Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?
Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem
@maminalucka2014,musela by som vidiet, nasa dcerka ma o chvilu 8 rokov a ma menej ako 24 kg pri vyske 124 cm, mozno je uz aj vyssia ale ma menej ako 24 kg. Neriadila by som sa tabulkami, ale skor pohladom.
@maminalucka2014 Ak má hĺbavú povahu introverta po tebe, potom o to menej sa môžeš spoliehať na mužovu epizódu - z dieťaťa s nadváhou sa stal úspešný vojak, športovec.
@lorela no tak snad ma aj po nom nieco 🙈😂 uvidime
@maminalucka2014 Obézne dieťa (zdravotné okolnosti), ktoré z toho nevyrástlo. Tvrdo v puberte a mladosti bojovať s chudnutím a neskôr si dosiahnutú váhu strážiť deň čo deň po zvyšok života s oveľa väčším nasadením ako bežní ľudia.
@maminalucka2014, tak videla som pridanu fotku a mne sa zda teda ze ho je ozaj dost. Ale tak maledieta dietovat, to si neviem predstavit, to jedine po porade s dr. Ale ak mas pocit, ze teba sa zda byt ok, len inym nie, tak potom bude problem asi inde.Kazdy mame asi iny meter.Moj muz mal ako rocny 19 kg. Chvalabohu dcera mala tu vahu asi 5 rocna a syn ma necelych 10 mes. ale zatial nema ani 10, tak tatina nedobehne,to by somsa zblaznila. Ale 20rocny mal 74k4 kg 182cm. Tazko radit.
Môj 3ročný ma 12kg, hrozne, je Ako vrabec 😰
@lorela cize mas zdravotne problemy a s vahou bojujes aj v dospelosti ?
@katka1981 ahoj Katka preto to riesim u dr. Citala si celu diskusiu od zaciatku ?
@maminalucka2014, nestiham prepac, nahaanam maleho a nosim. Ale vy ste sportovci, verim, ze ste v stravovani rozumni. Nestiham, idem kojit, drzim palce.
@katka1981 😂 ok bez...ja som uz dokojila pred vcerom definitivne 😦
@maminalucka2014, ako stare dietatko?
@maminalucka2014 Zdravotné problémy nemám, chvalabohu, a, samozrejme, že som aj v dospelosti musela bojovať s váhou a už navždy sa budem musieť kontrolovať.
Vplyvom zdravotných problémov a vecí s tým súvisiacich (napríklad oslobodenie od telesnej výchovy a zákaz väčšiny pohybových aktivít) som bola obézne dieťa.
Na základe týchto skúseností je mi nesmierne ľúto, keď vidím obézne dieťa. Zrovna včera, asi 8 - 10 ročné dievča, ktoré sa neobratne snažilo vyliezť na bicykel a pohnúť... A ostatných prihliadajúcich, dospelých či deti, ktorí sa náramne bavili a hlasno bavili, keď spadla. Neviem, nakoľko si situáciu dievča uvedomovalo, do akej miery si pripúšťalo posmešky, ale raz si svojej situácie bude plne vedomá. Bolo mi jej veľmi ľúto (ona si nákupy nerobí, ani si nevarí), na margo jej rodičov...
@katka1981 teraz 3
@dai no ano len su aj rodicia ako my ktorí sa snazia to včas a ucinne riesit a zistit pricinu a mozne zdravotne problemy. Nehadz rodicov do jedneho vreca.
@maminalucka2014 mas pravdu,niekdy je tazko poriesit vahu dietat..moj ma podvahu a nevie pribrat..papa pekne,v tom problem nie je...a to mu aj pridavam cielene zdrave tuky navyse vsade kde sa da a nejde vaha hore..uz som sem pisala ma 137cm a 25kg..doprajem mu aj sldkost, sladke obedy ma bezne v skle,je schopny jest cele poobedie,pred spanim este dotlaci po veceri banan,hrozienka,sunku..a nic...ale zas mna to az tak netrapi..je zdravi..ale stari rodicia su na nervy z jeho vytrcajucich kosti takze sa snazom vykrmit ho ale nejde to...
wow... nas maly ma 3 roky a 13,5 kg. To sa vam ako podarilo, ze je taky velky ? A to nas Luky teda dost zje, ale vobec nepribera, len rastie. Ale ma len 96cm
@maminalucka2014, klobuk dole, to si ozaj dobra!!!! Musis mat zmiesane pocity teraz. Ja budem rada, ked vydrzim do roka.
@maminalucka2014 a kolko x denne si ho kojila?inac super, ze tak rychlo sa toho vzdal az neuveritelne
@maminalucka2014 Ahoj. Nečítala som všetko, takže možno napíšem niečo, čo tu už bolo. Tvoj syn má nadváhu a treba ju riešiť. Podľa toho, čo píšeš, má vysoký kalorický príjem - ak je prirodzene "lenivejší", má menej pohybu, musí mať aj nižší príjem kcal. A to je jedno, že jedáva len zdravé veci, aj od tých sa priberá, ak ich je veľa.
Oveľa väčší problém ale vidím s jeho nohami. Má ich veľmi krivé, zrejme aj dôsledkom vysokej hmotnosti. Z nadváhy síce môže "vyrásť", ale nohy mu už v neskoršom veku nedá do poriadku nikto. Bude mať navždy silné x-áky a bude mu to celý život nepríjemné nielen z estetického hľadiska, ale aj kvôli pridruženým problémom. Určite navštív ortopéda a poraď sa, nepodceň to.
Držím ti palce, je super, že to chceš riešiť a nevyberáš si pohodlnejšiu cestu ako mnohé iné matky, ktoré tým v konečnom dôsledku spôsobia do budúcna svojim deťom peklo v podobe nekonečného boja s obezitou. Nech sa vám darí.
@riamim ahoj dakujem. Boli sme na prehliadke u pani dr myslis,,ze by si to nevsimla ? Myslim tie krive nohy. Lebo mne sa zdaju len tucne . Maly chodi v poriadku,,nespickuje ani nic podobne. Maleho pozerala pani dr uplne od pipika 😂 zdal sa jej v poriadku.
@maminalucka2014 Čo mám skúsenosť, doktorky to vôbec nekomentujú. Aj ja som si sama musela vypýtať papier k ortopédovi. Však nech sa postaví rovno, či vie dať chodidlá k sebe. Mne sa zdá podľa fotky dosť silné X.
@riamim jaj ano to vie dat samozrejme. Ved mu aj merala výšku tak stal ako vojak 😂
@maminalucka2014 Fakt? Tak ma asi oklamala fotka. Aspoň o problém menej.
Aku ma velkost tej budnicky na foto?
Necitala som vsetky prispevky, ale akurat po tomto vikende mame podobnu skusenost s bratrancovym synom a popravde este stale to rozdychavam. Mame deti rovnakeho veku v juni budu mat 3 roky. Pri rovnakej vyske cca. 100cm ma dcera 15kg a ten chlapcek 25kg. Je neskutocne obezny, absolutne sa nevie hybat, cely den do neho nieco tlacia a na vecer asi liter kase pred spanim a absolutne bez pohybu. Viem ze to nie je moja vec, ale mne je ho luto. Ako zdravotnicka viem, ze z takej zivotospravy mozu vyplynut uz v nizkom veku choroby ako cukrovka a tu ma na cely zivot. Je rozdiel ked vahu robi tuk a je ako "slaninka" alebo je taky svalnac, su take tuhe kostry, ktore maju vysoku vahu, ale robia ju svaly a nie tuk. Sama musis posudit v akej kategorii je tvoj syn, ak je taka slaninka urcite by som s tym nieco robila, zvysila pohyb, zmenila stravovanie a ak je taky svalnac a pohybu ma dost, tak neries. Podla fotky sa mi ale zda, ze je skor v tej prvej kategorii ☹ Nie vsetko je BMI index, on ukazuje iba zhruba, dolezitejsi pri tom vsetkom je obvod pasa a celkova struktura kostry. Je ale strasne super, ze pred tym nezakryvas oci a chces to riesit 😉
@kukakaj ahoj dakujem za info. No boli sme teraz u dr ma 104 cm a 25kg je majovy. Doktorke ako aj predchadzajucej ktora odisla do dochodku ako aj teraz novej sa maly zda v poriadku. Neposudzujem len pisem co mi povedala ze z toho vyrastie. Ze je pevny . Ale avsak na moju ziadost mu samozrejme zoberie krv...dame vediet..co sa tyka jedla aj vcera som konzultovala jedalniciek v jaslickach vraj tam maly tolko nezje..napr polievku si da potom pauzu a az potom druhe...doma sa snazime zdravo, bez tuku a cukru. Spavat chodi cca okolo 20.hod A tabulky dr neriesi.
@natalka13 ahoj myslis tu modru. Ta je z lidlu mame rovnake 😂 neviem ake cislo to je preco ?

@lorela cize si bola tucnejsia ako dieta a stale si. Spravne tomu rozumiem ? Alebo bola a vyrastla alebo cvičila