icon

Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?

maminalucka2014
30. apr 2017

Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem

ajana1
1. máj 2017

@maminalucka2014 to ze 3 rocny nevie bicyklovat, korculovat a plavat je uplne bezne a skor tie deti co to vedia sa vynimaju primeru. V tomto veku staci ak si pojazdi na odrazadle (super pre rovnovahu), pohra sa poriadne na preliezackach a ponahana s kamaratmi. Co moze tiez pomoct su dlhsie prechadzky.

sense
1. máj 2017

@moni244 aj nasa tak a tiez nema surodenca
@maminulacka2014 ono hyperaktivita je diagnoza a dieta kt. beha, a skace a je aktivne nie je automaticky hyperaktivne je len zive dieta .... ale viem si predstavit, nevravim ze je to vas pripad...ze keby jej dam mobil, tablet ci telku tak tiez vydrzi cucat poldna ako vos pod chrastou

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@sense tak vasa je daka maniacka na mobily..to su teraz deti celkovo na techniku 😂 nas miluje knizky so zvieratkami...pozeral by ich dookola..ma ich asi 20 😂

sense
1. máj 2017

@maminalucka2014 nuz moja asi tazko,lebo mobil na hranie nema resp ma jednu staru vyklapacku do kt. nemam nabijacku a hra sa snim ked sa hrame na mamicku a otecka s babikami, alebo ked ide akoze do prace a telefonuje... ale inak nema ani telefon na hranie, ani tablet, televizor velmi obmedzene aj to vyberame my rodicia co bude pozerat...a kolko bude pozerat... ale viem si zivo predstavit ze keby jej ho dam do ruky tak by sedela v klude mozno a mozno aj nie...ale skusat to nebudem...myslim ze v 4 rokoch ma na to casu dost...

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@sense mila sense nerozumiem tvojmu uvodu Nuz moja? Ved to je pekne ako sa hrate a myslím, ze v celku normalne 😁 pochopitelne ma cas na mobil. Len mne teto velmi nepomoze k mojej diskusii...hrame sa podobne tiez...

sense
1. máj 2017

@maminalucka2014 nuz to bolo k tomu ze moje dieta je mobilovy maniak, ...nie je ale nie je ani hyperaktivne zato ze je zive a nie je lenive.... ono viem si predstavit ze sa tazko pocuva kritika al. nieco ine ako si my matky myslime o vlastnych detoch...ale dieta kt. beha, al. skace alebo sa bicykluje nie je hyperaktivne... ono k tvojej diskusii si dostala dost rad...ale osobne si myslim ale nie som lekar takze mozno sa mylim, problem u tvojho dietat je ako si aj sama priznala vyssi prijem ako vydaj a nie nejaka diagnoza lebo ma mozno jeden dva znaky...

natalka13
1. máj 2017

@sense neviem ci zive ale behajuce , skakajuce dieta je uplne normalne.

sense
1. máj 2017

@natalka13 nuz len podla niektorych mamiciek je behajuce dieta hned hyperaktivne,...ale mas pravdu kazde dieta co dycha je zive... ale kto chcel pochopil kto nechcel chyta za slovicka

dai
1. máj 2017

@maminalucka2014 jasne ze v 3och nebicykluje a nelyzuje... ja som pisala ze sme sa postavili na lyze a zacali s odrazadlom a ponukat bicykel... po mojich skusenostiach s oboma detmi by som bycikel odlozila a zacala s odrazadlom - vacsina deti to miluje lebo sa pohybuju rychlo a uci ich to zaroven stabilite - potom nemaju problem s bicyklom...
Ten moj prispevok skor mieril k tomu ze deti treba zapajat do zivota rodiny - u bas to v tom veku obycajne vyzeralo tak ze maly bol na odrazadle, mala na bicykli a ja s muzom bud bicykel alebo beh pri detoch - proste odmalicka vidia ze doma sa hybeme vsetci.
Ja tu xasto vidim zeny co vyberaju kocik pre 3rocne dieta - rozumiem tomu v pripade nutnych dlhych a rychlych presunov ci mamy s viacerymi malymi detmi ale inak moc nie... 3 rocne zdrave dieta podla mna prejde uz dlhe trate - len obycajne potrebuje nejaku motivaciu( ihrisko, kamarati ...) - jr jedno aky ma temperament - ten obycajne ovpkyvnuje nadsenie pre danu cinnost ale nie schopnost danu cinnost vykonavat ( tu schopnost ale urcite ovplyvnuje aj napr. Prilis vysoka vaha☹)

ostorha
2. máj 2017

@maminalucka2014 Ja si myslim,ze je to dobre ze si ho odstavila od materského mliecka,teraz mu bude stacit viac pohybu kedze co som si citala jedalnicek tak ho ma velmi zdravy to ani moja dcera nema az taky zdravy a je tenka.To mlieko ono sa nezda ale je to sa hovori plnohodnotne jedlo- nie napoj,Moj otec mi vravel ze ako male decko pasol jedno leto kravy a pil to domace plnotucne mliecko popri normalnej strave,ktoru dovtedy mal a pribral 5 kg kedze bol dovtedy stihly tak to nebola katastrofa,ale licka a brucho mal dost gulate.

jasminet
2. máj 2017

@maminalucka2014 necitala som vsetky prispevky, len asi po stranu 4... sorry, ale maly je naozaj pri sebe... moj maly bude mat 5r o par mesiacov, ma 126cm a 22kg... a je mohutny, svalnaty, pevny. tvoj je o 20cm nizsi a 3kg tazsi.... citala som vas jedalnicek co si tu niekde pisala - omeleta so syrom, jogurt sice biely, jogurtovy dresing k obedu, brokolicova polievka - predpokladam smotanova.... tuk tuk tuk tuk... ak omeleta, preco aj syr, jogurt zas tuk, dresing zas tuk, polievka tuk ... sladke pises ze nejedava /babka da)....

maminalucka2014
autor
2. máj 2017

@jasminet ahoj cize odporucas vylucit zo stravy jogurty a mlieko ? Dakujem

maminalucka2014
autor
2. máj 2017

@dai ahoj ako som písala von sme kazdy den dokonca aj v jasliach su von za kazdeho pocasia...ma bicykel, odrazadlo, formulu, traktor s vleckou a milion hraciek pre vonkajsie vyuzitie...na chalupe pieskovisko,hojdacku......

maminalucka2014
autor
2. máj 2017

Ahojte tak dnes sme sa boli objednat u pani doktorky. Akurat nasa odišla do dochodku tak tam je mladsia sestricka taka príjemná...som zvedava ...

jasminet
2. máj 2017

@maminalucka2014 to urcite nie, ale aspon zmenit za nizkotucne, pridat ovocie, nie vsade davat syr (obyt eidam ma 45% tuku) - do omelety napr. huby, hrasok, bylinky, ak polievka, tak nie so slahackou a mukou, ale vyvar, pripadne len zeleninou zahustena ak ma byt kremova....

jasminet
2. máj 2017

inak, pisala si, ze ty mas 57kg a muz 97kg... ale je dolezite pri akych cm ( je rozdiel mat 97kg pri 2 metroch a pri 1,68m)... ci len maly ma problem s nadvahou, alebo cela rodina

maminalucka2014
autor
2. máj 2017

@jasminet ahoj vies co mi kupujeme syr ten grana padano ten tvrdy taky trojuholnik v kauflande ho maju..citam na obale obsah tuku v susine 32 %. Ovocie papa...ved jasne , ze vsade nedavam syr..odvijat sa od jedalnucku z jedneho dna sa predsa neda. V omelete bola hliva ustricova..mame ju radi..ked zahustujem tak vylucne spaldlovou mukou...biely nepouzivame vobec...aj himalajsku sol len solime...

maminalucka2014
autor
2. máj 2017

@jasminet vies co no ja mam 160 cm a 57 kg ci som tucna to neviem nech posudia druhý...manzel ma pas ako ja 💪 zato ramena metrove..on je kulturista vojak...nemyslím, ze tucny..skor pevny...ved mavaju aj 20 km presuny v armade clovek nemoze byť tucny...

jasminet
2. máj 2017

@maminalucka2014 jasne, ze neda, ale zrovna si napisala taky, ze vsade tuk...aj jogurt, je rozdiel smotanovy 10% tuku a smotanovy 3,5% tuku. niekde sa tie kg zobrat museli, ked ich na sebe ma a ked teda pises, ze strava to nie je, tak pridat pohybu - ihrisko, smyklavky, trampolinu kupit a zavolat kamarata ak ho to sameho nebude bavit, odrazadlo/kolobezku a podme, alebo si ist pozicat psa z utulku par krat do tyzdna a sup ho vencit na par hodin.

maminalucka2014
autor
2. máj 2017

@jasminet ten pes je super napad miluje psikov...no manzel nechce...ide leto..budeme viac vonku sa aktivne zapajat.

0silvia0
2. máj 2017

@maminalucka2014 a v pohode sa tvoj syn vzdal dojcenia?

jasminet
2. máj 2017

@maminalucka2014 vsak nie domov, ale prides do utulku, pozicaju ti psa, pes sa vybeha, dieta sa vybeha, psika vratite...

maminalucka2014
autor
2. máj 2017

@0silvia0 no musel🙈 😂

maminalucka2014
autor
3. máj 2017

Tak prisli sme od pani doktorky..mame novu..nasa odisla do dochodku..maly ma 104 cm a 25 kg..zda sa jej v poriadku ze z toho vyrastie, ze su take deti co su v detstve take..tabulky nehodnoti...ale na moje ziadanie nam krv zoberie...tak uvidime..mame viac sportovat a zredukovat porcie jedla 😉

0silvia0
3. máj 2017

@maminalucka2014 super, veď dobre ti poradila. Daj vedieť, či ste mali krv v poriadku.

dai
3. máj 2017

@maminalucka2014 hadam krv tiez ukaze ze maly je zdravy... a potom vlastne poradila presne to o com sa tu my bavime😉
drzim palce - asi to nebude jednoduche, v 3och rokoch maju deti obdobie vzdoru a ked maleho budes viest k niecomu naco nebol zvyknuty urcite nebude spokojny... musis to ty ako mamina vydrzat - aby ti raz v dospelosti nemal co vycitat - teraz si za neho zodpovedna v prvom rade ty!

lorela
3. máj 2017

@maminalucka2014 Ahoj, prečítala som si zdárne celú diskusiu 🙂, odznelo tu množstvo dobrých rád a postrehov, aj keď možno niektoré nie celkom šťastným tónom. Ale väčšina ako dobre mienené rady.
Mám osobnú skúsenosť, tiež by som som rada prispela do tejto diskusie. Tvoj synček potrebuje viac pohybu a mierne upravenú stravu so zameraním na zdravšie potraviny a optimálne množstvo primerané jeho veku - áno, nepíšem nič nové. Oboje je v tvojich rukách. Napriek uspokojivej odpovede pediatričky by som ja až taká spokojná nebola. Ba dokonca sa jej odpovedi čudujem. Pôsobí na mňa tak, že ťa odbila. Nie je pravidlom, že deti s nadváhou alebo obezitou z nej raz vyrastú. Oveľa pravdepodobnejšie býva, že obézne deti si svoju obezitu nesú životom. A často s ňou bojujú, viac či menej úspešne. Niektorí zvíťazia 🙂, príklad tvojho muža. Sebazaprenie, odhodlanie, vytrvalosť. Ale pozor, vlastnosti, ktoré nemusel podediť váš syn. A čo možná újma na psychike, na sebavedomí "kým z toho vyrastie"? Sedieť na lavičke a pozorovať rovesníkov ako šantia? 😕
A teraz z iného súdka: Tukové bunky, ktoré sa premnožia v útlom detskom veku jedinca, už nikdy nezaniknú. Môžu akurát zmenšiť svoj objem a potom už len vyčkávať na vhodnú príležitosť, kedy poľahky chňapnú po každej najmenšej príležitosti, aby sa opäť naplnili. Preto obézny ľudia tak často boli obéznymi deťmi...

maminalucka2014
autor
3. máj 2017

@lorela ahoj pises ze mas osobnu skúsenosť mozem vediet aku a ako ste dopadli? Ďakujem

maminalucka2014
autor
3. máj 2017

@lorela pises ze kopirujem Ale pozor, vlastnosti, ktoré nemusel podediť váš syn. A čo možná újma na psychike, na sebavedomí "kým z toho vyrastie"? Sedieť na lavičke a pozorovať rovesníkov ako šantia? Tieto vlastnosti bohuzial zdedil po mne lebo ako som pisala ja som v detstve radsej sedela pro mamine na lavicke a citala si knizku a presne..pozorovala skor deti...hanbila som sa.😊 vies co dako ma to na psychike nepoznacilo nastastie som vystudovala vysoku skolu s A . A jazyk sa mi zazracne rozkecal po puberte.

lorela
3. máj 2017

@maminalucka2014 Osobná - čiže moja vlastná skúsenosť 🙂