icon

Išli by ste s dieťaťom na slnko, keď berie antibiotiká?

24. jún 2022

Dobrý den, chcem sa spýtať, či by ste išli s dieťaťom vonku ak berie ATB už 4 deň. Nemá teploty. ATB preliecujeme bacila v nose. Ďakujem má 18 mes.

anjelicek26
24. jún 2022

Kombinacia antibiotika + slnko sposobuje casto silnu alergicku koznu reakciu... takze nie...aj dva-tri dni po dobrati nie.

biankaaaa
24. jún 2022

Nie

dudos
24. jún 2022

Nie. Z vlastnej skúsenosti, tak som sa s prepáčením zgrcala a opuchla, že až. V puberte.

pribinak
24. jún 2022

Von áno, ale nie na priame slnko

sojorez
24. jún 2022

Podla toho, ake... Ak ma v pribalovom, ze je zvysena fotosenzitivita, tak nie. Ak je to pamycon do nosa, ano.

danulicek
24. jún 2022

von ano, ale zdrziavali sme sa hlavne v tieni

viestta
24. jún 2022

S tak malým dieťaťom je vhodnejšie vyhýbať sa priamemu a hlavne poludnajsiemu slnku ci ma alebo nemá ATB

nika23t
24. jún 2022

Nie. V ziadnom prípade.

autor
24. jún 2022

Ďakujem za rady. Určite nie v dopoludňajších hodinách tak o 18:00 večer. Ale asi ostaneme vo vnútri.

lucik194
24. jún 2022

po 18:00 a v tieni, hlavne ziadna fyzicka aktivita.

je to predpokladam lokalne ATB do nosa. kludne isla na prechadzku, alebo ho dat aspon do kocika a ist sa s nim prejst, nech nie je zavrete cely den vo vnutri

fiafia
24. jún 2022

Podľa toho aké lieky a podľa toho kam. Nejaký altánok áno, dvor v tieni. Slnko a ATB nieje dobrá kombinácia

ecko80
24. jún 2022

Dcera teraz dobrala atb (celkove, nie do nosa), dr povedal, ze von ist moze, ale zdrziavat sa v chladku, vyhybat sa slnku, ziadne behanie a bicyklovanie, len kludne prechadzky

boldo87
Odpoveď bola odstránená
sonia_wiener
24. jún 2022

Mala jedla atb (augmentin) a chodili sme von aj ked svietilo slnko. Nemala vôbec horúčky, iba kasel. Snažili sme sa byt v tieni a nie vonku v najväčšom vypeku. Nie všetky atb. Spôsobujú aj koženú reakciu. Iba konkrétna látka to môže zapríčiniť (treba si vygooglit, ktoré konkrétne to su). Každá mamička ti poradí inak. Urob ako ty uznáš za vhodne 🙂 pre mňa bolo prijateľnejšie ísť doobeda/ poobede na hodku von, nez byt zavreta 7 dni doma