icon

Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?

maminalucka2014
30. apr 2017

Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@moni244 Monika aspon myslim, ze sa tak volas. Ja tvoj nazor respektujem,,vazim si ho a dakujem. Nehadam sa..no ty zrejme neprijmes nazor druheho...kopirujem z tvojho profilu
Logika zien na modrom konovi, clovek vyjadri nazor, ozve sa xy zien, co maju opacny nazor a idu do cloveka skakat, prskat a ked im clovek odpoveda, zaklincuju to vetou "nevies respektovat nazor inych" 😀

moni244
1. máj 2017

@0silvia0 zbožňujem ženy, čo všetko prekrútia

0silvia0
1. máj 2017

@moni244 ja zas nemám rada keď teraz moje decko je vzor a kto to má ináč to má zle...

moni244
1. máj 2017

@maminalucka2014 ja prijímam názor druhého, to, čo si predviedla teraz a aj predtým, nie je názor, ale vytrhnutie z kontextu

moni244
1. máj 2017

@0silvia0 a prečo sa obúvaš do mňa? viaceré jej píšeme to isté

0silvia0
1. máj 2017

@moni244 ale kde som sa do teba obula? Ja píšem vo všeobecnosti, že sú aj deti, ktoré majú telesnú predispozíciu byť pevnejšie, z takýchto detí mať štíhloty nebudeme ani keby čo bolo. Darmo jej tu ženy píšu moja má 14 kg, moja má 15 kg a myslím si, že je to akurát, toto zakladateľke nepomôže. Ja som zas bola vychudnutá a vyzerala jak z koncentráku až do puberty. Každý mi to otrepával o hlavu a aj často otrepáva doteraz, lebo nespĺňam akési normy. Jednoducho nie každý sa vtesná do tabuliek...
Aj môjmu synovi sa jeden čas smiali, že je tučný. bolo to cca v šiestej triede. A to hrával hokej a bol športovo a pohybovo vtedy aktívny, jednoducho mal také obdobie, potom to obdobie prešlo a dnes je tak akurát.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

Uz som to tu písala viac krat. Bola by som skor rada keby sa vyjadrila mamina s podobnym problemom. Dakujem. Nehovorim , ze opisovat vase deticky ako behaju a kolko km prejdu denne na ture nie je pre mna prinosne...no ja si uvedomujem nasu vahu aj aktivitu aj povahu dietata...

moni244
1. máj 2017

@maminalucka2014 ja som to o mojej dcére nepísala tebe, ale niekomu inému, tak aj sleduj, komu sú určené príspevky

0silvia0
1. máj 2017

@moni244 Ja som tiež písala vo všeobecnosti a ty si sa našla v tom, že ja sa do teba obúvam, pritom som to písala zakladateľke 😉

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@moni244 ospravedlňujem sa citam si od zaciatku celu svoju a mnou zalozenu diskusiu a kazdy prispevok pochopitelne vnimam, ze je smerovany k danej teme a problematike. Ďakujem

esther03
1. máj 2017

@0silvia0 no fakt neviem kam sa zaradit ci k matkam s chudsimi detmi alebo tymi s obeznejsimi kedze jedno dieta bolo take, druhe je spagetka 😀.
@maminalucka2014 prepac ja mam stale pocit, ze hladas vsetky mozne dovody (zdravotne konstitucia manzela bla bla bla) okrem toho, ze problem je naozaj len prijem vydaj. Az mam pocit, ze rdasje by si prijala tie zdravotne...snad to tak nie je a mylim sa. btw a pokial si pamätam tvoj muz tiez schudol az sportom a nie sam od seba...

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@esther03 ahoj nie neschudol sportom schudol ked mal cca 4..5 rokov cize o dakom aktivnom sporte sa hovorit nedá. Sportovec je teraz. Ale veď uz som asi v 3 prispevkoch pisala ze ma vyssi prijem jedla zrejme ako vydaj..a ze by som prijala radsej zdravotne problemy mojho dietata ????? Akoze prepac to uz je aj na mna dost..co stitnu zlazu ? Metabolicku poruchu? Ine problemy ? Ty si matka dvoch deti ? Ako toto mozes napisat ? Prepac hanbim sa za tvoj prispevok.

0silvia0
1. máj 2017

@esther03 aj moje deti boli také keď boli malé. Jeden tučko a dcéra akurát podľa tabuliek. Teraz sú obaja vyvážení a vážia tak ako treba. Syn z tej tučnoty vyrástol hoci všetok šport zanechal. Dcéra jazdí na koni, inak vôbec neinklinujú ku športu, hoci som ich k tomu viedla a skúšali sme hocičo.

0silvia0
1. máj 2017

@maminalucka2014
ty svojho syna ešte dojčíš?

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@0silvia0 vcera v noci uz to to stopla, lebo moze to byt aj vela cukru v mojej smotane...co mi vsetci vravia od porodu 🙈

0silvia0
1. máj 2017

@maminalucka2014 aj ja som mala pravdepodobne veľmi silné a tučné mlieko, počas dojčenia som vôbec nemala menzes, ale ja som ho odstavila na radu pediatričky v 18-tich mesiacoch a potom už toľko nepriberal. Dcéra sa toľko nikdy nedojčila ako syn, ona papala len tak decentne (ju som dojčila do 3 rokov) a syn mi na cecku doslova visel. Ja osobne si myslím, že u nás bola príčina to mlieko.
Hoci teórie sú že nie je slabé a silné mlieko atď., ja tomuto neverím...

esther03
1. máj 2017

@maminalucka2014 Inak stale tu pises, ze nech sa ti ozve mamina, ktora mala podobny porblem, napisala som ti o nas a aj tak si to neakceptovala. Asi cakas na maminu, ktora ma rovnako dieta s nadvahou a neriesi, ubezpeci ta, ze je to ok...

dai
1. máj 2017

@maminalucka2014 ja ti mozem tiez dat pripad mojho muza - ked uz teda tych chlapov spominame - ked som prvykrat videla jeho fotku v 5tich rokoch tak som nechcela verit ze je to on - vyslovene tucne dueta, nie obezne ale tucne - ja som take deti nepoznala - s 2mi bratmi sme boli stale vonku - vsetci vysportovani, kondicne velmi zdatni, kopu sportov stale... takze ma prekvapilo ze za komunizmu aj take tucne deti boli - moj muz je velmi vysoky a to mu pomohlo - ano, on sa vytiahol... bez toho ale aby sa zacal hybat by to nepomohlo - v puberte zacal cvicit... nastastie on vzdy patril k tym sebavedomim jedincom takze sa mu vlastne ani moc neposmievali ledze bol vzdy ten akoze vodca smecky:-/ od puberty cvici stale a stale ma nabeh priberat - ked popusti pohyb tak sa mu hned uklada tuk - dava si aj pozor na stravu... keby toto nerobil tak je poriadne obeznym dospelym...
Takze ano, predispozicie mozu byt, urcite aj temperament zohrava rolu ale pokial je clovek zdravy tak ta rovnica je jednoducha ...
My aj vdaka prikladu mojho muza a jeho obeznej maminy sme sa zhodli ze aj nase deti by mohli mat preduspoziciu na priberanie takze sme ten pohyb zaradili skoro - tiez sa im nechcelo chodit aj ked mam velmi zive deti... ale jednoducho museli , od malicka s nimi plavame - najskor ja, od cca. 3och rokov s trenerom, bicyklovanie/ odrazanie, od 3och rokov su obaja na lyziach aj korculiach etc... proste ponukame im sporty - nieco ich zaujme viac ine menej - v momente ale ako sa danu vec naucia tak ju pokladaju za zabavnu - staci im ponuknut partnerov do hry...
Ja osibne by som tiez ako spominala anjelicek tvojho malickeho brala do vody - kludne ho drz na rukach, daj do kolesa - alebo do maleho bazena - nech tam chodi vo vode - aj to je fajn posilnovanie... cokolvek len nie to sedenie...

esther03
1. máj 2017

@maminalucka2014 Este raz si precitaj moj prispevok o 18.40 a skus citat s porozumenim.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@0silvia0 ja som od porodu mala tolko mlieka ze som v noci okrem dojčenia...dobre citas..musela si odstriekavat aj 2 za noc...chladnicka plna mlieka 😂 doslova..vsade kelimky mlieka...teraz ked si stlacim cici mlieko strieka prudom...pritom na zaciatku tehotenstva som ziadne cici nemala 🙊 vsetci ze mam smotanu..maly sa narodil 3400 g a v 4 mes mal uz 8 kg a takto to islo..v nemicnica komplexna kontrola krv..tuky vsetko mal ok...vysledok..dojcit dalej...vsak co mam si dat na cicku uzáver..teraz len v noci..obcas pytal cicik no nevyspala som sa uz 3 r. Neprekaza mi to vsak aby si niektore nemysleli , ze sa tyram 😂

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@esther03 dakujem za tvoje konstruktivne rady. Citala som. Vdaka. Pekny vecer. A este k tomu prispevku , zelam si aby bol syn zdravy co ukazu testy 👄

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@dai ahoj no moj ma čerstvých 3 a nevie sa bicyklovať ani korculovat zatial a ani na lyžiach ešte nebol 🙈 to plavanie boli sme teraz v Tatrach 4 dni v bazene boji sa , ale aj sa mu paci tak zvazujeme kurz a chceme kupit vestu na plavanie 💪

0silvia0
1. máj 2017

@maminalucka2014 ja som na tom s mliekom bola rovnako, odstriekavala a vylievala. Môj syn si veľmi obľúbil odrážadlo. Zničil aj tri odrážadlá a všade len na tom chodil aj ako trojročný, potom sa naučil aj na bicykli v pohode.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@0silvia0 aj my sme boli rano von s loptou a ma aj taky bicykel ze sa da pedalovat no on sa odráža 😂 aspon daco..no rano lietal za loptou spolu s manzelom az bol mokry 💪

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

Inac mimo temu..to mam len ja taky pocit, ze niektore maminy zjedli mudrost sveta, porovnavaju deti ako keby boli z jednej seriovej vyroby a neakceptuju charakter a povahove crty ineho dietata a len to jeho je superdieta 🙈 nemali by si byt zeny matky oporou , poradit a nie hladat stale vinníka ???

esther03
1. máj 2017

@maminalucka2014 vies, keby moje dieta ma nadvahu, urcite by som sa nepytala na MK na taku speci diagnozu akou je Prader Willi syndrome, tak prosim mi nehovor, ze ty nehladas diagnozu na obezitu svojho dietata.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@esther03 ved samozrejme, ze sa zaujimam o vsetky mozne diagnozy no s urcitostou mi to potvrdi predsa len lekar nie ? Maminy mi poradili opytat sa na stitnu zlazu, metabolicke poruchy, prader willi syndrom bezal teraz na reflexe...a v podstate ved sme toto vsetko preberali v uvodnych prispevkoch.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@esther03 a ty mas prosim osobnu skusenost s prader willi syndromom? Lebo ja som to konzultovala s 2 ktore maju skusenost. Vies o com je ta diagnoza ?,dakujem necham si poradit od teba.

esther03
1. máj 2017

@maminalucka2014 ty sama si zalozila diskusiu s tymto ochorenim, to ti neradili maminy. Viac sa k tebe vyjadrovat nebudem. Maj sa.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@esther03 ach esther ja som uz unavena z tvojich prispevkov 🙈 nehnevaj sa 😂 vsetko som tu uz pisala v diskusii...skus si ju precitat od zaciatku...a , ze sa ku mne uz vyjadrovať nebudes..ved nemusis nenutim ta. Ako vidim sledujes na mk co robim 😂 ty detektiv jeden 😉 ako som pisala bezal prispevok v reflexe a po diskusii 2 mamin ma ešte nieco zaujimalo...ved je prirodzené , ze clovek prida diskusiu tu na mk jed ho nieco zaujima ci ? Aj tebe pekny vecer..