Jazvečia masť - ako ju používať, rady a skúsenosti
Ahojte poprosim vas, mamina mi poslala jazveciu mast a ziaden navod. pouzivam to dcerke na priedusky a neviem ako dlho jej to mozem natierat a ako casto. A ako sa to da este vyuzit, trebars moze sa to pouzit aj na nosne dutiny, zda sa mi ze mala ich ma upchate... dakujem
No ja tiež neviem možno je stará, ale ja kupujem každý rok a vždy je takáto a niekedy sa mi zvýši aj na ďalší, ale nezvykne zožltnúť ani viac zapáchať, kde ste ju kupovali?
To mmi dal jeden znamy od nejakeho polovnika. Nepochybujem ze je jazvecia, len ja by som ju chcela dat malemu jest a bojim sa ze je
Dobry den, mam zaujem o pravu jazveciu mast....prosim piste mi IP. Dakujem
Prosim o radu..mala ma 4 a pol mesiaca a davam jej obklady na priedusky kvoli kasli. Dnes som dala na plienku bravcovu mast a prilozila jej k hrudniku na noc. Buva uz dve hodiny a bez kasla, vdaka bohu. Pocula som ze jazvecsia je vraj najzdravsia, priatel zajtra zbehne k svokrovcom po nu, teda sa chcem opytat ci ju mozem pouzit aj pri tak malom drobcovi. Ked aj nie natrieť na hrud ale rovnak sposobom potriet plenku, poskladat a prilozit ako obklad. Dakujem.
@mita9 nikam sme nesli, prezili sme najhorsie 2 roky ked mala 3 -4 a teraz je zdrava ako ryba, ma 7 a naposledy bola chora minulu zimu, tuto zimu len tyzden soplila a aj to mierne, ani kvapky do nosa nebolo treba.
Co pocuvam tak tie deti vedia byt pri nastupe do skolky nonstop chore, s mandlami aj bez
@petrag25 dali ste ju dcerke?..pomohlo?..my teraz sme dali zriedenu z bravcovou na kusok hrudnika ci sa nevyhadze..ma 2 mesiace
Zdravim, ma niekto na predaj jazveciu mast? Dakujem
Ahojte, od kolkych mesiacov ste dávali deťom jazveciu masť? Malý má pol roka a strašne kasle. Natierali ste len na hrudník?
Dobry den,ma niekto na predaj jazveciu mast?🙂9
Aj ja by som mala zaujem.. ma niekto?
Prosim Vas ako ju pouzivat u rocneho dietata?
ak by niekto mal aj ja kupim. Malý ma problemy s plúcami a to je jedin= čo nám zaberá. Ostalo mi už len ne jednu lyžičku a to mam tak na teraz ked ho to zas chytilo☹
Citala som ze je dobrá aj na trávenie. Ma niekto skusenosti
Kupim aj ja 100percentnu jazvečiu mast, dakujem
dobry den prajem, prosim nema niekto jazveciu mast na predaj?dakujem...to je jediny zazrak ktory pomaha pri kasli...
Som z poľovníckej rodiny a je naozaj individuálne, ako poľovníci masť pripravujú. Ta práva masť má vyzerať ako olej vypálená, ktorá potom ešte prirodzene jemne stuhne v chlade. Masť, ktorú mám my, a teda sme od mala na ňu doma naučení, nám namiesto liekov dávala mamka na vnútorne použitie, teda sme ju jedli. To znamená, nám ju dávala do čaju, do sirupu atď. Používa sa aj na vonkajšie mazanie. Natriete boľavé miesto, obalíte desiatovým sáčkom a obalíte šálom, alebo plienkou. Masť je super na hrdlo, na priedušky, na pľúca, na soplíky ( masť sa natrie pod nosové dierky) na reumu, na bolesť kĺbov ..... Masť je liečivá, jednoducho je vzácna. Pravá masť má mať krásnu vôňu nemá smrdieť. Ak smrdí bola topená aj s vnútornosťami. Je to bežné, robí sa to pre kvantitu ale nie pre kvalitu. MY TOPÍME IBA JEHO TUKU. Preto je dobrá aj na vnútorne použite a je účinná, a NIE JE AKO ŠMALEC.
Ako zistiť, že nie je práva jazvečia masť?

Tak moja pachne a ked otvorim sklicko az ma zatiahne, tak neviem.