Je bezpečné používať Pamycon po záruke?
ahojte stane sa nieco ak som dala dcerke 6 rocnej do nosa pamycoin ktory som mala od 01.12? viem ze sa to ma uzivat len 7 dni..
Nestane sa nič, už bude bez účinku
A ma v nose bakteriu, alebo virusovu nadchu? Zbytocne jej pestujes rezistenciu, ak jej to netreba. Su to Atb, nie nosne kvapky.
Po rozrobení sa majú po 7mich dňoch zahodiť - dochádza totiž k rozpadu liečiva, nemajú už účinok. Zahoď ich.
Okrem toho, že sa rozkladá liečivo, tak môžu byť mierne toxické ( nie životohozujúco) ale proste sú, takže nedávala by som, dávno mali byť tie kvapky vrátené v lekárni 🙂
Jeho ucinok je uz nedetekovatelny, takze je jedno ci ho das alebo nedas ,nepomozes jej tym uvedom si to! viac uzitku by mala keby si jej dala morsku vodu a nasivin ak ma sople aspon sa jej bude lahsie dychat a k tomu nejake mukolytikum a antihistaminikum
Pamycon do nosa pokial nemas vyter kde je jasne napisane ze bacil je citlivy na pamycon je zbytocne
Už máme doma čerstvý
inak neviem ci ste ho vtedy pouzivali, ale ja som mavala aj pamycon "rezervny" a ten mi nerozrobili v lekarni.. a tym padom namiesal sa, ked bolo treba.

Nič sa nestane. Netreba mať obavy.