Injekcie Cerebrolysin pre nerozprávajúce dieťa

monkika
3. feb 2024

Ahojte, máte niekto skúsenosti s injekciami CEREBROLYSIN 1 ml? Problém je ten že dcérka má 4,5r a vpodstate nerozpráva ( samostatne je schopná použiť cca 10 slov), rozumie všetkému žiaden iný problém nie je absolvovali sme už veľa vyšetrení a žiaden iný problém nebol zistený. Aj napriek tomu že navštevuje logopedičku a podstivo trénujeme nezlepšuje sa to ako by sa malo. Boli sme odoslaní aj na mri mozgu ale na to sa pravdepodobne bude ešte dlho čakať, takisto v apríli by sme mali absolvovať nejaké genetické testy. Zatiaľ nám neurológ navrhol tieto injekcie 10x 1ml takže zatiaľ najnižšia dávka.

babababka
3. feb 2024

píšem ss.

xsuzannex
3. feb 2024

Synovi to davali. 10inj ked mal 5 mesiacov a dalsich 10inj ked mal 4 roky.. pomohlo mu to ale naozaj treba ist na eeg predtym ako sa budu podavat lebo moze "prebudit" epilepsiu pokial je tam predispozicia.

laperla75
3. feb 2024

my sme mali rovnaký problém, malý začal rozprávať v 5 rokoch, terz má 8r a robí pokroky aj s pomocou logopeda,ale pozrite si niečo o terapii jIAS. Malý bol najskôr diagnostikovaný ako možná porucha autistického spektra-Asperger- neskôr prehodnotené ako NKS. v podtste ide o narušené dozrievabie centier v mozgu ktoré zodpovedajú za centrum reči.tie deti nerozprávajú a aj majú problém rozumieť či im niekto hovorí hlavne ak je to dlhá a komplikovaná veta , a to vytvára konfliktné situácie..v škôlke.. škole ...

monkika
autor
4. feb 2024

@laperla75 nám našťastie porucha autistického spektra bola vylúčená okamžite. Dcérka je až priveľmi spoločenská a vpodstate sa dorozumie a vždy vysvetlí čo chce- ako sa povie rukami nohami- bez slov, aj rozumie vpodstate všetkému čo od nej niekto chce- zatiaľ jej bola stanovená diagnóza vývinová dysfázia- podľa neurológa len kvôli liečbe. A tú terapiu pozriem a zistíme u logopedičky či by to bolo vhodné.