icon

Išli by ste na pohotovosť?

5. aug 2023

Ahojte, syn ma 2 roky, v stredu svrtok mal horucky max 39,5C, v piatok uz iba do 37,5. Dneska nemal teplotu, ale vidno ze ho nieco boli.Idu mu posledne stolicky, dneska 2x hnacka.Davam mu Enterinu….Mne neide do hlavy iba to, ze preco chce stale spat.Moze to byt kvoi chorobe este?Vlastne on ma take stavy, ze sa normalne hra, (jest moc nechce) a z nicoho nic zacne plakat a chce ist spat.Hocikedy pocas dna…potom ked nepojde spat tak prejde 10minut a zase sa normalne hra ako keby nic….
Nechapem tie stavy, vcera vecer napriklad sa hral vo vani, a z nicoho nic zacal plakat, a myslela som ze odpadne…potom zase vsetko ok😳 Vy by ste isli pre istotu na pphotovost aby sa nanho pozreli? Ci pockat do pondelka a volat pediatricke?Nejak sa mi to nezda…

Strana
z3
zuzulka558
6. aug 2023

Nešla by som, ako píšu baby není s čím,, ja som raz bola zo staršou keď mala rok dali jej tam ATB a v pondelok sme boli u pediatra a bom zhrozený ci nevideli ze je to laryngitida ze ATB sa na to nedáva a také silné ze by ju to zabilo, keby ju nedusilo na pohotovosti nie som,,, a keď niečo je z deťmi pohotovosť od doktora mame zakázanú ak nemá službu, není problém mu zavolat aj o polnoci povedal

hanaxxx
6. aug 2023

@mircalla ja som opisovala svoju skusenost, kedy sme cakali nie viac ako hodinu a raz asi pol hodinu. Ziadny chaos tam nebol, prave naopak-isla som tam s ocakavim najhorsieho a bola som nadmieru prijemne prekvapena. Pravdaze je rozdiel ked caka 50 deti a ked caka 5 deti. Kazdy moze mat inu skusenost a nechapem preco sa tu snazis ostatnych presvedcit,ze je to tam uplne stale zle, lebo ty si to tak parkrat zazila, tak to uz inak nikdy nemoze byt.

anavixy
6. aug 2023

@tamitamitami ale to nie je o tom ze dieta nechame len tak bez liecby. Ved vacsina beznych ochoreni ako su ochorenia dychacich ciest, hnacky… sa lieci symptomaticky volnopredajnymi liekmi. Prave o to ide, ze nema zmysel utekat si “pre liecbu” hned pri prvych priznakoch alebo este horsie hned prvy den teplot, pretoze nikto nevie nasadit adekvatne inu liecbu nez symptomaticku. A to uz hadam rodic vie, ze ma davat lieky od teploty, sprej do nosa ci sirup od kasla…

mmoni89
6. aug 2023

Mohol mať črevnú virozu. Naši mali tiež nedávno. Horúčky 2-3dni a hnačky skoro týždeň. Brucho ich bolelo.. Môže ho kľudne bruško bolieť a preto plače. Únava je normálna pri chorobe. Naši boli tiež veľmi unavený

mircalla
6. aug 2023

@hanaxxx No bola som tam viac ako raz a tiez opisujem realne skusenosti

tamitamitami
6. aug 2023

@anavixy Dodala som tam že sú veci ktoré počkajú do pondelka jasne že neutekám na pohotovosť pre každú jednu chorobu. Ale ak sa mi dieťa nezdá a ja sama neviem posúdiť o čo presne ide (hlavne pri malých deťoch ktoré ešte nevedia povedať čo im je) tak nebudem predsa čakať.
Ja mám s pohotovosťou iba pozitívne skúsenosti, vždy boli milý, príjemný, pomohli....ja aj keď som dopredu volala vždy mi povedali nech sa prídem s malou ukázať (sme ale menšie mesto takže tu na pohotovosti je väčšinou málo ľudí).

Strana
z3