Hysterické dieťa
Ahoj mamičky, verím, že nie som sama, ktorá má doma malého hysterika, ktorý sa švihne na zem ak nedostane čo chce, ktorý vreští ak si dovolím naznačiť nesúhlas, pre ktorého je každé slovo začínajúce na "NIE" ako červené súkno pre býka. Moja láska po mne veselo šmarí čo má po ruke ak mu nedovolím takú somarinu ako ovaliť psa francúzskym kľúčom, s pohľadom besného medveďa švacne brata po hlave preto, že som sa ho zastala keď mu chcel prepichnúť stehno vidličkou. Ak sa mu niečo nedarí, lietajú živé aj neživé predmety svetelnou rýchlosťou 😀....Inak vie byť ako anjelik, aj sa pohrá sám celých 20 sekúnd 😀...je temperamentný, tvrdohlavý, hyperaktívny a dá zabrať nájsť spôsob ako ho mať pod kontrolou. Teší ma, že to veselo môžem hodiť na otecka, čo som počula, je to doslova jeho klon, ale vyrástol z neho super chlap, tak vyhliadky sú nádejné. 🙂 ...... Poteší ma ak sa pridáte so skúsenosťami s vašimi detičkami, ako to zvládate, čo platí na vaše ratolesti a možno poteší už len to, že nie som jediná, ktorej dieťa púta pozornosť decibelmi a "brejkdencom" na ulici. 😉
🙂 plače aj môj anjelik...cez deň, v noci....tiež občas zvažujem pobyt na uzavretom odd. psychiatrie 🙂 ....vraj to časom prejde..tak dúfam,že bez antidepresív a alkoholu to vydržím aj ja 🙂
@matkamirko 😀 ....hodím dnes debatu s manželom 🙂 .....len pikoška...minule mu MM vraví: miláčik nemôžeš ísť von lebo prší!"...a naša láska?...kopol ho do členka, tresol mu dverami pred nosom s výkrikom "debil! 🙂 ......a to sa tvári, že nerozpráva.... 🙂
ahojte, čítam že máte veľmi podobné deti, ako je náš najmenší...A to je naše tretie dieťa...človek by si už aj pripadal, že má dajaké skúsenosti a tak...Ha, ha, ha...pri tomto nefunguje nič a fakt nič...Tamtím dvom som povedala, že nesmieš a platilo to, tomu poviem, nesmieš a akurát chytí ešte väčší amok 😀 A ja sa tiež občas prichytím, ako nádejný kandidát na psychiatriu 🙂
😀 😀 ..ja som tiež skúšala vrešťať ako on, ale dostal ešte väčší záchvat a švihol sa o zem 😀 ...tak som to zavrhla...inak ma minule dostala jedna žena v OC...miláčik sa jej tresol o zem s vreskotom ako trafený diviak...a ona s božským kľudom so sebou švihla tiež...dieťa v šoku, slzy vyschli a bolo ako anjelik 😀 ....klobúk dolu pred ňou...ja takú kuráž nemám....
@slavusa5 môj starší bol a je ako anjel...kľudné dieťa, čo spalo celú noc, nevrešťalo a div sa svet aj doktor sa ho mohol dotknúť.....teraz bude mať 14 rokov a stále je kľuďas...ale toto malé čudo?....má 25 mesiacov, ešte neprespal celú noc, a tá povaha.....sa čudujem, že som ešte v použiteľnom stave a aj súvislú vetu poviem bez tikov 😀
tak to ani ja...Už som o tom počula, že to funguje...ale dokázať to vykonať 😀
však toto....ja zbabelo zdrhám aj s vrieskajúcim a hádžucím sa nervákom...a poviem ti ,myšlienky mám všelijaké 😀
@matkamirko 😀 tak to je super...môj nerozpráva, teda ak neberiem do úvahy nadávky...cikať inde ako do plienky je pod jeho úroveň...ale zasa od roka papá sám, jednou rukou dvihne 5 kilové granule pre psa/ pravda je, že ich chcel zjesť/..dobre kope do lopty, nie len do členkov rodinných príslušníkov 🙂 .....a tiež sa obávam čo bude v kolektíve, koľko bude nezvestných a ranených 😀
máme ísť o týždeň na rodinnú dovolenku s ďalšími rodinami...Už teraz sa bojím, ako to zvládneme 🙂
my ideme v stredu na tri dni....hádam po tom neostane na recepcii naša fotka ako presony non grata 😀
ja si myslím, že to druhé bude anjelik....vraj sa to takto kompenzuje aby matka vydržala aspoň do puberty 🙂 ....my sme jedného mali anjelika a teraz aby sme na starobu nezhnili od nudy tak sme dostali toto 😀 ....je pravda, že reflexy som nikdy nemala také ako teraz....MM má 45 r, a ani jedna šedinka 😀 ....
no náš prvý bol anjelik, dcéra bola huncút, ale na toho najmenšieho sa nechytala ani náhodou...a to moja babka o nej raz povedala, že nachytala huncútstvo z celej rodiny... 😀
my sme si s MM povedali, že jedno s našich dobrých rozhodnutí bolo presťahovať sa do domu kým začal chodiť..asi by sme už boli deložovaní do Mongolska....tu v tichej lokalite ho tak nepočuť a ani sociálka tu nebola, či ho režeme keď tak vreští.....a keď MM dochádzajú nervy, tak mu s úsmevom poviem: však miláčik, je po tebe tak si spomeň čo na teba platilo... 🙂 ....samozrejme sa urazí, že on taký nebol.....svokra iné tvrdila, neviem či nebol aj horší 😀
@darfar haha, srandovne pises 🙂 ja by som poradila supnut ho cim skor do skolky, nech sa trapia ini 🙂
@0604katka tak to klobúk dolu pred vami 🙂.....ja som srab, ja sa na ulici neviem šmariť o zem....je pravda, že môj to v obchode nerobí, ale to len preto, že je vo vozíku.....a bodaj by sa tam zmestil ešte dlho 🙂....na prechádzke ho nechám na zemi a idem preč....dobehne sám za mnou, ale poviem, že ten slovník pri tom 😀
@tehulka2011 🙂 to by bolo síce super riešenie, ale v okolí nie je veľa školiek a musím si vybaviť známosti, aby sme mali kam ísť, keď ho postupne zo všetkých vyhodia... 😀
@slavusa5 😀 ...my sme chodenie za ruku jedným smerom tvrdo trénovali v tichej opustenej ulici v zime, vrešťal ako tur, váľal sa po zemi, ja tvrdá, hnusná matka bez mimiky v tvári som nepoľavila 🙂 ....a teraz je ochotný dať mi ruku a následovať ma.....ale opakujem...tvrdo vydreté.... 😀
Veľmi dobré si pamätám, keď som toto prežívala. Môj anjelik sa hádzal o zem denne aspoň 4x a bolo mu jedno kde(na ulici, v obchode, u lekárky...), terorizoval mladšieho brata aj zvyšok rodiny. Keď začal chodiť do školy, učil sa na jednotky, ale na to čo povyvádzal nestačila žiacka knižka. Dnes má 19 rokov, je z neho krásny a rozumný chalan, na ktorého som pyšná. Musíš len vydržať a byť vo výchove veľmi dôsledná. My sme aj užívali sirup Novopassit. Je nenávykový, bylinkový a dal sa v lekárni kúpiť bez predpisu. Nám pomohla aj psychologička, neviem či viac jemu alebo mne 😀😀. A ešte jedna vec, treba ho veľa zamestnávať, aby sa unavil fyzicky aj psychicky. Drž sa 🙂
tak my mame doma to iste s tym rozdielom, ze nesedi v obchode vo voziku, ale smari dole z regalu vsetko co dociahne, ked ho zdvihneme, dokuse nas, z auticok odlamuje spatne zrkadla, vsak to tam netreba a potom len platime za tie skody ... cely otec 😀
@svano 🙂 my to zatiaľ zvládame bez liekov....teda hlavne ja 🙂 ....je mi jasné, že vekom sa to zmení, len vydržať....ale pravda je aj to, že nás drží v strehu, a zistila som, že človeku stačia aj dve hodiny spánku a prežije 😀.....občas idem na záložný zdroj, ale ženy a hlavne matky znesú všetko, hádam ma na starobu umiestni v kvalitnom starobinci ako vďaku za trpezlivosť 🙂
@sissika 😀 ja len dúfam, že ho vo vozíku udržím ešte dlho...raz sa mu podarilo v tescu rozbiť vajcia čo som dala na pás pri pokladni, pokladníčka ma zabila s tým, že nech si kľudne idem po nové, že tie rozbité platiť nebudem....buď ma doma to isté a chápe, alebo bola súcitná....práve pred pol hodinou som moju lásku odtiahla od brata lebo mal v ruke tĺčik na mäso a odhodlaný výraz v tvári..... 😀 ....