Ako znížiť zápach v intímnych partiách?
Dobrý deň prajem všetkým, predom sa ospravedlňujem, že píšem takto anonýmne ale je to taka chulostivejšia vec, za ktoru sa hanbím.
Všimla som si, že už nejakú dobu dole zapácham. Mám aj vyššiu tvorbu výtoku, ktorá mi celkom ničí každodenný život. Pravdaže to závisí v akom období cyklu som, väčšinu dní mám ten výtok na dennej báze, stačí, že si dám nové nohavičky vyjdem vonku prejdem pár krokov a hneď ma to zastihne, snažím sa vyhýbať intímkam, pretože tie tú tvorbu potu a tú vlhkosť úplne nepodporujú, niektoré dni sú fajn najmä po ovulácii kedy to ani necítim ale takých dní je veľmi málo z mesiaca. Čo sa týka výtoku je číry až mliečny bez neobvyklého zapachu svrbenia či pálenia. Ak máte nejaký tip na to ako to zredukovať budem veľmi vďačná🙂
Zároveň si všímam že sa veľmi rýchlo potím ako sú triesla a stehná vždy keď idem vonku samozrejme si dám sprchu a dám si nové nohavičky ale zvyknem si tie nohy prekrížiť kdekoľvek sedím či som na káve alebo niekde kde sedím do pol hodinky to tam mám celé spotené + do toho výtok baktérie majú svoje prostredie pre tvorbu. Ako sa to celé spotí, tak aj tie nohavičky zapáchajú tak ako keby ste zabudli vyvesiť prádlo z práčky ak máte nejaká z vás tip na dobré nohavičky s dobrou látkou budem vám veľmi vďačná.
Určite ma to obmedzuje aj v milostnom živote frajera si ani nehľadám, pretože by som musela chodiť do sprchy asi tak 10 krát denne a stále mám taký podvedomý stres, že tam smrdím, som mladé dievča mám len 23 rokov a veľmi ma mrzí, že týmto sa trápim snažím sa o seba starať ako to len ide chodím pravidelne do sprchy niekedy aj 2x denne. Spodné prádlo si menim denne niekedy aj viac ako dvakrát kvôli nadmernému výtoku. Budem veľmi vďačná ak mi poradíte ako môžem proti tomu bojovať.
Gynekolog co nato?
@anonym_autor Ja ako chlap som mal problém so zápachom penisu, nevedel som si ho umyť kvôli fimoze a po obriezke sa moja intímna hygiena neskutočne zlepšila.
@anonym_autor Ja ako chlap som mal problém so zápachom penisu, nevedel som si ho umyť kvôli fimoze a po obriezke sa moja intímna hygiena neskutočne zlepšila.
@anonym_71075a to nemá nič spoločné s výtokom u žien
V prvom rade navštív gynekológa.
@anonym_8396c8 Vsetko je v poriadku bola som, nemam ziadne svrbenie ani palenie.
@anonym_8396c8 Vsetko je v poriadku bola som, nemam ziadne svrbenie ani palenie.
@anonym_autor obmedzit sladke a nasadit probiotika .. plus kozmetiku na intimnu hygienu a bavlnene kvalitne spodne pradlo
@anonym_autor tak potom to bude pre teba normalny fyziologicky vytok a treba to len akceptovat…
@anonym_autor úplne ti rozumiem. Donedávna som to riešila. Kto nezažil, nepochopí. Veľmi som sa potila v intimnej oblasti. Príšerné to zapáchalo. Prestalo z ničoho nič teraz po snáď aj 2 rokoch. Naposledy som používala asi mesiac chilly mydlo to tyrkysové. A prestala som piť kávu hneď ráno. Dávam si ju až v práci. Ale či to malo s tým niečo spoločné neviem. A dúfam že sa to už nevráti. Potím sa ešte stále ale už nie je cítiť ten zápach. Držím palce
@anonym_autor úplne ti rozumiem. Donedávna som to riešila. Kto nezažil, nepochopí. Veľmi som sa potila v intimnej oblasti. Príšerné to zapáchalo. Prestalo z ničoho nič teraz po snáď aj 2 rokoch. Naposledy som používala asi mesiac chilly mydlo to tyrkysové. A prestala som piť kávu hneď ráno. Dávam si ju až v práci. Ale či to malo s tým niečo spoločné neviem. A dúfam že sa to už nevráti. Potím sa ešte stále ale už nie je cítiť ten zápach. Držím palce
@anonym_7ded46 a nejem toľko sladkého ako predtým
@anonym_autor jedine co mne pomohlo su vlozky, akonahle som nosila len nohavicky problem sa zopakoval. Nepomohlo ani 100% bavlnene pradlo. Po gynek.stranke vsetko ako ma byt. Roky nosim vlozky, jednu konkretnu znacku lebo napr.allways neznesiem.
@anonym_7ded46 Dakujem skusim to chilly mydlo pit viac vody a obmedzit kavu
@anonym_autor obmedzit sladke a nasadit probiotika .. plus kozmetiku na intimnu hygienu a bavlnene kvalitne spodne pradlo
@anonym_4ef970 vedeli by ste mi prosim poradit ktore probiotika su najlepsie?
@anonym_7ded46 zmenila som aj antiperspirant pod pazuchu. Žiadny sprej ale tuhú rexonu. Možno to malo tiež nejaký vplyv na potné žľazy, keď sa dostali do tela..
@anonym_7ded46 Dakujem skusim to chilly mydlo pit viac vody a obmedzit kavu
@anonym_autor možno len si ju nedávať hneď ráno. Aj to načasovanie môže niečo v tele ovplyvniť
@anonym_7ded46 zmenila som aj antiperspirant pod pazuchu. Žiadny sprej ale tuhú rexonu. Možno to malo tiež nejaký vplyv na potné žľazy, keď sa dostali do tela..
@anonym_7ded46 vsimla som si ze je aj celotelovy deodorant a ze niektore zeny ho zvyknu aplikovat na vnutornu stranu stehien.. myslite si, ze je dobry napad si takyto zadovazit? Naozaj ma to otravuje, ze vzdy ked mam prekrizene nohy v sede, tak sa to hned poti a marinuje… a ja zase ako zena nedokazem sediet inak
@anonym_4ef970 vedeli by ste mi prosim poradit ktore probiotika su najlepsie?
@anonym_autor gynophilus LP alebo dlhodobejsie gynimum dual rotect ... ale ja odbornik niesom a ani na sk nezijem - mozno su tam lepsie ... skus ci nieje probioticka skupina tu alebo na fb a porad sa ...
@anonym_7ded46 vsimla som si ze je aj celotelovy deodorant a ze niektore zeny ho zvyknu aplikovat na vnutornu stranu stehien.. myslite si, ze je dobry napad si takyto zadovazit? Naozaj ma to otravuje, ze vzdy ked mam prekrizene nohy v sede, tak sa to hned poti a marinuje… a ja zase ako zena nedokazem sediet inak
@anonym_autor na stehná si kľudne môžeš streknúť antiperspirant,alebo potom taký,čo je vyslovene určený na tieto miesta.
Kľudne používaj intimky,ja som musela,lebo počas ovu som mala veľmi silný výtok.
Proti zápachu skús https://www.najlekaren.eu/kozmetika-intimna-sta...
Len si daj pozor,sú 30 aj 60 kusové,a v lekárni sú omnoho drahšie ako na nete.
@anonym_autor ja mám silný výtok od puberty, gynekologicky všetko v poriadku.
Intimky používam denne (viac ako 20 rokov), nosim iba bavlnené prádlo a vyhýbam sa nohaviciam (stačí v nich chvíľu sedieť a hneď sa výtok a potenie znásobí).
Taktiež sedenie na koženka alebo niečom umelom spôsobí, že podo mnou ostane mláčka 🙈
lactacyd mydlo, ono tie parfemove drazdia a zapach mozu zhorsovat, tiez nejake pradlo nesynteticke
Pouzivame care intim gel, aj ked je drahsi, vydrzi dlho, staci ho malo, odporucam skusit
@anonym_autor lebo v niektorých prípadoch môže zato i strava, ak sú to stále ťažké , umelo spracované jedlá, čo ale nie je tvoj prípad
@anonym_autor skúsila si tianDe Dámske bylinné vložky “Nefritová sviežosť”, ?
Čo poznám tak pomohlo... ak nie tak, lekár určite🙂
@anonym_autor tak pokiaľ s tým nemáš iné problémy, tak to nebude výtok, možno si len od prírody viac dole zvhčenejšia, tiež som taká bola, extrémne mokrá od dospelosti stále, keď som už mala sexuálny život tak to partner vždy oceňoval najviac na svete, teraz som v perimenopauze po 40tke a zvlhčenia je oveľa menej, sú dni keď som suchá a je to neskutočne nepríjemné. Čo sa týka "arómy", záleží dosť od druhu prijímanej stravy, ovplyvňujú to aj choroby, lieky a pod. Ale určite to nerieš nejakými chemikáliami, kozmetikou a pod., zničíš si mikroflóru a prídu mykózy. A neboj sa absolútne že by sa to budúcemu priateľovi nepáčilo, naopak, moji boli nadšení z toho ako bez problémov zvlhnem, žiadne lubrikanty a pod. neboli absolútne potrebné, o ďalších benefitoch, ktoré v rámci toho vnímali, nejdem písať, ale ver tomu že to čo ty vnímaš ako problém bude muž vnímať ako tvoje obrovské plus 😉

V prvom rade navštív gynekológa.