Inkontinencia u detí

tentadora
22. jan 2019

Ahojte chcem sa spýtať či tu niekto má podobný problém a prípadne ako ho vyriešil alebo rieši. Mám 8 ročnú dcérku, ktorá má problém s únikom moču pri smiechu alebo aktívnej hre, ako keby mala oslabené pánvové dno. Riešime to už od škôlky, dlho sa pocikávala počas spánku, cca keď mala 6 rokov sme to začali už intenzívne riešiť, bola na vyšetrení u urológa, robil jej aj sono obličiek a podobné urologické vyšetrenia, všetko bolo v absolútnom poriadku, dcéra mala skôr problém že veľmi tuho spí a preto necítila nutkanie ísť cikať a vždy sa pocikala. Lieky na zadržiavanie tekutín v tele, ktoré napísal urológ na noc problém vyriešili a už je to viac menej ok ale nie je to ešte zažehnané, teraz je už školáčka druháčka a veľmi často sa jej stáva že sa pociká keď sa smeje alebo prežíva nejaké takéto vesele chvíle keď sa šantia s deťmi a pociká sa pri tom. Príde mi to ako keby mala oslabené pánvové dno :( nie je tučná, je práveže štíhla, chodí dva krát do týždňa na tenis takže má aj aktivitu, sem tam jej naordinujem nejaký urologický čaj alebo urologický sirup urosept ale nie je to riešenie. Neviem či s toho vyrastie alebo či s ňou mám začať cvičiť nejaké špeciálne cviky na spevnenie pánvy? Ak máte skúsenosti budem rada za akýkoľvek názor alebo radu. Ďakujem

pininka
22. jan 2019

@tentadora tiež si myslím že to je tým,že má asi trocha ochabnutejsie tie svaly. Inak s tým som mala aj ja problém, že smiech a pod a hneď to išlo, alebo som si cvrkla, ale u mňa to bolo tým,že som vždy zdržiavala a chodila neskoro na wc aj keď mi už trebalo. Skús ju naučiť kelegove cviky, to môže robiť hocikedy, aj keď je v škole a chodiť často na záchod. Môže byť že má aj menší mechúr ako iné deti a preto ho má rýchlo plný.

beatik3
23. jan 2019

tazko povedat, moze to byt vsetko co ste tu spominali.... lekar ti na to nepovedal nic, nikam ta neposlal?

evitka83
23. jan 2019

@tentadora a neurolog jej robil nejake vysetrenia, ct, mri, s kontrastnou latkou? Niekedy je problem s o ovladanim hladkeho svalstva mocoveho mechura, ked je problem s nervovymi drahami, ktore mocak ovladaju.

lubkabb
28. jan 2021

@tentadora dobrý deň. Môžem sa opýtať, či to dcérke už prešlo? So synom mám podobné problémy. Pri väčšom smiechu mu ujde. Nie veľa, ale trochu si cvrkne. Má 8 rokov. Zatiaľ som to neriešila s doktorou, ale pri najbližšej návšteve sa opýtam.

xxxxxnnnnn
2. sep 2021

Ahoj, na MK vznikla
Poradňa o inkontinencii........Pani
MUDr. Monika Nováková je odborníčka, ktorá poradí https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...