Hypotonické 15-mesačné dieťa
Dobrý deň moja 15 mesačná dcérka ma hypotoniu ale v akom štádiu to neviem, to nám nepovedali ešte nechodí,ale vie sa postaviť aj prejsť okolo nábytku ale dlho nevie stáť na nohach ma ich slabe a ani sa neudrží bez držania,a aj keď ju chcem postaviť tak nechce sa postaviť na nohy myslíte že bude chodiť veľmi sa bojím že nie máte stým skúsenosti? Ďakujem
@nahodnemeno my sme rehabilitovali aj sme chodievali cvičiť,teraz cvičíme na fitlopte,a chodíme aj na neurologiu a tam povedali že to je geneticka hypotonia len neviem kto z rodiny bol hypotonik lebo ja ani manžel niesme
@tanula28 nie je to take jednoduche s tou ,,genetickou,, hypotoniou...vela sa o tom este nevie, kazdopadne len treba sledovat , ci sa neobjavia ine priznaky a ci z toho nebude syndrom...ak nie, tak tzv. benigna hypotonia...treba rehabilitovat a dat pozor aby sa nerozvinuli ine nasledky hypotonie, napr. aj ploche nohy z toho su a pod.
cvičiť, cvičiť a ešte raz cvičiť...
to vám na neuro. nepovedali? nám dcéru postavili na nohy za 2 mesiace a predtým sme cvičili v Mt rok a bez akýchkoľvek výsledkov...takže je dôležité nielen či cvičíte, ale aj či správne cvičíte...
@deti95060810 nie to nam nepovedali že treba stále cvičiť,chodili sme aj na rehabilitácie ale už sme skončili a žiadne cviky nám nedali na cvičenie jedine fitloptu na spevnenie
cvičiť, cvičiť a ešte raz cvičiť...
to vám na neuro. nepovedali? nám dcéru postavili na nohy za 2 mesiace a predtým sme cvičili v Mt rok a bez akýchkoľvek výsledkov...takže je dôležité nielen či cvičíte, ale aj či správne cvičíte...
@deti95060810 Dobry den, prosim Vas a kde ste potom zacali cvicit, mimo MT?

mala by pomoct rehabilitacia, ale tu ste mali zacat uz skor...dalsia vec, zacat vystrenia a vylucit aspon najcastejsie priciny hypotonie...cize metabolicke, endokrinologia, neurologia...ak vie prejst okolo nabytku, tak chodit by sa mala vediet naucit, len este to chvilu potrva...