Je Apgar skóre našej dcéry v poriadku?
Ahojte mam 5 mesačnu dceru a ideme k dr a v kartoteke ma napisane apgar skóre v 1 min-7 v 5 min-9 a v 10 min -10
Je to v poriadku? Neviem preco som nad tym zacala uvazovat teraz ked so to videla
Skóre po narodení je údaj iba pre zdravotnícky personál, aby vedeli, či je všetko oka alebo sa treba na niečo zamerat. Od toho niekedy závisí, či ide do inkubátora a pod. Tiež na Tom vidieť, že ak bol problém, či sa po pár minútach zlepšil. Nie je to žiadny údaj o zdraví alebo neskoršej prosperite. Skôr údaj o pôrode ako takom. Nič to neznamená
nie, nie je to v poriadku, ak bolo dieta pridusene, moze mat neskor problemy...dobre by bolo po porode sa informovat na apgar skore, a za co vzali 3 body dole... v poriadku je skore 9 a 10 pri narodeni...
@luxus10 napila sa plodovej zelenej vody
Moja najstaršia dcéra mala 2/10 (omotana dvakrát šnúra okolo krku a pravý uzol začala som rodiť normálne a polhodine tlačenia akútna sekcia lebo už nemala ozvy)😞do roka vojtova metóda do troch rokov sledovaná na neurológii ,dnes má 14rokov a chvalabohu je všetko v poriadku učí sa dobre ,športuje,krásne kreslí aj spieva .....je to taký náš zázrak pretože nám hovorili najprv že sa máme modliť aby hýbala rukami a nohami,potom že sa to môže odzrkadliť na uceni ale teda chvalabohu všetko je ok (klop klop)
@1342 moj mal 3/10. tiez sme si presli vojtovkou a strasenim. ma 6r a zatial vsetko ok (klop klop veru).
autorka, dolezite je nielen to skore v prvej minute, ale hlavne v tych dalsich, teda ci dietatko dobre zareagovalo na tie ukony, ktore s nim robili. tvoja ma v 5 min 9, takze sa rychlo "spamatala".
@deedol dakujem krasne 🙏🏻🙏🏻❤️
pre istotu sa spýtaj prečo 7, lebo môj sa tiež napil, aj odsávali a mal 9
@zuzanka.zuzu pocula som, ze v roznych porodniciach to beru rozne "prisne", teda pri cca rovnakom stave to moze jeden dr. zhodnotit na 9 a druhy si povie, ze hm, toto je tak 7. ale suhlasim, nech sa autorka spyta. len neviem, ci jej to pediatricka bude vediet povedat, kedze hodnotil niekto uplne iny v porodnici.
@deedol nebude, my sme si tiež niečo všimli v správe až u pediatra a ani ona nevedela povedať tak sa to pýtala nás, čo my sme vôbec nevedeli že také sa udialo 😳 neviem prečo som si myslela že autorka je ešte v pôrodnici, píše že idú k dr. tak reku asi rovno z nemocnice na prvú kontrolu... sorry 😁
preto sa treba pytat este v porodnici...vacsinou su ale porodnici na to skore prisni...nic nezanedbavaju...
Je to absolutne v poriadku. Podla profesorky pediatricky z VS skoro ziadne dieta by nemalo mat v prvej minute 10, je to ok 🙃 aho sorry, zle som precitala, ze v prvej minute mal 9..
Kazdopadne aj ak mal v prvej minute 7, je to uplne v poriadku, dolezite je ze v 5. min uz mal 10, to znamena, ze stav sa rychlo zlepsil, mozno bolo potrebne odsat, taktilne stimulovat, mozno prilozit kyslikovu masku, nic z toho neznamena ziaden vaznejsi problem. Hodnotenie Apgar skore je velmi subjektivne, u nas su bezne rozkoly medzi tym, ako vidi dieta gynekolog a ako vidi dieta pediater, hlavne by malo byt slovo pediatra, ale aj tam niektori hodnotia prisnejsie a ini menej prisne. Skore 7-10-10 s naslednou bezproblemovou poporodnou adaptaciou je ok.
@luxus10 toto nie je pravda. Navyše, apgar je subjektívne hodnotenie... Sú deti, čo oživovali a sú oka. Proste to môže znamená komplikácie pri pôrode. Horšie sa adaptuju deti pri cisárskom, pretože im nie je vytlačená voda z pľúc. Ale napr ak bol dotepany pupočník a dieťa malo mozog zaspbeny kyslíkom, tak minútové rozdychavanie je absolútne nič. Ale to apgar nehodnotí, takže lekári aj tak vychádzajú z úplne iných údajov.
V rodine 2 prípady, že apgar na zaplakanie a zdraví dospelí ľudia už. Takže takto kategoricky to hodnotiť nie je potrebné, zbytočne to vystrasuje matky

Moja ani desať nemala a je úplne zdravá... Áno je to v poriadku