Striedanie Nurofenu a Panadolu u detí: Koľkokrát je bezpečné?
Prosím radu: dieťa, 15.5kg
Na obed o 12.00 dostalo 7ml Nurofen, o 16tej 8ml Panadol, o 20tej 7ml Nurofen ... koľkokrát ešte môžem striedať? Vďaka
@siklsi ma vysoke horucky po akej dobe od podania lieky resp po akej dobe klesne?
@siklsi mozes kym bude treba. My sme takto striedali aj niekolko dni. Aku ma teplotu a na kolko klesne po liekoch?
@michaelam2 ale nie je podmienka že nurofen môžem za 24 hodín prestriedat max.3 krát? A Panadol tiež?
Teplota mu klesne na 38.3
@siklsi ma vysoke horucky po akej dobe od podania lieky resp po akej dobe klesne?
@zuzkaa1991 klesne asi po hodine, chvíľu vyzerá lepšie ale potom znova stupa
@michaelam2 ale nie je podmienka že nurofen môžem za 24 hodín prestriedat max.3 krát? A Panadol tiež?
Teplota mu klesne na 38.3
@siklsi takže kľudne môžem o polnoci nurofen , o 4tej ráno opäť panadol, áno?
Nurofen 3 krát denne max ak dávaš polovicu váhy, hlavne aby medzitým boli 8 hodinové rozostupy. A vlastne tak ti výjde aj Panadol 3 krát denne.
Nurofen 3 krát denne max ak dávaš polovicu váhy, hlavne aby medzitým boli 8 hodinové rozostupy. A vlastne tak ti výjde aj Panadol 3 krát denne.
@katesocka 12.00. - nurofen 7ml
16.00 - Panadol 8ml
20.00- nurofen 7ml
00.00- Panadol 8ml
04.00- nurofen 7ml
8.00 - Panadol 8ml
Takto by to mohlo byť?
@siklsi ano, to ti vychadza na 3 davky denne. Kolko ma teplotu po tych styroch hodinach ked ides dat znovu liek.?
@michaelam2 teplota je nad 38
Pocuvaj! Zavolaj na linku 116117. Je to poradenska linka na neurgentne stavy, funguje nonstop 24/7. Porad sa s kvalifikovanou osobou, nehladaj odpovede na konikovi ako podavat lieky. Opytaj sa, ci nemas ist na pohotovost kedze antipyretika nezrazaju teplotu pod 38.
Pocuvaj! Zavolaj na linku 116117. Je to poradenska linka na neurgentne stavy, funguje nonstop 24/7. Porad sa s kvalifikovanou osobou, nehladaj odpovede na konikovi ako podavat lieky. Opytaj sa, ci nemas ist na pohotovost kedze antipyretika nezrazaju teplotu pod 38.
@weronka31 dobrá rada, ale zase nie vždy musí teplota klesnúť pod 38. Nevieme, z akej vysokej teploty ju zráža, iné je z 38,5 a iné z 39,7. Dcéra keď mala takmer 40 horúčky tak som bola rada, ak jej po liekoch klesla aspoň na 38,5
@katesocka ved jasne, ale som za to, ze v takychto zavaznych situaciach nech radsej radia lekari.
Z prispevku nie je jasne ani od kedy su teploty, ci su pridruzene nejake ine priznaky (sopel, kasel, vyrazky....)
Okrem toho tu napise X zien rozne sposoby ako zvladaju doma horucky a navzajom si odporovat.... potom mamicka tu bude v strese kukat do mobilu, ze co do prdele ma vlastne robit? To vsetko stoji cas!
A to z akej teploty zrážaš, keď dávaš lieky tak často? ... pokiaľ má dieťa horúčky okolo 40 st. a po lieku mu klesne do 38,5 st., je to OK ... teplota nie je strašiak, organizmus sa bráni, vytvára protilátky, tým, že dávaš lieky, ak sa teplota drží po lieku do 38,5 st. ho vlastne brzdíš ... moja dcéra pri každej chorobe teplota nad 40 st., ja už som vycvičená ... pokiaľ by dieťaťu po lieku teplota neklesla resp. išla vyššie, vtedy by som riešila pohotovosť.
@katesocka 12.00. - nurofen 7ml
16.00 - Panadol 8ml
20.00- nurofen 7ml
00.00- Panadol 8ml
04.00- nurofen 7ml
8.00 - Panadol 8ml
Takto by to mohlo byť?
@siklsi ano ale skoda ze si mi nenapisala kolko ma teplotu. Lebo ak mava 39-40 a po liekoch ma 38-38,5, tk ja by som lieky hned po styroch hodinach nedavala a este by som pockala. Samozrejme zalezi aj od celkoveho stvu dietata, ci je ok alebo place atd.
Ked maju deti vysoku teplotu (hovorim o takmer 40tkach), kazde 4h striedam aj dva dni v kuse. Cize ak pomaha a dieta nema aj iny problem, striedas, kym nie je lepsie 😉

@siklsi mozes kym bude treba. My sme takto striedali aj niekolko dni. Aku ma teplotu a na kolko klesne po liekoch?