Jačmeň na oku a znížená imunita

lia09
14. feb 2013

ahojte,mala ma tri roky a za posledny polrok mala vela krat jacmen na oku.Vzdy nato dostala atb masticku.Niekedy ani nema jacmen,ale dolne viecko je take cervene,bez pupienka.Ocna navrhla navstivit alergologa,lebo vraj to moze byt aj znizenou imunitou.Tak malej zobrali krv a este ani nemame vysledky a uz dostala broncho vaxom,co som teda necitala nic pozitivne o nom.Mate niekto skusenosti,ako sa zbavit jacmena a ci to moze byt naozaj znizenou imunitou?

xlucia
14. feb 2013

@lia09 kym nemas vysledky krvi, nic dietatu nedavaj, to trva len par dni, potom sa zariadis. ak ma dieta casto jacmen, kup si borovu vodu a dva tri krat denne pretri od vonka do vnutra oko. nie ked idete von, ked je teraz zima ale ked sa z prechadzky vratite.
tampon musi byt riadne nasiaknuty tou vodou

ivani
14. feb 2013

ja som mala jacnem na oku a ocna mi povedala ze je to iba znizenou imunitou, lebo stale kojim a ze organizmus je vtedy slabsi. vraj to nie je nic vazne. mne povedala ze si mam davat vitaminy. tak predpokladam ze aj u dietata to asi bude iba znizenou imunitou.

janinah
14. feb 2013

presná príčina vzniku jačmeňa sa nevie,zn.imutita je možná príčina podobne ako nedostatok B vitamínu alebo prašné prostredie alebo jednoducho sú ľudia na jačmeň viac náchylní ako iní..počkaj na výsledky,dovtedy by som BV nedávala

zvedavamt
14. feb 2013

ak je to znizenou imunitou, skus ju prestat oslabovat cukrom v strave aj v piti, odkyslit organizmus / ano uz aj 3r deti maju prekyslenu krvicku/ ,na poslilnenie imunity sa da pouzit KUZU prasok, dostat v kazdej predajni zdravej vyzivy. Lekarenskym veciam pre deti uz neverim,ako sme malej dali tu decku echinaceu s plesnou Hanus.
Malej doplnam vitaminy a mineraly BIO chlorelou,lebo jej aj dobre robi,ked zje mliecne,co by nemala.

jancamad
14. feb 2013

mne na jačmen 100% zaberá horuca vreckovka a prikladať cely den aj 100krát. normalne vreckovku nahriať napr. na kanvici ked vrie voda na čaj a priložiť taku teplu na oko. mam ho tiež veľmi často a žiadne maste nepoužívam

marmete
14. feb 2013

@lia09 Mne na jačmeň pomohol kamilkový zábal, kúpila som si sypaný čaj, pripravila podľa návodu a očný tampón do toho namočila a prikladala na postihnuté oko.

hradnapani
14. feb 2013

@lia09 ja som s jacmenom bojovala roky, ale imunitu som mala v poriadku. Napokon pomohol obycajny b-vitamin, ale u maleho dietata asi radsej po porade s lekarom.
Tie harmancekove obklady mi pomahali nejaky cas, ale potom som dostala taku silnu reakciu na harmancek, ze cele oko krvave som mala a priserne to vyzeralo... a vraj alergia na to... takze radsej by som to nerobila.

zmrzlinkams
14. feb 2013

ja mam kupenu vodičku na oči Ophtal vodičku je to aj pre dospelych a aj pre deti a mal tiež je nachylna na očka hlavne ked vonku viac fuka a žeby s imunitou neviem ja som tiež mavala ako mlada s tymto velky problem a akonáhle mal to ma tak jej vymyvam očko stouto vodičkou a za par dni je v pohode a davam jej očne kvapky Ocu flash a tie jej davam aj preventivne ked dojdeme z vonku aby sa jej očko nezapalilo alebo ked si viac očka šudli tak kvapnem lebo to je dobre aj ked špinu tam ma alebo nieč ine tak to vyčisti a toto mam odporučene od očnej dr. a vodičku mam vždy doma keby so ju potrebovala, mastičky nedavam pokial dr. nenakaže a zas nám kamilkovy čajik čo mi bol od dr, odporučany nerobil dobre a to u vodičkou nepokaziš vobec nič prinajhoršom sa prečisty očko 🙂

lia09
autor
16. feb 2013

dakujem za rady.No som fakt zvedava na tie vysledky 😒 uz aby boli....

lia09
autor
8. apr 2013

takze vysledky su v poriadku,znizenu imunitu nema a zapalene oko ma uz skoro nonstop ☹ Uz neviem co robit,nevidim jej tam ziadny hnis ani nic,len ma horne aj dolne viecka cervene,take zapalene.Nahriate vreckovky si nenecha,ani ziadne kvapky do oka.A na mihalniciach ma take zaschnute akokeby karpinky

margot
11. mar 2014

@jancamad dobre a potom ti zmizne alebo praskne?

jancamad
12. mar 2014

@margot praskne. a je dobre