Implantát a snažilkovanie

engeelina
14. jan 2014

Ahojte prosim vas chce sa spýtať, nedavno mi vytrhli zub stolicku ....da sa tam spravit len implantat...ale hrozne tuszime po babatku...tak sa chcem spýtat imje nekto taky kto mal podobny pripad?da sa spravit implantat aj o rok resp. neskor?mate nekto s tym skusenost..?lebo keby to zacnem riesit napr. o pol roka tak dovtedy nemozem otehotniet...pocas mi to urcite robit nebudu..aj ked neivem ako sa nam s partnerom zadari🙂, neviem co mam robit, co by ste robili na mojom mieste?nechat implantat na dobu neurcitu?alebo...?dakujem velmi pekne

engeelina
autor
14. jan 2014

prosim nikto nemal podobnu skusenost.?

misskate1
15. jan 2014

@engeelina implantat na 7 a 8 zub nie je velmi podtrebny. ja mam 4 zuby vytrhnute a ziadny implantat nemam.

lalinko2010
15. jan 2014

@engeelina vôbec to s tým nesúvisí, so snažilkovaním. šak ťa nejdu operovať, uspávať alebo? mne menili zub, dávali nový predný a tehotná som bola a drobec je ok, ale ja som nemala injekciu na umrtvenie. ale je dosť možné že som zle pochopila implantát.
snažilkujte, ak sa nebude dariť 2roky, tak? budeš bez implantátu?

raffaella
15. jan 2014

@engeelina ja mam implantat na stolicke, na sestke. Pred implantaciou je nutne podstupit RTG, takisto aj CT hlavy (teda moj implantolog si to vyziadal). Po implantacii treba urobit niekolkokrat kontrolne RTG, sice tie zubne RTG byvaju omnoho slabsie ako klasicke RTG, napriek tomu ti ho ziadny zubar v tehotenstve nespravi. Ja by som bud pockala s implantatom az ked budes po porode, alebo to riesila hned a tehotenstvo az potom.
Implantat sa na stolicke zvykne hojit 3 - 6 mesiacov, za tym nasleduje nadstavba na implantat, odtlacky a napokon korunka. U mna ten proces trval dokopy so vsetkym 5 - 6 mesiacov, za ten cas som absolovala niekolko kontrolnych RTG. Vsetko dopadlo super, novy zub je na nerozoznanie od prirodzeneho zubu a o jeho funkcnosti ani nehovoriac. Nelutujem to, znova by som si to dala spravit.

engeelina
autor
15. jan 2014

dakujem za odpovede este by som sa opytala prosim ta raffaella- neviem tu dat odkaz..ze som citala vraj to vydrzi len pat rokov..a dokonca sa to nemusi ujat?..
.lalinko 2010- hej to sa nemoze robit pocas tehot...je to velky zasah, a ako pise raffaella treba rtg a bez umrtvenia asi nikto nezvladne vrtanie do kosti..ak hej tak ma velky obdiv