Je bezpečné dávať Nurofen každý deň dieťaťu?
Ma 11 mesiacov a idú nám zúbky. Dávala som mu každý večer jedenkrát po 2,5 a myslela som si že to je v pohode :( môže sa. Írov stat? Cca od 3.3 po 25.3
to aj tebe idu zubky?
@anonym_1ee8aa wtf 🙆♀️ keby napíšem, že mame 11 mesiacov, aj to si myslíš, že mám? 🙇♀️
@anonym_1ee8aa wtf 🙆♀️ keby napíšem, že mame 11 mesiacov, aj to si myslíš, že mám? 🙇♀️
@anonym_autor asi ano mas, ked si ho denne dopovala liekmi 🤷🏻♀️
Nie, nestane sa nič. Raz keď budú mat tvije deri horúčky, tak budeš dávať aj 5 dni v kuse alebo pri svalibksch po tréningu sj týždeň v kuse
@anonym_autor asi ano mas, ked si ho denne dopovala liekmi 🤷🏻♀️
@anonym_0396a3 chod tam odkiaľ si vyšla, prosím 😃🙃
@anonym_0396a3 chod tam odkiaľ si vyšla, prosím 😃🙃
@anonym_autor a ty sa lepsie staraj o dieta a nedopuj ho liekmi a vychovaj ho slusnejsie ako teba vychovali tvoji rodicia lebo teda vidim, ze mas riadne medzery v zakladoch slusneho spravania s takym slovnikom
A potom tu vyplakavas a fnukas, ze co sa stane s deckom ked mu davkujes zbytocne lieky na kadeco
Fakt na zamyslenie toto
👍🏻
@anonym_autor a ty sa lepsie staraj o dieta a nedopuj ho liekmi a vychovaj ho slusnejsie ako teba vychovali tvoji rodicia lebo teda vidim, ze mas riadne medzery v zakladoch slusneho spravania s takym slovnikom
A potom tu vyplakavas a fnukas, ze co sa stane s deckom ked mu davkujes zbytocne lieky na kadeco
Fakt na zamyslenie toto
👍🏻
@anonym_0396a3 Ano presne, a ty musíš byt v pohode keď niekto chce radu, a ideš si rypnut miesto toho, aby si poradila
Keď vidim že sa dieťa trapi prečo nie? V lekárni mi povedali že to je v pohode, len potom som sa Dočítala niekde že vlastne ani nie
Nie, nestane sa nič. Raz keď budú mat tvije deri horúčky, tak budeš dávať aj 5 dni v kuse alebo pri svalibksch po tréningu sj týždeň v kuse
@anonym_51ddee aj 5 dní vkuse? ved ona píše, že dávala 11 mesačnému dieťaťu skoro 2 týždne
@anonym_51ddee Dávala mu Nurofen denne vyše 3 týždne…
Autorka - citujem lekárnika, keď som sa s ním bavila ale o inom lieku -“ všetky protizápalové lieky sú vysoká záťaž na pečeň”. Tri týždne v kuse je fakt veľa. Keď má 11 mesiacov, to bude mať o chvíľku preventívku, určite to spomeň pediatričke. Už kvôli očkovaniam a podobne. A už by som na tvojom mieste skúsila fakt aj iné spôsoby úľavy pri raste zúbkov (napr lokálne anestetikum na ďasná, chladenie a podobne).
@anonym_51ddee Dávala mu Nurofen denne vyše 3 týždne…
Autorka - citujem lekárnika, keď som sa s ním bavila ale o inom lieku -“ všetky protizápalové lieky sú vysoká záťaž na pečeň”. Tri týždne v kuse je fakt veľa. Keď má 11 mesiacov, to bude mať o chvíľku preventívku, určite to spomeň pediatričke. Už kvôli očkovaniam a podobne. A už by som na tvojom mieste skúsila fakt aj iné spôsoby úľavy pri raste zúbkov (napr lokálne anestetikum na ďasná, chladenie a podobne).
@jazula ja sa to sj bojím povedať pediatricke. Vždy na mňa tak pozerá divne. Bude mať očkovanie najbližšie o pár týždňov
Podľa môjho názoru to nie je ok. Jednak mu zaťažuješ pečeň, jednak si na to zvykne a keď budeš potrebovať riešiť horúčky, nebude už reagovať. Ja to tak mám s Paralenom. Absolútne mi na bolesť nestačí. A je jedno, či ma bolí hlava, či brucho pri menzese, či čokoľvek iné.
Dobre a myslíte že sa mohlo niečo zaťažiť ja mu to už nedám fakt iba až keď bude najhoršie
Asi si divna ked sa na teba pozera divne🤗zatazuje mi to pecen, nedavaj ho kazdy den
@anonym_autor ja len, ze preco pouzivas mnozne cislo, ked ide len o jednu osobu.
Pre boha 22 dní dávať každý večer dieťaťu lieky, odpáliš mu pečeň, nechápem ako ťa to mohlo vôbec napadnúť, také lieky sa dávajú na horúčku 39, 40 a podobne, nie na bolesť zuba som nedávala dieťaťu žiadne lieky !!! Určite mu nejde zub 3 týždne pre boha, pediatričku vystrie
Pre boha 22 dní dávať každý večer dieťaťu lieky, odpáliš mu pečeň, nechápem ako ťa to mohlo vôbec napadnúť, také lieky sa dávajú na horúčku 39, 40 a podobne, nie na bolesť zuba som nedávala dieťaťu žiadne lieky !!! Určite mu nejde zub 3 týždne pre boha, pediatričku vystrie
@zuzubb007 keď nemáš normálnu odpoved ako takúto zlu načo komentujes? Asi už viem nie?
Asi si divna ked sa na teba pozera divne🤗zatazuje mi to pecen, nedavaj ho kazdy den
@majlo1234 práveže som v pohode ona je divná 🤔🤣 už mu nedam . Len sa obavám
to ze to nepovies pediatricke nie je ok, pretoze ak mu nahodou predpise nejaky liek/da injekciu... a nespravi mu to dobre, napr. mu (extrem) zlyha pecen kto bude na vine? asi ty lebo si zatajila fakty. lekarovi nikdy neskresluj zdravotny stav lebo ublizis dietatu
@majlo1234 práveže som v pohode ona je divná 🤔🤣 už mu nedam . Len sa obavám
@anonym_autor Jasné, si úplne v pohode keď dávaš dieťaťu 22 dní sirup proti teplote. Ty jedz takmer mesiac v kuse lieky od bolesti a uvidíš. Nechápem ako ti toto vôbec mohlo napadnúť. A už mu aspoň vyšiel nejaký zub?
@anonym_autor Povedz jej aspoň nejakú zjemnenú verziu, možno posunie očkovanie, nech príliš nezaťaží organizmus… Inak pečeň má vysokú schopnosť regenerácie, len už trošku opatrnejšie s liekmi.
@anonym_d41e81 6 zubov ma ..
@jazula podľa mňa to už nebude mať dopad na to očkovanie. Až za tri týždne je
Dobre a myslíte že sa mohlo niečo zaťažiť ja mu to už nedám fakt iba až keď bude najhoršie
@anonym_autor áno prerazila si mu organi pečeň ani pri teplote sa leiky nedávajú furt alebo aspoň sa striedajú účinné látky.
Určite nepodávajú dlhšie dobu .
Povedať pediatri dieťa by nemalo dosta očkovanie 1roku vo sa dáva malo by sa presunúť aby nebolo telo záťaže ďalší látku a prípade sa vyhli teplote a podávanie zase liekov nech sa telo spamätá.
Áno môžeš mi vytvorí rezistenciu a v tele látka má bolesť nebude zabrať ani má teplotu..
Najviac pečeň .
Nie je v poriadku 3 tyzdne vkuse drzat dieta na Nurofene. Sa necuduj,ked ti teraz bude plakavat od bolesti zaludka. Nurofen nici zal.sliznicu,takze si mu mohla sposobit aj vredy.
@anonym_d41e81 6 zubov ma ..
@jazula podľa mňa to už nebude mať dopad na to očkovanie. Až za tri týždne je
@anonym_autor 3 týždne je strašné malo na to aby sa pečeň po tak dlho dávaní liekov stihla spamätá potrebuje čas určite posunúť očkovanie a povedať lekárovi a prípade že by dieťa malo teplotu vyhnúť sa lieku z účinnou látkou ibuprofén ale radšej paracetamol ale len v príde núdze .
Ale lekárovi to povedať pravdu inak tým môžete ohroziť dieťa a lekár sa vedsiu pýta kým sa lieky alebo čo či dieťa niečo užívalo v poslednej dobe a ako dlho a pre niečo to robia teraz fakt pečeň ale aj celí organizmu potrebujú čas .ani ďalšiu záťaž liekov alebo očkovania najbližšie cca 8/9tyzdnou
Tie čo tu píšete, ste odborníčky? Alebo? Áno môže to byt nebezpečne pri každodennom používaní ale za tri týždne sa mu nič nemohlo stat, a ani nemal poriadne dávky na to koľko ma kg, mal 2,5 čo je úplne že nič. Písala som s dr v skupine a napísala mi že to je ok.. akože nie ok že som mu to dávala .nemám mu dávať už nurofen na bolesť zubov. Ďakujem pekne za všetky odbornícke a povzbudzujúce odpovede 👍🏼👍🏼👍🏼
Tie čo tu píšete, ste odborníčky? Alebo? Áno môže to byt nebezpečne pri každodennom používaní ale za tri týždne sa mu nič nemohlo stat, a ani nemal poriadne dávky na to koľko ma kg, mal 2,5 čo je úplne že nič. Písala som s dr v skupine a napísala mi že to je ok.. akože nie ok že som mu to dávala .nemám mu dávať už nurofen na bolesť zubov. Ďakujem pekne za všetky odbornícke a povzbudzujúce odpovede 👍🏼👍🏼👍🏼
@anonym_autor ty kokso.. ty sa tu pýtaš či to je ok a keď ti povedia čo to mohlo spôsobiť tak ideš hrať urazenu a že ženy nie sú odborníčky 🤦🏻♀️ tak sa poraď s pediatrickou a nevyhovaraj sa že je divná.. nebuď posrata a v záujme vlastného dieťaťa si otvor hubu aj u nej a nie len tu anonymné 🙃

to aj tebe idu zubky?