Jačmeň na očku

mondulka
3. dec 2012

Neviem čo to je ale pripadá mi to ako tvoriaci sa jačmeň u mojej malej.Pôjdem s ňou k doktorke jej to ukázať,len chcem vedieť či ste sa s tým stretli?Poprosím vás o radu ak s tým máte skúsenosť

rebroza
3. dec 2012

ahoj. moj syn mal jacmen ako cca 3,5 rocny. dlhsie sme to neriesili, mal len malu cervenu hrcku na hornom viecku. nebolelo ho to. inak objavilo sa to nahle. jedno rano mal opuchnute oko, ze som volala muzovi do prace, ze asi ideme k doktorke. ale do obeda zacalo odpuchat. a potom zostala len ta cervena hrcka. potom nas teta zdravotna sestra "spucovala", sli za nasou detskou, dala oftalmoframikoin, tusim dva tyzdne sme natierali (potom som sa dozvedela, ze sme mali davat mast aj do ocka, nie len viecko natierat), detska nas poslala k ocnej. ta nechala ten oftalmoframikoin a zistili sme ako spravne ho davat plus nejake kvapky. postupne mu sa mu to zvacsovalo a asi po 2-3 tyzdnoch cca mu to akoby puklo zvonku - ako ked mas vyrazku, akne alebo daky hnisavy vredik. a aj nieco tuhsie zlte z toho vyslo a potom sa to zahojilo a mame zatial klud.
povedali nam, ze aj suche teplo je dobre - obklady alebo infra svetlo, ale to sme neboli schopny k tomu maleho donutit.
no a ze je zle studene - ale bolo to takto rok dozadu - tazko drzat dieta vnutri 3 tyzdne 🙂
no a este nam povedali, ze keby to samo takto nevyhnisalo, odstranuju to aj operacne. a ze je to velmi bolestive, ale maly sa vobec nestazoval.

mariabilla
4. dec 2012

Kvapky ocuflash volnopredajne a repikovy odvar prikladat....ak si da

jaja377
13. dec 2012

aj my máme jačmen uz 2hý mesiac poradte mi čo mám robit ... dakujem

mariabilla
14. dec 2012

jaja 377 ist k doktorke po dvoch mesiacoch uz to chce atb masticku a aj kvapky.....