icon

Jamky na nechtoch ako po ihle

bonnie2
4. mar 2018

Ahojte. Dcera 6-rocna ma uz viac ako rok akobt jamky na nechtoch ako keby som ich popichala ihlou. Vyzeraju aj celkovo tak nezdtavo. Nechty su akoby vypukle a hrubsie. Bola som s tym samozrejme u koznej, ktora skonstatovala, ze to vyzera na psoriazu nechtov. Dala mam najskie lak Sililevo a potom roztok Belosalic. Nic z toho nepomohlo vobec. Potom uz len drzo skonstatovala , ze nam na to nema uz co dat. Tak som sla k druhej koznej, nevravela som jej, ze sme uz predtym niekde boli. Ta druha len skonstatovala, ze to nic nie je, ze by to malo odrast. Pritom za viac ako rok by to odrastlo ale vobec od lozka nerastu zdrave nechty. Prosim vas nemate s tym niekto skusenosti?

Strana
z2
lalota
4. mar 2018

Môže sa jednať kľudne aj o mykozu nechtov. V lekárni je na to polinail lak.

adrianna23
23. máj 2019

@bonnie2 ahoj ako dcérka? Zlepšili sa jej po roku nechty? Moja 12 ročná má taký istý problém, ale nedostatkom železa to isto nebude, má ho práve naopak, vyšší. Z tejto diskusie čo žienky radili, by možno sedel ten chýbajúci D vitamín, aj keď imunitu má dobrú. Možno ešte zinok. Uvidím, vyskúšame doplniť 😊

keira
6. okt 2023

@adrianna23 prosim Ta, ako to dopadlo? ja mam presne take iste nechty a co som citala na nete, tak to moze byt vselico, dokonca aj artritida

adrianna23
6. okt 2023

@keira zmizlo jej to ani neviem ako. Možnože za to mohla zvýšená kyselina močová v krvi..neviem fakt.. držím vám palce

izrasa
11. nov 2024

Tiež mám jamky na nechtoch.
Mám nechutenstvo, vyčerpanosť, neznesiem chlad, spomalenosť, práca ma vyčerpavá, zjem trochu polievky alebo iného jedla som nasýtená a a to mi stačí, napína ma na zvracanie, depresívna nálada, bolesti kostí, svalov a kĺbov 😓😓😓😓😓, vysušená pleť aj na tvári a veľmi to svrbí a ale po celom telo a svrbí to a tak sa škriabem. Keď idem do kopca alebo hore schodmi tak sa zadýchavam sa a mám utrpeníe tela. Závraty. Ľadové ruky a nohy mám ale nie často
Ale pečeňové testy boli v norme, sono pečene bolo v norme bez patologických zmien.

Naposledy som mala železo v norme ale keby spadli 2 čísla z normy tak je anémia.

Mám erózie na povrchu dvanástnika a niekedy to môže krvácať. Stres a ponahľanie sa - život bežných ľudí - erózie krvácajú. Mala som aj veľmi moc tmavú stolicu. Ľahla som si do postele a spala som za bieleho dňa a zjedla som trochu jedla a mala som dosť. Prišla som z krátkej prestávky a mala som dosť. Hučanie v ušiach. Často mi hučí v ušiach. Počujem aj srdce ❤️ biť, smútok

Ešte aj teraz pracujem a som vysilená keď prídem domov a všetko má bolí. Je to trápenie a nie život. V noci má bolí brucho.

Ale odídem z práce. Nie 8 hodín ale brigáda na 2 či 3 hodiny alebo práca na zmluvu 4 hodín.
Kvôli svojmu zdraviu

Strana
z2