Ivermektin 12 ročnému dieťaťu
Dali by ste dieťatu 12 ročnemu ivermektin preventivne proti korone napriklad do tabora alebo na jesen do školy? Nemam na mysli subjektivny pocit ale podla nejakej objektivnej štúdie alebo webovej stranky. Ak ano podĺa ktorej? Dajte link ak mate?
Nie....
@ivetulik nie, už je dávno vyvrátené že to má nejaký účinok
Nie, ani keby to zrovna malo účinok. Lieky sa nepodávajú preventívne, lieky sa podávajú keď ich treba. Ty si tiež každé ráno asi nedáš paralen len tak preventívne, lebo čo keby ťa začne bolieť hlava.
@ivetulik to mu môžeš dať aj ATB preventívne, aj živočíšne uhlie keby náhodou chyti volaku baktérialnu infekciu alebo črevnú virózu alebo čokoľvek iné 🙈🙄 preventívne ho môžeš dať zaočkovať, to jediné pomáha ako prevencia. Pokazde keď niekam pôjde ho budeš radšej pchať liekmi proti korone?
@ivetulik invermektin sa preventivne nikdy nepodaval, podaval sa az pri prvych symptomoch covidu. a pokial viem, len dospelakom, urcite nie detom. dieta by som ani nahodou ockovat na covid nedala, ale nepchala by som donho ani preventivne taky sajrajd. pravidelne uzivat vitaminy - C, D, zinok, kvalitna a pestra strava. deti v mojom okoli (vratane toho mojho) mali bud bezpriznakovy alebo velmi slaby priebeh. a pytala som sa aj nasej pediatricky, tiez nemala tazky priebeh u dietata a ani ziaden postcovid.
@ivetulik Prides na forum pre mamicky, opytas sa ci by dietatu dali preventivne ivermektin a vzapati napises, ze nechces subjektivne pocity, ale nejake objektivne studie.
Ale nie zo Slovenska a vobec nie zo SUKL.
Takze predtym ako vobec zacneme hladat nejake zahranicne studiu (ak take su), tak na zaklade coho si ty vyhodnotis ze je objektivna? Iny statny ustav na kontrolu lieciv bude doveryhodny, len slovensky nie je?
Ty mas aku kvalifikaciu, v ktorej oblasti vies odborne posudit zdroje danej studie a vyhodnotit objektivnost?
Lekara, alebo nejakych inych odbornikov v danej oblasti (farmaceuti, virologovia...) si sa pytala na nejake studie? On su asi najblizsi zdroj odbornych studii. Alebo su lekari nedoveryhodni?
@matkahelka u nás v malej dedine, kde bolo pár nakazených máme dieťa s postcovidom a druhé poznám známej syn. Tým nevravím že deti sú vysoko rizikové ale zas úplne bez rizika tiež nie sú.
@ajka0207 ja som pisala asi 2mes.dozadu mail na RUVZ a na MZ SR o info, kolko deti malo na SR tazky priebeh covidu a kolko deti ma poscovid. dostala som odpoved, ze takymito statistikami nedisponuju. tak by ma zaujimalo, ak nie su taketo statistiky k dispozicii na zaklade coho sa stale riesi ten tlak ockovat deti.
Moja kolegyňa tiež preventívne do seba pchala ivermektin ... a úplne si odpálila pečeň.
@matkahelka tak to veru neviem, ale že ten postcovid už má oficiálne číslo diagnózy a tie deti to majú aj v karte. Info mám tri dni dozadu, stretla som tu známu, ani som netušila že dieťa je na tom zle, covid mali niekedy v zime. A že so srdcom problémy má kvôli tomu. Ale inak tlak na to očkovať deti sa nepáči ani mne, ale zas radšej očkovať (predsa len ockujeme kopu rokov, aj deti, nemalo by to byť až také rizikove) ako dávať PREVENTÍVNE ivermektin.
Inak fascinuje ma ako mnohi nechcú sa očkovať, lebo ved nebudú do seba pchať chémiu, ale liekom s neoverenym účinkom, kopou dokázaných nežiaducich účinkov, sa kľudne dopovat budú.... 🤷🏼♀️
@ajka0207 ockujeme ano. rokmi overenymi vakcinami. za mna je to dost podstatny rozdiel, ockovat schvalenou vakcinou a ockovat PODMIENECNE schvalenou vakcinou, ktora je schvalena LEN na 2 roky
@ajka0207 prepac ale zatial som z dostupnych info antiwax. Samozrejme rie info nie su zo slovenskych medii.
Pockam ako dopadne tretia faza testovania vakcin a po jej ukonceni sa rozhodnem.
Zatial som vseko riesila c-cko, d-cko, zinok, selen detom a preventivne ivermektin aj s manzelom a nikto sme neochoreli a v praci som bola bez ruska.
Viem ze v indii na deltu rozdali od 18r hore ivermwktin a zaluju who za hanobenie tohto lieku. Ale ja hladam nieco relevantne k detom pod 18r o ivermektine.
Tak to pisem posledny krat ak mate niekto nejaky zdroj o info o tom co potrebujem vediet tak mi ho postnite. Ak nie prosim nereagujte. Dakujem za citanie s porozumenim.
@matkahelka Suhlasim, ze je to rozdiel. Ale ako sa tie vakciny, ktore su rokmi overene, overili rokmi? Len tak, ze sa nimi ockovat zacalo, ze sa zbierali rokmi udaje... nejako sa zaca vzdy musi.
Áno, dáva sa preventívne ovciam a dobytku proti parazitom. Myslím si že je na smiech veriť tomu že antipatazitikum má nejaký účinok proti vírusu. To si môžete rovno dávať aj preventívne tabletku ibalginu aby vás náhodou nezačala bolieť hlava
@ivetulik nedala by som mu preventivne. V klude do tabora. Ak ochorie, dala by som mu potom. Ivermectin funguje, studie som citala francuzske, dobry liek na coronu. Dieta ockovat nie. Sama som brala, ten povodny pre kone. O tom pre ludi som pocula, ze ma znizeny ucinok. Tak neviem.
@ajka0207 Ahoj, prepáč že reagujem na tvoj komentár, ale nedá mi. Nechcem sa do teba navážať, len diskutujem. Prečo niekomu radis aby dal očkovať svoje dieťa? Akože fakt ma zaujíma dôvod, pretože ja by som nikdy nechcela aby mi moje dieťa povedalo, díki mami kvôli tebe mám nejakú chorobu, alebo díki mami kvôli tebe som neplodny, nechcela by som určite rozhodovať v tomto za svoje dieťa
@ajka0207 nedali sme si robit pecenove testy. Co to obnasa? Mozem skusit. Ale krv mi robila doktorka komplet, z inych dovodov a vsetko v norme a to som uz mala niekolko predpisanych davok v sebe. Tie tekutu verziu a nie tabletkovu. Ako pises doktorka mi povedala ze tabletkove su meje ucinne.
@emma323 pretože z toho čo viem, si myslím že očkovanie je dobrá vec, veľa ochorení sme vďaka nemu potlačili, neumiera sa na ne a dokonca niektoré z nich sme eradikovali úplne. Čo sa týka konkrétne očkovania proti covid 19, bohužiaľ je to nové ochorenie, a zatiaľ o dlhodobých účinkoch či už covidu alebo očkovania proti nemu nevieme nič, čo sa týka tých krátkodobých tak covid má jednoznačne navrch, aj u detí, bohužiaľ. Vakcina je vyvíjaná dlhodobo, u dospelej populácie aj celkom dobre otestovaná, u detí je štúdií menej, ale zas nemôžeme povedať že žiadne. Samozrejme že si neprajem aby moje dieťa dostalo akúkoľvek chorobu, ale to úplne nie je možné zabrániť tomu, preto sa vždy riadim cestou menšieho zla.

@ivetulik nie.