icon

Intímne ťažkosti 10 ročnej dcérky

blahowoman
1. mar 2015

Ahojte maminy. Chcela by som sa opýtať. Dnes periem prádlo a vidím ,že na každých nohavičkách ma 10r dcéra výtok. Pýtala som sa jej,či ju nič nebolí,nesvrbí hovorí,že nie. Zdravá je,hygienu udržiava denne nakoľko ma 4x do týždňa tanečnú. Neviem či s ňou zajsť k mojej ženskej. Dosť ma to dnes rozrušilo,že nejak skoro ma takéto problémy.

Strana
z2
bonaqa2013
1. mar 2015

@blahowoman tiež som z toho mimo, len pozorujem dcéru - chodí do 3 triedy, už ja sa bojím ako to bude zvládať. ona nemá o tom ani páru. Minule rapotala z reklamy slogan na nejaké tabl. ktoré pomáhajú na bolesti kĺbov. zubov,..... menštruačné bolesti. Pýtam sa jej Zuzka a čo to je ? Odkiaľ to máš? Neviem čo to je, počula som to v reklame. Starý na mňa tisne aby som jej o tom povedala, ale mne je to dosť nepríjemné, ja o tom nerada. Ja keď som dostala menzes, tak som zostala v šoku. Vôbec som to nečakala, nevedela som čo a ako. No a moji starší bratia sa mi smiali a trepali mi že vtedy ženy smrdia - tak ja som sa strašne hanbila. A nejak mi to zostalo.

meluela
1. mar 2015

@bonaqa2013 ahoj, musis dcerku pripravit prave preto aby nemusela zazivat to co si zazivala ty ... ak ti to je neprijemne rozoberat alebo zacinat temu, tak zajdi do knihkupectva a daj si zalezat na dobrom vybere knizky kde bude menzes zrozumitelne a s citom vysvetleny ... nech chudatko nema traumu na cely zivot, ktovie kto jej aku blbost povie ...

blahowoman
autor
1. mar 2015

@bonaqa2013 vidim,ze aj Ty si z Martina. My z Priekopy.

bonaqa2013
1. mar 2015

@blahowoman no máš pravdu. Bývame 10 km za MT.

alaguema
2. mar 2015

@majulino predpokladám, že údeniny, šunky a tak pod. si jedla...a voda, ako som spomínala vyššie je tiež kontaminovaná hormónmi a v meste je zvlášť zlej kvality. To sa predsa nedej len tak, že deti pohlavne dospievajú skôr. Ja som generácia, keď sme prvú menštruáciu dostávali okolo 14-tich. A necítim sa vôbec nejaká stará 😉 Každopádne 10 ročné dieťaa, ktoré je už de facto fyzicky ženou, mi pripomína časy biblické...psychika za týmto urýchleným telesným vývojom strašne zaostáva...

alaguema
2. mar 2015

@katrin21 aká literatúra? O takom som nepočula a zaujíma ma to.

katrin21
2. mar 2015

@alaguema co ja uz viem, citala som toho vela 🙂 ale bezne v knihach o tychto veciach kde sa pise... mozno aj na internete najdes, neviem,ale ja som to citala este mozno aj pred 20rokmi v knihach.. neviem ci nie aj v knihe Venujem zenam... alebo tak... aj lekarske statistiky su take.. vraj...
Vychadzalo to z toho, ze v na dedinach su ludia akoby viac spatí s prirodou, takze aj hormonalne dozrievaju zeny skor..

https://fns.uniba.sk/fileadmin/prif/biol/kan/st...
tu sa pise napr.ze zase aj menopauza prichadza u zien na vidieku zvycajne skor, ako v mestach..

alaguema
2. mar 2015

@katrin21 ďakujem. pozriem 🙂

bona_dea
2. mar 2015

@bonaqa2013 pane bože, tak toto je snáď v dnešnej dobe normálne nemožné, aby sa dnešné matky hanbili so svojimi dcérami baviť o menzese... tiež chceš, aby Tvoja dcéra zostala v šoku?
ja vlastne ani nechápem, čo je na menštruácii také hodné tabuizovania. Ja nemám absolútne problém o tom hovoriť s kýmkoľvek, veď je to prirodzená a normálna a dokonca žiadúca súčasť života ženy

katrin21
2. mar 2015

@bonaqa2013 tvoji rodicia urobili velku chybu a dufam, ze nemienis pokracovat v ich slapajach ...
my sa s babami odmalicka bavime o vsetkom... a je to tak lepsie... aspon sa nedozvedia veci od toho, od koho nemaju a sposobom,akym sa to dozvediet nemaju.. ako napr. ty...
takze pekne sa s dcerou uz rozpravaj o tom... je na to uz dost velka....

elenita
2. mar 2015

No moje 6-ročné deti už sú v obraze, ako to s menštruáciou chodí, ale už cca rok, vymákli ma na záchode, keď som si menila vložku, tak som ich prirodzene a primerane ich veku zasvätila do deja 😉. Nemajú z toho traumy.
@blahowoman ja som tiež mala výtok od 10 rokov, chodila som často na detskú gynekológiu - ale mne aj zistili problém - streptokoka typu B, mala som "tam dolu", aj na krčných mandliach....aj vďaka gynekologickým vyšetreniam zistili, že mám toho plný organizmus, a neskôr, že ložisko je práve na mandliach, tak mi ich vyberali v 12-tich.
A menzes som dostala v 13, t.j. po 3 rokoch od začatia výtoku...
Inak, ak môžem odporučiť, naozaj daj dcérke tie intímky 😉
Musí jej to byť nepríjemné, ak má mokré nohavičky...

snezienocka100
6. mar 2015

inac, moja dcera mala v styroch rokoch vytok a pricinou bola Ech. coli.

bammbi
1. máj 2016

Chcem iba reagovat na to skorsie dospievanie... Mozem potvrdit, ze aj moja dcerka druhacka prisla domov s tym, ze ona uz nechce nosit obycajne tielka, ale lambadove, alebo podprsenku, lebo aj ostatne dievcata v triede to nosia a ze si ich porovnavaju. Druhacky!! Zostala som poriadne v soku! Moja dcerka je uplne deculo, je aj mensia, drobnejsia, par dievcat v triede je od nej o hlavu vacsich a uz riesia chlapcov a kraviny... a ta moja pozera kreslene rozpravky a hra sa s babikami, nie s telefonom..... je to cele nejake pomylene, aby sa kvoli tomu citila pozadu alebo 'out'.... sialena doba...
A co sa tyka tych hormonov, ano, su vsade (maso, voda...) a je to jedna z hlavnych pricin skoreho fyzickeho dospievani deti v dnesnej dobe.. je o tom na nete dost odbornych clankov

Strana
z2