Hysterické dieťa
Ahoj mamičky, verím, že nie som sama, ktorá má doma malého hysterika, ktorý sa švihne na zem ak nedostane čo chce, ktorý vreští ak si dovolím naznačiť nesúhlas, pre ktorého je každé slovo začínajúce na "NIE" ako červené súkno pre býka. Moja láska po mne veselo šmarí čo má po ruke ak mu nedovolím takú somarinu ako ovaliť psa francúzskym kľúčom, s pohľadom besného medveďa švacne brata po hlave preto, že som sa ho zastala keď mu chcel prepichnúť stehno vidličkou. Ak sa mu niečo nedarí, lietajú živé aj neživé predmety svetelnou rýchlosťou 😀....Inak vie byť ako anjelik, aj sa pohrá sám celých 20 sekúnd 😀...je temperamentný, tvrdohlavý, hyperaktívny a dá zabrať nájsť spôsob ako ho mať pod kontrolou. Teší ma, že to veselo môžem hodiť na otecka, čo som počula, je to doslova jeho klon, ale vyrástol z neho super chlap, tak vyhliadky sú nádejné. 🙂 ...... Poteší ma ak sa pridáte so skúsenosťami s vašimi detičkami, ako to zvládate, čo platí na vaše ratolesti a možno poteší už len to, že nie som jediná, ktorej dieťa púta pozornosť decibelmi a "brejkdencom" na ulici. 😉
Ahojte baby.odporucam knihu Harvey Karp - nejstastnejsi batole v okoli, vek 1-4 roky,pise o tom ze male deti su ako neandertalci,neuraza,a vysvetluje aku rec na nich pouzit - batoletstinu,popisuje tam vela vybuchov hnevu u deti.je zaujimava a vtipne napisana.ja tiez denne vymyslam a improvizujem pri mojej velmi aktivnej dcerke.
@tamitimi šťastná žena!...spinká ukážkovo?...paráda! 🙂 ....môj ako začal kopať v 16 týždni tak sa nezastaví do dnes...má 25 mesiacov a ešte sme sa nevyspali....ale on to má už v dátume a čase narodenia.....tri šestky...tak sa nemožno čudovať 🙂 ...netreba psychológa, len pevné nervy..... 🙂 zaujímavé, že všetky detičky čo sú tu spomenuté, to zdedili po ockovi 😀 ....po nás budú asi len pekný 😀
@bianca2 díky za radu...skúsim...rada čítam o všetkom čo súvisí s detičkami.....ja to neberiem ako príťaž, už som si zvykla 🙂 ...o mne keby vedeli v CIA, tak ma hneď berú....reflexy lepšie ako Van Damme, mučenie elektrošokom by bol ako vytúžená masáž....vydržím v pohotovosti aj pár dní...a striehnem lepšie ako orol... 😀...čo je nejaké mliaždenie končatín proti hodinovému vreskotu v najvyšších tóninách priamo do uška?..... 😀
hej náš drobec od 4 mesiaca spinká celú noc najskôr to bolo 6-8 hod a teraz 10 hod niekedy aj viac a to cez den spinkával okolo 1.5 hod ale tento tyzden asi skončil s obedným spánkam ale zato sa nezastaví celý den, niekedy ja uz odpadávam a on je stále fit 🙂
@inull5 🙂 ono to nie je až tak zlé ako sa to javí....nie sú 24 hodín hysterickí...ale sú to temperamentné a rázne povahy a treba na nich stále niečo vymyslieť aby sa to nezvrhlo ...proste sa pri nich človek nenudí a nezastaví....a čo je super...aspoň u mňa...trávi mi pri ňom neskutočne..takže ak by som zjedla koňa, tak kým zjem chvost, tak hlavu už mám strávenú 😀
@darfar ja mám tiež dcéru čo neobsedí na zadku, len s rozdielom že mi takéto veci nerobí..zatiaľ...v obchode vo vozíku nebude, ale naháňať sa a schovávať to áno, ona zas je taká že nerobí zle nikomu, jasné že sú aj neposlušné dni u nás len toto ako ty, neviem ako by som zvládla..takže máš dobré a pevné nervy
Boze baby ani neviete aka som rada ze v tom niesom sama, moj maly ma sice len 18 mesiacov ale hadze sa o zem od 9 mesiacov, fakt nikto mi neveri ale je to tak. Ja uz neviem co s nim, na zem sa hadze aspon 6x do dna, kvici ako prasiatko na zakalacke, v noci tiez place, ale aspon dokaze ako tak spat. Snazim sa na neho s kludom ale velakrat by som ho s chuti vyplieskala po zadku ale zatial to odmietam. On nema problem sa hodit po zem kdekolvek a kedykolvek,nema zabrany, vsetko je jeho, detom berie hracky a potom ich bije ked si ich vezmu, ked mu ich vezmem ja tak sa hodi o zem.
@tamitimi neprovokuj 😀 ....môj anjelik ak v noci vstane päťkrát tak poviem, že super noc bola 🙂 ......cez deň spí tak hodinu-hodinu a pol.....teraz máme extrém, lebo prekonávame aftóznu stomatitídu a to je bolestivá beštia, takže štyri noci sme nespali a máme extra záchvaty, ale už sa to lepší tak hádam ostaneme pri našom štandarde 🙂 ...ani jeho neuštvem..nech robím čo robím...my sme zrelí na ARO a on sa ani nespotí...neviem či má v zadku Energizer baterky, ale proste to neunavíš 😀
V tej knihe pisu o temperamente deti - 3 typy - mierne,opatrne a kurazne, tych poslednych je 10% a rodicia du hrdinovia 🙂 nasa je tiez kurazna, po ockovi 🙂
@inull5 nervy...hmmmm....som až pri ňom zistila, že aká dokážem byť trpezlivá....ale neboj sa...aj ja mám občas hnusné myšlienky.....ten môj klame telom...vyzerá ako anjelik, všetci sú z neho unesení....veľké hnedé oči, dlhé mihalnice, jamky v líčkach, malý noštek a dlhé kučeravé blond vlasy......no povedz na takého anjelika niečo zlé 😀 .....
najhoršie je to ked sme vonku s detičkami napr.na piesku a ked niečo vyvedie pozerajú na mna ako keby ..... ja neviem či iné mamičky majú doma len anjelikov?
@mimikas vitaj v klube 😀 ....si pamätám obrázok čo mám stále pred očami, keď mal niečo vyše roka, ledva stál na nohách ešte nechodil.....bol na pieskovisku a nejaký malý lotor mu vytrhol surovo z ruky lopatku.....pohľad na neho...stál ako tínedžer po piatich poldeci, naraz žila na krku, rozšíril sa na dvojnásobok objemu, šťastie pre toho malého lotríka, že nevedel chodiť, lebo dnes by som písala z výkonu trestu 😀
ked sme doma, tak zahrat sa nevie, niečo s ním porobit doma je zázrak a zase ked sme vonku tak len stále oči na stopkách, byt v strehu čo bude zase robit 🙂 potom od všadial len utekáme 🙂 jaaaaaj nech ho to uz prejde
@matkamirko super....sa nestratí....my máme bojové plemená psov...vraj....je krásne ako ležia pred dverami, natiahnutí ani brkom nemrknú.....ale keď vylezie náš poklad...to by si videla tú rýchlosť ako zmiznú 😀....minule nútil psa jesť jogurt systémom jedna lyžička ja, jedna ty...a on nechcel...chudák...ho naháňal s detskou kosačkou... 😀...jasné, že som zasiahla....tak ju šmaril po mne 😀
@tamitimi ani môj sa nezahrá...teda myslím tým normálne, autíčka a taaaaak.....má tu pieskovisko, trampolínu, hojdačku na dvore, ale to je nuda......zato rozoberať, demolovať, týrať to je už lepšia zábava.....stále mám v kuchynskej linke chaos, lebo všetko len trošku zaváňajúce násilím, mám hore....a to je skoro všetko....lebo zbraň je aj umelá miska 😀
@darfar ak nezaplatí starobinec, tak napíš na dôchodku knihu pametí,možno na tom vyryžuješ. Pár perličiek tí do nej tiež pridám. Napríklad ako k nám letela záchranka,lebo moje deti sa pobili na poslednom jogurte v chladničke a mladší syn preletel sklom vo dverách. A našlo by sa toho viac...
😕 akože teraz ma dorazil....môj miláčik.....vreskot , plač, vbehnem do izby , vyzbrojená čajíkom a dudlíkom, láskyplne sa mu prihovorím....: zlatko tíško, mamka je tu, dám ti čajík?.......a z postieľky drevorubačský hlas.....citujem...:nie! ku....a!,,,, 😕 ....by ma zaujímalo, keďže sa tvári ,že nerozpráva, odkiaľ má tieto šťavnaté slová, keďže my takto doma spolu nekomunikujeme.... 😝
😀 smejem sa ako kôň... 😀 ...len môj syn naozaj nerozpráva....teda sa tak tvári...ale základnú slovnú zásobu ako vidím ovláda presne a zrozumiteľne.....ja milujem tieto vtipné príhody hyperaktívnych a živých detí.....ale ak sa to týka mňa, občas mi nie je do smiechu 😀

ja som myslela ze som sama 🙂 čo má takého čertíka, tiež veľmi sikovný, inteligentný, spinká a papá ukázkovo ale čo predvadza za posledné obdobie, no katastrofa 🙂 som uz tiez zvazovala či neísť na radu k psychologovi ale ked čítam ze aj vaši drobci prechádzajú takýmito fázami tak som sa trošku ukludnila ze to bude asi len jedno z ich období - ja ho nazývam bejby puberta 🙂 inak tiež aj nás tatík bol takýto čertisko