala zvlast a aj som ho prala zvlast.

anna777115
15. sep 2025

Ak nemali kiahne mozu dostať, tie.

anavixy
15. sep 2025

Nie, len ak by sa dostali priamo do kontaktu s tekutinou v pluzgieroch, tak vtedy mozu dostat kiahne.

letfenixa
15. sep 2025

Syn dostal kiahne od môjho otca s pasovym oparom, ale ten, verný tradícii, tajil, že mu niečo je.

anonym_80fe29
15. sep 2025

@anonym_autor to uz mas ako ruletu bud alebo
Cakat

anonym_872b4d
15. sep 2025

@anonym_autor práveže by som chcela, aby to mali za sebou.Dcera mala kiahne a ja som dostala pásový opar🤣