Je Acylpyrin bezpečný pre sedemročné deti?
Ahojte, maleho bolel zub, sme u svokrovcov a nemali nic doma, len acylpirin. Dala som mu stvrtku, potom som sa docitala na nete ze to deti nemozu kvoli nejakemu syndromu. Mate niemtk realne skusenosti s tymto? Moze to sposobit nejaky problem?
Nie, nic sa takto jednorazovo nestane, ale nechapem odkial si vzala taketo davkovanie, len tak od oka? Nabuduce si radsej vzdy najprv precitaj PL (ak nemas papierovy, najdi si na adc.sk), aj ked verim, ze teraz uz starkovci budu mat lekarnicku adekvatne vybavenu aj na vase navstevy. Bud v klude, nic sa mu nestane.
acylpyrin obsahuje kyselinu acetylsalicylovú, môže spôsobiť Reyov syndróm, ide o poškodenie mozgu a orgánov, netreba deťom do 15 rokov tieto lieky podávať , určite sa po jednej štvrtke tbl. nestane nič, možno tak krvácanie z nosa, neboj sa, ale do budúcnosti radšej zaklopte susedom na dvere, že či nemajú niečo pre deti, alebo zájsť do lekárne.
Vždy keď idem niekam a dieťaťom, nurofen Paralen je povinná výbava hoc aj na jednu noc, ak ideme mimo mesto vylet balím do vaku 🤣 nás už choroby prekvapili hockde
Nie, nie je bezpečný pre malé deti. Áno,, môjho brata 6 ročného práve tento syndróm zabil
Keby dostal Reyov syndrom, uz je mrtvy. Takze klud, nic mu nebude.
@kvietok1233 ja nosim 1 batoh a tam lieky pre vsetky vekove kategorie, co mame, sprej do nosa, od kasla, Fenistil,... no cela lekarnicka, ale osvedcilo sa mi to, lebo ako na potvoru, idem na 1 noc a drb, teploty.
@nevenka presne tak ja mám dcérku ešte v skolke tak to naozaj človek nikdy nevie 🤣
Tak pisu ze sa nemoze davat ked su virusove ochorenia. Ze vtedy to sposobuje ren syndrom
@koniarova Áno, bolo to ešte v roku 1975. Mal bežnú letnú vyrozu. Na pohotovosti dostali rodičia inštrukcie aj s doporučením tohto lieku. Večer išiel spať ešte s našimi v posteli a ráno sa nezobudil. Pečeň, následne opuch mozgu, všetko behom pár hodín. Večer ešte nevykazoval žiadne príznaky. Naši to dlho riešili s úradmi. V niektorých krajinách sa už vtedy liek nepodáva deťom. U nás sa vtedy ešte bežne predpisoval. Bohužiaľ.
Ja som nedávno dala 6rocnemu v noci štvrť paralenu co je normálne pre dospelých.Bolelo ho ucho.
@bielasovicka to je absolutne v poriadku, moze kludne polku… acylpyrin je nieco uplne ine.
Dost ste ma vystrasili. Akoze citala som dnes o tom a pisu ze ten reyov syndrom sa vyskytne vtedy, ked sa dava acylpyrin na virusove ochorenie ako chripka atd. On nic nema, len ho bolel zub. Akoze zatial mu nic neni, tak dufam sa nic nestane. A ano som krava, ja viem.
Ale ved sme ti jasne napisali, ze sa nic nestane. Za stvrt tabletk pre 6r dieta sa nic nestane a urcite nie po 2 dnoch… Len nabuduce davaj pozor na to co podavas dietatu (lebo moze ist o nieco realne nebezpecne), to je cele. Nemusis ho teraz uzkostlivo sledovat ani si nadavat, je a bude ok.

Nič to nespôsobí. Nestresuj.