Hyperaktivita u 3-ročného

foxyfox
4. okt 2023

Ahojte, v prvom rade chcem poznamenať, že danú vec idem riešiť s odborníkmi, ale čakám ešte na termíny. Napriek tomu ma zaujíma váš názor. Chrobáka do hlavy mi dala moja všeobecná lekárka, u ktorej som si bola po papier spolu so synom. Povedala, že by som podľa nej mala zájsť k psychológovi, lebo malý sa javí ako hyperaktívny. Tam sa napríklad strašne dral do ambulancie lebo tam raz dostal autíčko, robil scény, keď som ho nepustila. Inde pozorujeme nasledovné: takmer nedokáže ísť alebo sedieť bez toho aby buď nevykrikoval niečo, nekopal nohami v sede, nerobil opičky, neskakal. Keď niekam alebo odniekiaľ ideme, napr teraz v hoteli, neprejde okolo človeka bez toho aby mu neoznámil kam ide, čo robil, je neskutočný extrovert oproti iným deťom, niečo také som ešte nevidela.. Neustále musí niečo brať, bezdôvodne ma udiera. "Nerob to+vysvetlenie/Stoj+vysvetlenie" v 90% prípadoch ignoruje. Je pravda že má všetko a veľkú pozornosť, ale sme na neho aj prísni. Vychovávame ho len ja a muž. Žiadna babka dedko. Bol problém ho aj odplienkovat lebo proste nemal čas na to aby hlásil včas potreby. Myslíte že je to hyperaktivita alebo bežné živé extrovertné dieťa vo veku 3 rokov? Toto je každodenné správanie od rána do večera, som z toho značne vyčerpaná.

foxyfox
autor
4. okt 2023

Ešte dodám že vychovaný je pekne, ďakuje, prosí, zdraví, z tohto hľadiska je zas tiež oproti iným 3 ročným niekde inde (aspoň z mojej skúsenosti nechcem sa nikoho dotknúť ale často takéto nevidím)

20erika07
4. okt 2023

@foxyfox neviem posudit z odborneho hladiska a mala som k pozorovaniu len 1 take dieťatko, ktoré bolo v tom veku take ako popisujes svojho synčeka, dnes ma 7-8 rokov neviem presne a nespoznavame ho ked ho stretneme, rozumný ukludneny, by som povedala az hanblivy 🙂 teda velky rozdiel oproti jeho mini obdobia.
Ja tam nejaku zradu nevidim, kedze aj spravat pekne na svoj vek sa vie, akurat ze je viac extrovert, no a nejake tie hranice skusaju aj menej extrovertne deti, to je tiez normalne. Podla mas v pohode dieťa, ale ako pisem, nie som odbornik

rebrambora
4. okt 2023

Okrem toho odplienkovania, to na nasich dvoch presne sedi. Tiez sme len dvaja s muzom, prisna vychova a chlapci hyperaktivny. Ked mali tri roky, dali sme ich na bojovy sport. Tam sa odreagovali a dost to pomohlo.
Drzim palce a vela nervov.

drake122
4. okt 2023

Ano je to spravne, dobre vas usmernila doktorka.

foxyfox
autor
4. okt 2023

Ďakujem baby, pediatrička na to nereagovala, len mi dala výmenný lístok a psychologička povedala, že treba ísť na neurológiu a druhá zas, že nevie či má neurológia zmysel, keď má len 3, či tam vôbec obsedí 20 minút. Môže byť že je hyperaktívny, nemusí, ale pozrieť ho dám.

@rebrambora to idem hneď pozrieť, tuším som u nás niekde zhliadla karate od 3 rokov 🙂