Je bezpečné podávať Nurofen deťom bez príčiny?
Čo sa stane ak dieta dostane nurofen aj vtedy keď nemá teplotu ani žiadnu bolesť, proste žiadny dovod aby ho dostal a aj tak ho užije ? Cca 4 dni za sebou
Boli v škole v prírode a medzi lieky som mu zabalila aj nurofen, keby nahodou mal teplotu. V inštrukciach som písala, že nurofen je LEN V PRÍPADE POTREBY pri teplote. A syn mi povedal po návrate že mu ho zdravotnícka dávala každý vecer, že sa mu po tom bude vraj lepšie spat. Nemam si to teraz ako overiť
Nič sa mu nestane. Ak by má problém tak by ste už o tom vedeli.
Syn keď má náročný tréning tak tiež na noc si dáva nurofen
nič sa mu nestane. nabudúce mu nedávaj lieky pre prípad potreby. od toho tam majú zdravotníka, aby riešil situáciu, ak nastane.
Boli v škole v prírode a medzi lieky som mu zabalila aj nurofen, keby nahodou mal teplotu. V inštrukciach som písala, že nurofen je LEN V PRÍPADE POTREBY pri teplote. A syn mi povedal po návrate že mu ho zdravotnícka dávala každý vecer, že sa mu po tom bude vraj lepšie spat. Nemam si to teraz ako overiť
@anonym_autor uvoľní to telo asi áno lepšie sa po tom spi ale nemyslím si ze to bol úplne správny postup zo strany zdravotníka. Nemalo by sa nič stať nejde o dlhodobé užívanie. Treba to však overiť a zistiť ako to bolo naozaj
nič sa mu nestane. nabudúce mu nedávaj lieky pre prípad potreby. od toho tam majú zdravotníka, aby riešil situáciu, ak nastane.
@amdornik pani ucitelka kázala zabalit (okrem liekov ktoré pravidelne deti užívajú )pre istotu aj lieky od teploty a aj od nevoľnosti.
Zvláštny postup od zdravotníka. A to aj ostatným deťom dávali akože, aby sa im dobre spalo, keď to mali tiež pribalené?
Zvláštny postup od zdravotníka. A to aj ostatným deťom dávali akože, aby sa im dobre spalo, keď to mali tiež pribalené?
@elis248 neviem nerozprávala som sa ešte s ostatnými rodicmi… tiež sa nad tým čudujem
Zaujímavé, mala som tri deti v škole v prípade, na lyžiarskom, v táboroch, na výmenných pobytoch v zahraničí, a nikdy sme nikam nemuseli baliť lieky na teplotu.
Zaujímavé, mala som tri deti v škole v prípade, na lyžiarskom, v táboroch, na výmenných pobytoch v zahraničí, a nikdy sme nikam nemuseli baliť lieky na teplotu.
@anonym_faf129 presne tak. od toho tam majú toho zdravotníka
pokiaľ mal len jednu tabletku každý deň, tak sa mu nič nestane ale isto by som sa na to spýtala učiteľky alebo priamo zdravoťáčky, ktorá tam bola s nimi či to je pravda
@anonym_autor 😅 pre boha ak je toto pravda, mali by tu osobu poslať na psychotesty. Takú kravinu by dokázala urobiť snáď len nejaká 15rocna neznala brigadnicka. Neverím ze niekto dospelý môže byť taký sprostý. Mňa by to vytočilo ale zas na druhej strane neverím aby toto kazali zabaliť deťom. Vlastne ti cely príspevok neverím. To je ako blbý a blbší.
@anonym_autor Overíš jednoducho, pozri či chýbajú tabletky z balenia.
Neverím, že by zdravotník / musí byť kvalifikovaný, nie je to učiteľ ani žiadny 15 r. brigádnik/ v ŠvP len tak bezdôvodne podal liek,
Premotivovaná učiteľka vám dala zlé informácie, deti si z domu berú lieky, ktoré pravidelne užívajú, nič viac.
@anonym_autor Overíš jednoducho, pozri či chýbajú tabletky z balenia.
Neverím, že by zdravotník / musí byť kvalifikovaný, nie je to učiteľ ani žiadny 15 r. brigádnik/ v ŠvP len tak bezdôvodne podal liek,
Premotivovaná učiteľka vám dala zlé informácie, deti si z domu berú lieky, ktoré pravidelne užívajú, nič viac.
@patka06 podľa mňa ide o sirup. Teraz do školy v prírode chodia prevažne skolkari. Školáci až ku koncu roka.
Jedine ze naozaj chceli aby deti lepšie spali, ale pochybujem žeby toto niekto zo zodpovedných riskoval
@patka06 podľa mňa ide o sirup. Teraz do školy v prírode chodia prevažne skolkari. Školáci až ku koncu roka.
Jedine ze naozaj chceli aby deti lepšie spali, ale pochybujem žeby toto niekto zo zodpovedných riskoval
@simona20201309 Aj vo fľaške sirupu vidí koľko z nej chýba. 4 dávky sú dosť.
Tiež si myslím, že žiadny zdravotník by nedal Nurofen len tak, pre lepší spánok.
Ano, ide prave o sirup. Nevsimla som si kolko ho bolo predtým ale skusim pozrieť. Nerozumiem tomu čo sa vám zdá divne na tom, že tam mal ten liek… a ešte mi spominal, že to bola starsia pani a celkovo že si tie lieky mýlila. Užíva lieky od alergologicky, niektoré ma len vecer, niektoré len ráno a vraj ju hocikedy musel upozorniť že tento teraz nie… takisto že ho vraj volala na lieky aj na obed a vtedy žiadny neuziva, to jej tiež musel pripomenúť. Pritom som mu do taštičky ku tým liekom zabalila aj presný postup s názvami liekov- kedy, ako a kolko toho uzivat.
Ano, ide prave o sirup. Nevsimla som si kolko ho bolo predtým ale skusim pozrieť. Nerozumiem tomu čo sa vám zdá divne na tom, že tam mal ten liek… a ešte mi spominal, že to bola starsia pani a celkovo že si tie lieky mýlila. Užíva lieky od alergologicky, niektoré ma len vecer, niektoré len ráno a vraj ju hocikedy musel upozorniť že tento teraz nie… takisto že ho vraj volala na lieky aj na obed a vtedy žiadny neuziva, to jej tiež musel pripomenúť. Pritom som mu do taštičky ku tým liekom zabalila aj presný postup s názvami liekov- kedy, ako a kolko toho uzivat.
@anonym_autor myslim, čo sa zdá divne na tom že ten liek mal so sebou
@anonym_autor Liek proti teplote má mať vo výbave zdravotník, deti si ho nenosia so sebou - to je na tom divné.
Určite by som sa porozprávala s učiteľkou, upozornila ju na nevhodný postup zdravotníčky. Dúfam, že ju na budúce už so sebou nezoberú.
@anonym_autor koľko rokov má syn?
@maciatkolulu 8
@anonym_autor Nemyslim, ze sa nieco stane, ale ten postup sa mi nepaci
@maciatkolulu 8
@anonym_autorakozenneverim tomu,že si dala dieťaťu len tak nurofen. A že to pedagogický dozor dovolil. Bežné si doma dávkuje syn lieky sám? Natiahne si koľko potrebuje a šup. Dávkovanie si mu rozpísala? Aj časové prestávky? Ja ako pedagóg by som ťa hnala kade ľahšie. Veď to kľudne mohli po večeroch decká len tak cucat. Žiadne lieky sa nedávajú tak malému dieťaťu pre prípad potreby. Ak to rádis ty do tejto skupiny,čo asi hej,tak sa snáď nebojis,že by sa mohlo niečo stať,či? Inak super,netušia koľko a kedy zobral a pýtaš sa na fóre. Inak,môžeš byť kľudná. Nestalo sa nič. Ako vidíš. A teda dávať nurofen len tak pri každom pichnutie je celé zle. Aj preventívne,aj pri nízkej horúčke,aj pri jednom auaaa. Pretože môže nastať situácia a keď bude treba,okrem iného teda,nezaberie ....o Tom,čo je to za sajtajt sa nemusíme baviť.
@maciatkolulu 8
@anonym_autor Tu na MK to nevyriešime, celé je to divné až neuveriteľné.
Porozprávaj sa a rieš situáciu s učiteľkou
@anonym_autor chcela by som sa rozprávať so zdravotníckou a synom ako to bolo
@anonym_autorakozenneverim tomu,že si dala dieťaťu len tak nurofen. A že to pedagogický dozor dovolil. Bežné si doma dávkuje syn lieky sám? Natiahne si koľko potrebuje a šup. Dávkovanie si mu rozpísala? Aj časové prestávky? Ja ako pedagóg by som ťa hnala kade ľahšie. Veď to kľudne mohli po večeroch decká len tak cucat. Žiadne lieky sa nedávajú tak malému dieťaťu pre prípad potreby. Ak to rádis ty do tejto skupiny,čo asi hej,tak sa snáď nebojis,že by sa mohlo niečo stať,či? Inak super,netušia koľko a kedy zobral a pýtaš sa na fóre. Inak,môžeš byť kľudná. Nestalo sa nič. Ako vidíš. A teda dávať nurofen len tak pri každom pichnutie je celé zle. Aj preventívne,aj pri nízkej horúčke,aj pri jednom auaaa. Pretože môže nastať situácia a keď bude treba,okrem iného teda,nezaberie ....o Tom,čo je to za sajtajt sa nemusíme baviť.
@maciatkolulu kde som napisala že si to dával on sam? Ja som mu zabalila lieky, z domu, s POPISOM kde bolo presne napisane názov lieku, dávkovanie, kedy ho podávať. Dokonca som to napisala na papieriky a nalepila to aj priamo na fľašky od liekov. Lieky mal na starosti ZDRAVOTNÍK ktorý bol s nimi.
Deti im ich odovzdali pri príchode a počas pobytu ich mala pri sebe ta zdravotnícka, ktorá im ich dávala.
Pre pripad potreby znamena - ak by dostal v noci horúčku aby mu mali čo dať. Takisto to bolo napisane v inštrukciach na papieri NUROFEN LEN V PRÍPADE POTREBY PRI VYSOKEJ TEPLOTE.
Ja som v tomto vobec nepochybila a stojím si za tým.
Tak staršia pani, ktorá si mýli lieky ako zdravotník, tak to fakt neviem, čo si o tom myslieť. Celkovo sa mi to všetko nepozdáva. Veď zdravotník by mal mať zabezpečenú vlastnú výbavu tých bežných liekov ( na horúčku, proti bolesti, zvracanie, hnačka,...). To, že si deti donesú svoje špeciálne lieky, to chápem, ale aj to by mal rodič odovzdať priamo učiteľke alebo niekomu za to zodpovednému a nie to pribaliť deťom do ruksaku, že veď potom to odovzdá. Rozumiem, že ty si sa riadila pokynmi, ale ich postup podľa mňa celé zle. Veď kebyže sa cestou decká začnú navzájom hecovať, že kto vypije fľašku nurofenu na ex (ako tie hlúpe výzvy na internete) , tak sa predávkuje.
Tak staršia pani, ktorá si mýli lieky ako zdravotník, tak to fakt neviem, čo si o tom myslieť. Celkovo sa mi to všetko nepozdáva. Veď zdravotník by mal mať zabezpečenú vlastnú výbavu tých bežných liekov ( na horúčku, proti bolesti, zvracanie, hnačka,...). To, že si deti donesú svoje špeciálne lieky, to chápem, ale aj to by mal rodič odovzdať priamo učiteľke alebo niekomu za to zodpovednému a nie to pribaliť deťom do ruksaku, že veď potom to odovzdá. Rozumiem, že ty si sa riadila pokynmi, ale ich postup podľa mňa celé zle. Veď kebyže sa cestou decká začnú navzájom hecovať, že kto vypije fľašku nurofenu na ex (ako tie hlúpe výzvy na internete) , tak sa predávkuje.
@elis248 presne zdieľam tvoj názor. Tiež mi to pride chytene za hlavu ale viem že si syn nevymýšľa, nemal by dovod
@elis248 presne zdieľam tvoj názor. Tiež mi to pride chytene za hlavu ale viem že si syn nevymýšľa, nemal by dovod
@anonym_autor Normálne by som v pondelok išla do školy, spýtala sa kto bol zdravotníčka, či vôbec spĺňa podmienky, aby túto funkciu mohla vykonávať a potom riešila podávanie liekov, bolo by dobre popýtať sa aj ostatných rodičov.
@amdornik pani ucitelka kázala zabalit (okrem liekov ktoré pravidelne deti užívajú )pre istotu aj lieky od teploty a aj od nevoľnosti.
@anonym_autor tak potom prepáč,to je diametrálne odlišné,aj keď kľud,malému sa nič nestane. Nabehla by som za tou zdravotníckou a taký cirkus by som spravila....to sa mi až veriť nechce. Že by niekto dával nurofen mirnix dirnix a na spanie. To by si za klobúk nedali.

A dôvod toho bol teda aký? Samo dieťa si ho asi nevzalo 4 dni po sebe však? Potrebujem k tomu asi vysvetlenie inak si ani sama nedokážem domyslieť