icon

Je bezpečné striedať Nurofen a Panadol každé 4 hodiny?

1. feb 2025

Dobty deň, je prosím v poriadku keď dcérke podávam každé 4h nurofen striedam s panadolom? Nieje to moc???… jej po 4h vybehne teplota cez 39 a už musím podst ten liek….. zábaly pomohli len ns pár minút
Ďakujem za info

lucia13022023
1. feb 2025

Syn mal tak tiez. 4 dni horúčky. Prvý deň bol najhorší, po 3h mal opäť vysoké teploty, ale dávala som každé 4h nurofen a paralen. Na tretí deň mal horúčku každých 6h a na štvrtý deň mal horúčku len raz. Potom už horúčky prestali.

zuzkaa1991
1. feb 2025

My bojujeme od vcera prvýkrát som dala nurofen activ (pisu od 20kg) my mame 18kg nemma pocit ze by zabral.preslo 2hod a stale.ma.39 a to uz ma druhu sprchu.....🤦‍♀️ prvýkrát mame 39.8 tiez som volala o rady do nemocnice....

barka1
1. feb 2025

Ano, bezny priebeh choroby. Ak sa to za 3 dni nezlepší, treba ist k dr.

anavixy
1. feb 2025

Ano mozes takto striedat s tym ze podas za 24h 3x Nurofen a 4x Paralen (v max davke nurofen 10mg/kg a paralen 15mg/kg).

anavixy
1. feb 2025

@zuzkaa1991 aj ten musis davkovat podla vahy, takze tvoje dieta uz malo dostat skoro dva.. tak si davala?

viestta
1. feb 2025

Je to standardna schema na striedanie paracetamolu a ibubrofenu pri horuckach

maminkadeticiek
1. feb 2025

Ano je to v poriadku v povolenych davkach.Striedas ucinne latky.

betulinka1
1. feb 2025

Je to uplne v pohode. Mna takto pripojili cez 112 do nemocnice, pekne mi radila co mam robit. Mali sme 39,5. Moj mal zimnicu, Cize mne ani zabal neodporučili. Zakryť a otvorit okno, ruky a nohy von. Iba lahke bavlnene tricko a pyzamove nohavice. Ale zapisuj si to na nejaky papier, presne časy kedy davas co. Za 3 dni horúčka prejde. Nam niekedy stacilo iba jeden den takto zrážať a na druhy den uz bola iba 38,5, to uz som neriesila striedanie.

kulumulu123
1. feb 2025

@zuzkaa1991 aj my mame presne rovnako horúčky až do 40, panadol ma efekt 0 ale ze úplne nič, nurofen zaberá ale po 3hod teplota začína stúpať tak sprchujeme koľko sa dá.. Dnes sme boli na pohotovosti crp 65 tak nám dali antb

basska_b
1. feb 2025

To je v pohode, ved za 24 hodin sa nesmie užiť viac ako 3/4 davky lieku, aby ich pečeň stihla spracovat, takze je to ok

katie253
Autor odpoveď zmazal
zuzkaa1991
1. feb 2025

@kulumulu123 my sme boli v lekarni crp tak.pp.24hod od prvej horucky ma 8 takzee nic mojej nic nie je len 39 teploty a lieky tabletky paralen nurofen activ(prvýkrát sme vyskúšali nezaberajú kupila spm.teraz večer silnejší nurofen tak az o 22hod mozem dat kedze teraz o 18 dostala paralen tabletky sprchu nechce donútila som ju ked.mala 40 ze sme.dalo 2krat aspon kleso 38.9 ....ale opäť ma 39 takze som dala. Paralen musime vydrzatt v pondelok budem volat ked.tak pytat antibiotika moja neberie ich casto našťastie

anavixy
1. feb 2025

@katie253 to neviem ako si vyratala taku davku, nesedi ani na jeden zo sirupov. Ale Nurofen active su v ustach rozpustne tablety (jedna obsahuje 100mg ibuprofenu).

zabka79
1. feb 2025

Ano mozes, len musis dodrzat celkove miligramy na 24 hodin a kilogram.
My sme teraz striedali po 4 az 6 h.

ankare
1. feb 2025

Určite áno, keď má také vysoké horúčky.