Hučanie a škvŕkanie v brušku sprevádzané bolesťou u bábätka
Dobry den
Viete mi niekto poradit? Moja 2 mes dcerka, plne kojena, ma strasne bolesti bruska. Ano viem co je kolika ale bojim sa, ze toto kolika nie je, resp co by to mohlo byt? Dcerke strasne huci po crievkach, ako skvrkanie a prelievajuca sa voda. Zakazdym ked pocut, dost silno, tento zvuk tak sa ona chudatko zvija od bolesti a strasne place. To sa odohrava niekolko krat za den, rano, na obed, poobede, vecer a uz aj v noci sa na to budi. Hrozne ju to boli. Viem, ze kolika trva niekolko hodin v urcitu dobu dna... Ale cely den??? Skusila som vsetky dostupne mediciny, masticky, masaze, teplo, nosenie v satke, upravu mojej stravy atd...
Lekar, zijem v UK, ma odbil, ze je to kolika, bez toho aby ju nejak vysetril...
Prosim poradte ak mate skusenost.
Plienky ma mokre a stolicu taku aku ma mat, asi tak tax za 3 dni... Teploty nema ani ziadne ine priznaky niecoho...
Dakujem
@zcajko laktacna poradkyna je najlepsie ak s aobratis bud na tvoju midwife-oni su zaroven aj laktacne a mas zadarmo,resp skus health visitorku kontaktovat..v uk su aj dobrovolnicky,co k tebe zbehnu domov a poradia..ale treba kontatovat health visitor.oni su tu akurat na taketo veci..krmenie atd..ale,mozno by som aj trvala na vysetreniach..HV ti poradi, volaj jej..
HV mi 'poradila' sa obratit na GP. S midwife uz nie som v kontakte... A Health care visitor ordinuje raz za tyzden... Takze musim pockat do dalsieho utorka a ist za nou zas a skusit sa opytat na laktacnu poradkynu...
@zcajko aha..takze uz si kontaktovala HV..poradila ti obratit sa na GP,vyzera to tak,ze ona to ponala nie ako FEEDING PROBLEM=co je veru v jej kompetencii,ale ako HEALTH PROBLEM..co uz nie je v jej kompetencii..a tu health care,myslis,co mavate baby weighting clinics u gpho?noo,neviem ci ti tam lepsie poradia..skus sa ozaa aj popytat v skupine Velka Britania,si tam?
ahoj ked to robilo mojej mesačnej dcere tak mala campilobactera a už mesiac sa ho nevieme zbaviť.Tak dúfam že to nebudete mať aj vy ☹
Tak my mame nieco podobne.prvy syn mal koliky tak to viem porovnat.Tento druhy ma tiez ako pises,bolesti az krce bruska,skrkanie bruska,poxujem ako mu pracuju creva a vtedy sa kruti a place.skusala som vsetko,uprava mojej stravy nepomohla a POZOR nam probiotika tie bolesti zhorsovali takze nedavam nic.este som skusala davat aj kvapky ktore pomahaju rozkladat laktozu ale ani to nam nepomohlo. Maly ma teraz 9 mesiacov a az ked zacal papat biele jogurty sa to zlepsilo.dovtedy nepomohlo nic,dokonca ani pri zavadzani prikrmov sme nemohli ani brokolicu,karfiol,tekvicu...ale mne maly priberal mesacne cca 750 g. jedine co sa mi aspon trochu osvedcilo bol sab simplex 14 kvap.pre kazdym jedlom,masirovat brusko a vydrzat 🙂
u mojho drobca je to tiez ale vzdy ked dlhsie nejedol, potom sa kojime tak ze vzdy ako sa napije a zaskrka tak ho dam narameno odgrgnut alebo len ho tak ponatriasam, a takto to opakujem kym sa pekne nevygrga a potom to je to ok, lebo ked ma prazdne ciervka tak mu tam tak pocut a potrebuju ist tie plyny prec, aspom u nas to tak pomaha
Mojej sabsimplex este viac bolesti narobil 😠
Tak ako? Lepsie, ci vobec? 🙂
No, tak mala sa vcera poobede nejakym zazrakom vykakala, a poriadne 🙂 vela, stolica uplne taka aka ma byt, cize zapcha to asi nebola. Ale od vtedy cely den az do noci poprdkavala a bola super spokojna a nehucalo jej tak v brusku. Dnes kolo obeda zas zacalo hucanie a uz je opat nespokojna. Asi je to velka plynatost a ona chudatko to nevie dat zo seba von a zrejme tie plyny jej chodia hore dole po brusku a asi az spat do zaludka.., :( ja som uz o 12 tej na obed musela nieco zjest lebo sa mi az zahmlievalo pred ocami od hladu kedze som pila vodu od predosleho vecera... Uz ma az bolel zaludok, tak som si dala baban a varenu ryzu s kuracim masom varenym na vode... Ale myslim, ze tym som jej memohla uskodit a aj tak sa potom pekne vykakala... No len teraz neviem co robit aby sa jej lahsie prdiky uvolnovali a stolica tiez... Dufam, ze je to len bezny problem a ze to nemoze znamenat nejaky vazny problem... Ked jej masirujem brusko a davam do tej polohy na tigrika atd...nic jej nepomaha uvolnit tie vetry..,ani rektalna rurka.... Tak neviem no...
Mojmu n'a to pomahali kvapky sab simplex
O 10 dni budem na sk tak vyskusam... Tu v uk ich bohuzial nepredavaju ale zatial co som vyskusala tu dostupne medicinky ani jedna nezabrala :( tak som trosku skepticka :(
No tak sme uz na SK skoro mesiac, a takmer cely mesiac sme behali po preventivkach a vysetreniach a nakoniec nam zistili premnozene bakterie ecoli a kvasinky a neviem este co vsetko v crievkach malickej :(
Takze koliky to neboli, ako som aj predpokladala a aj preto nepomahalo nic co na koliky pomahat ma...
Momentalne sme na antb a dlhodobo musime ostat na probiotikach aby sa zle bakterie odstranili na minimum a tie dobre vyhrali... Som rada, ze sme sa dostali k pricine a vidno ake je zdravotnictvo v uk chabe... Zabedbanie bolo velke, aj napriek mojim prosbam o vysetrenie ked sme boli u lekara a na pohotovosti... Dieta ani nepozreli a poslali ma s usmevom, ze je to kolika...
Chcem sa Vam mamicky podakovat za vase rady a Vas cas!!! DAKUJEM!
ahoj prečítala som si túto tému a mám rovnaký problém, ale môj malý má už tri mesiace a ono sa to zhoršuje a nie zlepšuje, bolieva ho bruško, po črievkach mu buble, nemôže prdkať, ja som už vyskúšala všetko a som zúfalá 🙂 prešlo vám to samo, či ste mali nejaký problém, lebo nám to začalo už 4 deň v pôrodnici a trvá doteraz, niekedy plače ako o život, kaká pekne sám a každý deň, sme na um
a lekár ma odbil so slovami, že to prejde :( ale kedyyyyy
@andrea1010 ahoj. Samo nepreslo. Ako si mohla citat vyssie, problem boli kvasinky a bakterie v crievkach. Moja dcerka mala 2.5 mesiaca ked jej to na zaklade testov a vyterov zistili u pediatra. Brali sme biseptol a hned za tym zynat. S vkuse cely rok probiotika. Po dobrati antib zynat nam testy konecne vysli dobre a malinka prestala mat problem. Drzim palce nech vam je lepsie. Netreba sa dat odbit u lekara... mna vsade odbijali, ze je to iba kolika a prejde to... az ked na to prisli na SK tak povedali, zd to mohlo dopadnut velmi zle :/
@zcajko ja som hotová, on proste od narodenia ešte sám neprdkal a lekár mi vždy povie, že mu mám ďalej dávať espumisan, asi ho pôjdem znova navštíviť :(
@andrea1010 no verim ti.... mne mala plakala 20 hodin denne a pucila sa... :( treba skusit vsetko... skus opytat lekara aby spravil vyter z konecnika...
@zcajko tak vam zistili,ze nieco nie je v poriadku?
@andrea1010 ano. Vyterom z konecnika

@zcajko tak skus tu vodu, nech vylucime vplyv stravy a toho tigra ba strome skus 🙂