Ichtyóza u detičiek
Je tu nejaka mamicka ktorej dietatko tiez trpi ichtiozou je to kozna choroba.Potrebujem poradit .Nas stav sa len zhorsuje uz to mame vsade so zufala😢
Moj muz od ma detstva problemy s ichtyozou.ziadne maste nic nepomahaju len zmiernuju pnutie a supanie pokozky.a to sa masti dvakrat do dna neutrogenou.co mu najviac pomahalo aj v detstve aj teraz je kazdy druhy den sa okupat v slanej vode.ked bol maly svokra vravela ze aj v obycajnej kuch.soli ho kupala.teraz si kupuje morsku sol ale pri tej kupeli nepouziva mydla nic len sa luhuje dobrych 15 minut vo vani,vypusti potom vodu a necha sa tak ususit.ak mate babatko tak len jemne detskou osuskou by som poutierala,len tak prikladala uteracik.a este Dvitamin berie od jesene do jari.v lete je vela na slnku a vtedy mu to nie vidno skoro vobec.ale v zime urcite Dvitamin.jeho brat to ma tiez ale jemu sa staci len kremovat.on to nema take strasne.
@chichua ahoj mala to ma od narodenia teraz ma dva roky.Detska lekarka tvrdila ze to ma len taku suchu pokozku az raz som tam s nou prisla tak ze som ju dva dni neokupala a nenatrela az potom nas poslala koznej.pouzivam excipial ale nic moc pouzivali sme aj ten linola co si pisala a s toho sme mali ako keby upchate pory a supiny len tmavli a musela mat velku vrstvu supin nahromadenu aby to slo dole.Pouzivame zarabane maste,chvilu dobre a potom akoby to stratilo ucinok.Kupeme sa v ovsenych vlockach tak dva razi do tyzdna .To precedim cez sito do kupela a davame balneum hermal plus a teraz najnovsie sa kupeme aj v sode bikarbone kvoli tym nozkam.Ale ako je teraz zima je to len horsie a horsie.Akoby aj tie kupele prestali fungovat.Som aj rozculena pretoze som chcela s nou ist teda do kupelov v Travnici a oni to zavreli.Bola som tam zo synom ten mal ako dvojrocny exzem a odvtedy mame pokoj vobec sa mu nevratil.pocula som ze existuju na to lieky ale nechcem do nej pchat este je malicka.
@simaaprilova dakujem skusime tu sol do kupela .Nam lekarka odporucila papat uvarenu cviklu vo vode.Aj mala to mala v lete pekne uz sme sa tesili ze to pominulo ale som ju kupala dvakrat denne.A teraz sa jej zrohovatela koza na nohach tak jej neviem poriadne ostrihat nechty place velice tak sa kupeme v sode bikarbone .A velmi jej pomahal aj kupel v ovsenych vlockach pokozku mala naozaj ako babetko.Teraz v zime akoby to stratilo ucinok vsetko co sme pouzivali
@marissidelkova ako som pisala aj muzovi sa vzdy na zimu zhorsuje koza.tiez mu tie supinky stmavnu a ked vynecha napr.na 4 dni kupel slanu ze sa iba natiera mastnym kremom tak ho aj tak vsetko svrbi,ma to skarede a viditelnejsie.zbavit sa, ak dobre viem,toho neda nadobro.treba sa naucit a vychytat muchy ze co akurat sadne vasmu dietatku.dufam ze sa vam polepsi stav lebo je to ozaj trapenie.co mi muz spominal tak sa mu deti aj smiali v skole,do krvy si to vedel rozskriabat a obrat si to jak ho to svrbelo kym zistili co mu pomaha.
Dakujem vam snad to casom pominie.Alebo aspon sa to troska zmierni duuuufam kym pojde do skolky.Ale uz teraz je velka papulka tak hadam sa neda 😉
Moj syncek ma od narodenia stredne tazku formu , lamelarnu ichtyozu. Existuje na fb skupina ichtyoza-collodion-baby, je tam zoskupena kumunita ceskych a slovenskych rodin s ichty, najdete tam okrem podpory aj vela rad ohladom starostlivosti😉

@marissidelkova ahoj,ake staré máš dieťatko?ja mám ichtyozu asi od zakladky.nic mi nepomáhalo,az keď som mala 18r.som objavila Eucerin na velmi suchú pleť a potom ( už si nepamätám presný názov) a potom lacnejšiu alternatívu a to Dolivu s 10% ureou a do mesiaca boli všetky šupiny prec. odvtedy nemám potiaze,ale mastim sa každý deň.ak by šli o bábätko vyskúšala by som Linola lotion.mne žiadne zarábanie maste nikdy nepomohli a Excipial bol slaby