Ísť či neísť na dovolenku aj s kiahňami?
Potrebujem rýchlu radu ideme dnes na dovolenku a malý má asi kiahne (boli sme u lekára nevie presne určiť či sú alebo nie) poradne čo mám robiť ísť či neísť.
@sapetka majú 90% infekčnost.., či sa človek nakazí - závisí od genetiky..nikdy ich nemusí človek dostať aj ked bude x krát v blízkom kontakte s nakazenými.. na 10m? blbost ..ked kiahne sú kvapôčkovou infekciou - tak kýchanie, kašlanie je sposob prenosu a ten druhý musí byt v blízkosti..
@chovancova27 vieš, niekto nechodí len na jednu dovolenku raz za sto rokov ale aj viac cez prázdniny. A poteší, keď si niekde prvý deň a hneď prvý deň schytajú tvoje deti kiahne, hlavne, keď máš pred sebou ešte 10 a viac dní. Tak PRETO
@chovancova27 ty si dobre mimo, s chorým deckom chodiť na dovolenky, lebo veď nech to chytia aj ostatní lebo je to pre nich lepšie??
@sasa1310 ale predsa nechytia moje kiahne Vaše deti hned prvý den dovolenky 🙂 evidentne o tomto ochorení nič neviete, tak sa nemáme o čom baviť v podstate. Najskôr si naštudujte inkubačnú dobu, a potom píšte drísty.
@chovancova27 chcem vidiet, ako sú všetci takí ohladuplní k ostatným vo všetkom..ved ani jedna z nich tam s nimi nejde, tak čo riešia? a všetci dovolenkujúci, cestujúci atd..určite berú ohlad na druhých ..no tudle..
@chovancova27 keďže so mnou ležala žena, ktorá v 5. mesiaci prišla o dieťa vďaka kiahňam a ešte tak, že ďalšie už mať nemohla, lebo jej to poškodilo nielen dieťa, tak by si sa toho bála možno aj ty ako čert kríža. Nechcela by som mať toto na svedomí, len preto, že s vlastným dieťaťom neviem doma obsedieť 10 dní. Treba byť trošku aj ohľaduplnejší voči ostatným, nielen myslieť na seba a svoje potreby.
@ave17 Mimo ste asi vy, ja určite nie 😉 🙈 konečná tento modrý koník, to je groteska normálne 🙂 prečo neodpoviete na otázky pani, čo zakladala tému a niečo sa pýta? prečo reagujete na moje komentáre? Dajte radšej svoj, nejaký najmúdrejší na planéte určite😉každý podľa seba. Ak má pani zaplatený hotel za 2000€ a má jej prepadnúť a nevie či má malý kiahne, ale len nejakú vyrážku, nechápem prečo by nemala ísť...
@radana6 Tu sa rozumnej odpovede nedočkáte. Spravte podľa seba 😉
Syn práve prekonáva od soboty ovčie kiahne. Začiatok bol v poho. Najhoršie 3 a 4 deň. Aj keď nemal vysoké horúčky v noci nám blúznil. Nespali sme už dve noci. Najviac ho to chytilo na tváričke. Očkach a uškách. Určite by som nikam nešla. Dieťa je oslabené, aj my dospeláci keď sa cítime na prd je nám najlepšie doma v kľude. A to nejdem vravieť, že je to infekčné ochorenie, ktoré má u každého jedného z nás rôzny priebeh a rôzne komplikácie.
Niekto tu písal, že by jeden deň počkal a vyrazil o jeden deň neskoršie. Toto je najlepšie riešenie podľa mňa. A ak by to boli kiahne, nešla by som. Ak by sa nedala dovolenka preložiť, určite by som obvolala rodinu a svoje miesto a miesto dieťaťa by som ponúkla im. Viem, každý jeden z nás sa teší na dovolenku s rodinou a hlavne pri mori. No ešte veľa vecí ako rodičia budeme musieť obetovať pre blaho svojich detí. Nie jeden raz. A tiež treba brať ohľad na ľudí, ktorí nie sú očkovaní pre svoj zdravotný stav, ktorý si nevybrali.
@luba41 uplne presne... už vidím takých rusov, ako to riešia 🙂🙂🙂 tí tam deti vypustia a vidiach o týžden ked odchádzajú
@sasa1310 bohužial smutné, ale tá pani asi s tým rizikom / že sa možno nakazí kiahnami zrovna v tehotenstve alebo hocičím iným/, to dieťa chcela mať..mohla si dať zistiť pred tehotenstvom protilátky, dať sa zočkovať predtým atd..ona to riziko určite poznala.. prečo obvinovat iných / všetci by mali byť zatvorení kvoli nej doma ?
počkajte do zajtra, najhoršie stratíte 1 deň dovolenky ( oznámte , že nastúpite neskôr), ísť s kiahňami na dovolenku, ked je dieťa infekčné nie je dobrý nápad ( nič z toho nebudete mať), okrem toho vedome chodiť medzi ľudí ak viem, že dieťa je infekčné neviem, či nie je na hrane zákona...
@chovancova27 no ja som takých rusov ešte nevidela. A to máme pocestované toho vcelku dosť. Každý rok sme s rusmi v hoteli
@luba41
@chovancova27 veď jasné, treba sa rýchlo prispôsobovať iným, netreba použiť vlastný rozum. Typické slovenské, keď môžu iní mozem aj ja. Super výchova budúcich generácií. A potom plačeme ako to u nás vyzerá.
@radana6 rychlo si pozrite podmienky v poistovni ci sa este neda uzatvorit poistka na vratenie penazi v takomto necakanom pripade.. my sme si taketo.poistenie uzatvorili v alianz, ideme o mesiac a pri detoch nikdy nevies.. urcite je lepsie prist o 20€ ako o 600€ z ubytka.. mozno sa ani nevyhadze a vy mozete ist..
ja by som inak dovolenku zrusila ak by sa vyhadzal pred odjazdom, urcite by som nesla ani autom.. prve dve deti kiahne mali a to bolo 5dni horucok, brutalneho vyhadzania, svrbenia a revu.. nacoby som sa trepala niekam niekolko hodin aby som bola zavreta v niekde kde nemam vsetko ako doma..
@chovancova27 vy určite ste, keď máte takýto názor, že seriem na všetkých lebo JA chcem ísť na dovolenku, ta tam stretnúť, tak ta asi otrieskam o skaly, nech sa ti to v hlave napraví, ze zámerne nakaziť cudzie deti je úplne ok, a ešte im nebodaj robíš službu!!! Ved to je na doktora toto zmýšľanie, predstav si, niektorí tuto chorobu nechcú, ja som mala dueta doma dva mesiace zo škôlky, aby to nechytila, takže nie každý tuzi po tejto, podľa teba úplne obyčajnej chorobe
@pininka1 to snáď a tonsu ľudia fakt tak sibnuti a sebeckosť,že ich nezaujíma,že aj iní sú medzi nimi???? Toto je už v riti. Susedom by sa páčilo,kebyže idú so zdravým dieťaťom na dovolenku a nakazi sa od iných "zodpovedných"na nejakú chorobu. Či jaaaj pardon,oni asi sú zrovna z tej fakty,hlavne , že MY ...a nikto druhý. Bleee
@maciatkolulu moja prečítaj si prosím aj ostatné správy, už som to trikrát vysvetľovala,že dieťa už infekčné nebolo, malo po vysype a mali aj potvrdenie od lekára. Riešis niečo čo sme tu už dávno prebrali
@chovancova27 "akože karanténa" 🤣🤣🤣🤣🤣dobreeee,do prdele keď to tu tak čítam,tak som rada,že žijem kde žijem a keď cestujem vyhýbam sa dentinaciam plných slovákov a Čechov....
Aj ja by som pockala den ci sa vyhadze.Mozno to kiahne nie su a zbytocne pridete o dovolenku.Ale zas ak to bude ono,nesla by som.Tiez som teraz v strese z kazdej vyrazky, kedze v skolke boli kiahne a takmer vsetci ich dostali.A teraz ma potnicky,stipance od komarov.
No,ja sa nevyjadrim priamo ku kiahnam,skor k tomu,ze dnes je divny trend-moje dieta chore,aaaale ved nebude trpiet dnu,nudit sa....podme medzi ostatne deti. Moje dieta ked je chore.....co ma po druhych.
Zamyslam sa co za hovado by s takymto infekcnym ochorenim slo a vystavilo inych riziku ochorenia?
@maciatkolulu veru ja tiež😀
@ave17 hlavne kľud... ty skala 😨😲😉 🙈
@radana6 lekára si sa opýtala, či môžete ísť? Predpokladám, že buď si sa nepýtala alebo to neodporučil, lebo nikto normálny by s chorým dieťaťom ani s “asi kiahňami” necestoval.
@maciatkolulu 👍

@luba41 moja reč... nechápem, čo sa toho všetci tak boja. booože. no tak dostane kiahne dieťa. no a čo. raz ich aj tak dostane. ked ich nechcete, tak očkujte. hrúza, čo sa všetci toho tak bojíte jak čert kríža.