Iný tvar a štruktúra obličiek u novorodenca

zuzka725
23. júl 2018

Ahojte, sme ešte v nemocnici bola za mnou doktorka že malá ma iny tvar a strukturu obliciek, mate niektora podobnu skusenost? Co to vlastne znamena? A mohli by ste to vysvetlit nejak ludsky? Doktorka povedala ze pojde na vysetrenia podrobne ale ja sa bojim uz teraz. Mala je predcasne narodena v 34 tyzdni. Dakujem krasne za odpovede.

jumama
23. júl 2018

Prajem vela zdravicka malickej. Skus sa nevystrasit zbytocne dopredu a co najviac sa lekarov na vysetreniach spytaj, nech ti vysvetlia, co to znamena. Ved je to dobre, ze zachytili tu inakost a ze malicka je sledovana, ver lekarom, ze vedia co robia. Kedze je to predcasniako, nemusela mat este vsetko dovivinute, tak bude na tom dovivinuti pracovat von z bruska. Ved vsetky deticky sa rodia take krehucke a musi sa im postupne vsetko dovivinut... Najviac v tom pomoze kludna nevystrasena maminka a mliecko. Drzim palce.

miirkka1
23. júl 2018

@zuzka725 aky iny tvar?Mne vravela dr.ked mala par mesiacov ze ma dvojitu oblicku....isla som sa zblaznit...citala som o tom vela...je to ok...detom sa to vyvija len sa to sleduje...nakoniec som bola na riadnom odbornom vysetrenie na oddeleni a vraveli ze je to ok ale ze deti to mavaju

danicabbb
23. júl 2018

@zuzka725 držím prsty nech je malinká v ppriadku