icon

Iná alternatíva MRI

nikol1288
2. jún 2022

Ahojte dcerke od 4 mesacov uteka ocko smerom von . Nie stale iba sem tam. Ma rok a 4m a u ocneho povedali oci 100% v poriadku a poslali nas na neurologiu a neurologicka povedala ze si mysli na 99% ze je to kozmeticka vada lebo mala je sikovna ale ze ak chceme urobi jej mri , teda objedna nas. Neviem co robit.. ta predstava ze budem v tej magnetickej+ uspatie a celkovo mam z toho husinu.. neexistuje nieco menej neprijemme cim sa to da zistit,? bez uspatia .. alebo tam neust vobec a pockat ci sa to upravi a ked tak riesit operaciu s ocnym? aaach

nestastna21
2. jún 2022

Neexistuje náhrada mri. Ako ak to je kozmetická vada kaslitw na to. Mri je fakt hrôza, chlap išiel úplne v pohode a som sa ho pýtala ze ci sa nebojí. A vraj nie, ved pohoda. Keď prišiel odtiaľ pochopil preco som sa ho to pýtala. Je to nepríjemné a ak je to na 99 percent kozmetická vada načo dieťa stresovať? Ved môžte to riešiť neskôr keď mu pripadne vysvetlite ze prečo je v tom tuneli. Ale tak hlavne by som sa orientovala podľa toho čo povedia lekári. Ak odporúčajú pre istotu tak to prežijete ak nie tak na čo?

bolarazjedna
3. jún 2022

MRI je vyšetrenie, ktoré ti najlepšie ukáže mozgové štruktúry, náhrada u dospelého by bol CT, ktoré však ukáže toho menej +je to veľká dávka ožarovania, pre také malé dieťa je to absolútne nevhodné, ani by nič neukázalo pre lekára.

MRI som absolvovala, nevidím na tom nič hrozné, je to nebolestive, a pokiaľ niekto nemá klaustrofobiu, tak je to v pohode. Ono to tam celý čas buchoce, ale je to ako keby sused ti 20 minút klepal rezne, či tlkal by klinec do steny.
Musí tam človek ale ležať bez pohnutia, aby snímky neboli rozmazane. Dospelý to dokáže, dieťa nie, preto ho treba uspať na tu krátku dobu.

Ak neurogicka vidí tak, že na 99% je to v poriadku a MR by nič neukázalo, a neni to nevyhnutné, skôr teda by sa robilo, aby ste sa uistili, že iná pri iná tam nie je, tak asi by som počkala s tým MRkom, a zbytočne by som dieťa nedala uspať.

nikol1288
autor
3. jún 2022

@bolarazjedna dnes nam dali termin v bb v oktobri , doktorka povedala ze by pockala ale ked chceme mat srdiecko na mieste tak nech teda ideme ze v bb je taka setrnejsia aj metoda uspavania atd pre deticky tak snad nevystavim malu zbytocnemu riziku

hipuska
4. jún 2022

No, ja by som nespekulovala a na zákrok išla. Je to šetrné uspatie. Nízka dávka. Nikdy si nemôžeš byť istá. Ani dr.

galganka
4. jún 2022

Absolvovali sme MRI s päťročnou. Prispali ju liekmi, ani nevie, že niekde bola. Zobudila sa až na izbe, dve hodiny sme ešte počkali a mohli ísť domov. Že tam bola vie iba preto, lebo sme jej to vopred vysvetľovali, reálny pobyt vo valci si vôbec nepamätá a nemá žiadnu traumu.