icon

Jačmeň na oku

mysiacik212
8. sep 2015

Babulky, malinkej velmi napuchlo očko, cele viečko, dokonca aj mne...myslim, ze mame jacmen, alebo aj zrno ci ako sa tomu hovori, boki sme u doktorky a kazala nam davat masticku, len akosi vobec nepomaha...co pomahalo vam? Dakujem

iukas
8. sep 2015

@mysiacik212 ahoj, moja dcera mala jacmen uz cca 3x, ocna jej da kvapky do ocka na den a masticku na noc, myslim, ze sa vola tobradex, opuch jej do 2 dni zmizol a do 5 sa vyhojil aj jacmen, takze po tyzdni je ocko uz uplne bez znamok po jacmeni. ako casto davate masticku? kvapky nemate ziadne? skus sa opytat v lekarni, mozes jej kvapkat aj nieco volnopredajne na precistenie, napr. kvapky ophtalmo septonex a kvapkat aj 5x denne

mysiacik212
autor
8. sep 2015

@iukas mam presne tu istu masticku a aj kvapky ako ty, ale zatial je na tom robnako...uz 3. Den... :/

iukas
8. sep 2015

3 dni je dost dlho, malej som kvapkala 5xdenne a masticka vzdy pred spanim a v podstate uz na druhy den som videla, ze ten opuch je mensi. potri jej pred spanim tou mastickou ocko aj zvonku dookola poriadne, aj dovnutra do ocka. ak neuvidis ani v priebehu zajtrajska ziadnu ulavu, isla by som pozajtra opat k ocnej.. ja som tiez kedysi mavala casto jacmene, ale bolo to v puberte, kaslala som na to, opuch zmizol do 2 dni bez akehokolvek liecenia, len mi tam ostavali tie tvrde jacmene, tak mi to museli odstranovat chirurgicky.

susminka
8. sep 2015

My s jacmenom u dcery bujujeme uz 2.mesiac, mometnalne mame 3.atb mast ale nevyzera to na zdarny koniec v blizkej dobe. Preventivne nam odporucila ocna uzivat B - komplex a vraj pomaha aj suche teplo - napr. nahriata plienka, alebo latka, prilozit na oko a potom jemne rozmasirovat.

reni1512
8. sep 2015

@mysiacik212 taka staaara babska rada 🙂 zober roztek z vankusa, otoc ho na opacnu stranu a poriadne posuchaj miesto na ocku kde je jacmen... malo by to zabrat 🙂

nibiru
8. sep 2015

moja dcera ma jačmene stále má imunodeficit a astigmatizmus,slabu dioptriu zatial jej okuliare nedadli ale o mesiac ich dostane prave deti so slabším zrakom ich mavaju často, detom sa to nevyberá ako dospelým čo nam pomohlo repíkove obklady 4x denne + mastička čo nam dala 7dní viacej nie,puzdro z jačmena detom ostava aj 2-3 mesiace kým uplne zmizne to natierame 2x denne opthamo hydrocortisol dcera mala uplne biele hnisave ložisko teplý repikovy obklad napr. na vatovom tampone mala asi 5 min. a to krásne vytiahol. do 3 dní mám pocit že pomohlo viacej ako antb. mastička Pozor nech si to nechytá lebo si to može preniesť na iné miesta v očku.

fepe5
8. sep 2015

Ak dojcis skus jej to ,mozes aj sebe potierat materskym mliekom a teple obklady.
Nam to pomohlo.