Idiopatická trombocytopenická purpura u dvojročného
Ahojte! ;)
Prosím je tu niekto,koho dieťatko sa lieči na ITP? Môjmu synovi (2r) ju diagnostikovali pred mesiacom,odvtedy sme ako na hojdačke,liečba zaberá na chvíľu a trombocyty opäť závratné klesajú. Potrebovala by som aj skúsenosti a radu iných mamiciek ,možno by sme si vedeli poradiť. Ďakujem 🙂
@roka84 Zdravím vás je to už dávno čo ste tu prispievali ale chcela by som sa vás opýtať ako ste na tom momentálne s Timkou. Prečitala som si tu celú konverzáciu z roku 2021. Sma na tom rovnako ako vaša dcérka od 27.12.2022 sme už po dvoch hospitalizáciách s veľmi dobrým efektom po IVIG ale do troch týždňov klesá zasa na kritické hodnoty. Chodíme k dr. Fillovej sme z Detvy.
@jankahakelova my tiež k nej chodíme 😉, momentálne je na liečbe Revolade(liek, ktory musí schvaľovať poisťovňa), výsledku sú uspokojivé, zatiaľ sa drží 🙏, kľudne sa.ozvite do správy, aj by ste chceli popísať viac
@roka84
A vy už máte chronickú ITP? A na akých hodnotách sa teraz držite?
@jankahakelova chodila na odbery každý týždeň, dva....teraz našťastie chodí 1x mesačne...pred Vianocami 134, koncom januára 108 a teraz pôjde až koncom februára...no ale je na liečbe....kedysi mávala veľmi kritické tie hodnoty

@mars08 úplne super.akurat mu nechutí jesť,je boj do neho niečo dostať ale iné vedľajšie účinky nemá našťastie 😉