Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?
Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem
@maminalucka2014 a keď mu chytis napr. bruško, má slaninku? Môj malý čerstvo 4r ma 22kg a 102cm a 7,5r dcérka má tiež 22kg. ALE syncek vôbec nie je tučný. Má všade pekne rozložený tuk... on je taky do ruky a na božtekovanie ❤ a dcérka je zas chudá. Ale obaja aktívne športujú... takže pohybu maju dost prikladám foto 🤗 synčeka
@katkasofi no tak to ma presne ako môj skoro...102 cm a o 3 kg viac...fuuu tak ideme zhadzovat a hlavne uz nekojit. Asi mam smotanu. No moj na 3 roky vyzera na 4 to je pravda 😀
@maminalucka2014 môj je zápasník 😉 takže 3x do týždňa rozcvička a stále je bud na bicykli alebo odrážadle. Tvoj ma dosť pohybu?
@mitchie2805 tak mne sa to zda dost.. Ale..moze mat aj pevnejsie kosti..
Vravis,ze jedlo vyberate.. Nejedava privela? Sladkosti a tak?
Este z toho moze vyrast,ale ak jedava primerane a nie blbosti,mozno by som zvazila vysetrenie stitnej ako pisu mamy predo mnou.
@katkasofi ako som pisala vyssie je lenivy pohodlny a kludas. Snazime sa ho motivovat. Pohybu ma malo. Chodi 2x do tyzdna do sukromych jasli take detske centrum tam su kazdy den von. No skor sleduje deti ☺ na vylety chodime stale. Teraz sme prisli z Tatier. A este je spachtos. Denne 2 hodiny nie je problem ☺
@maminalucka2014 moj syn bude mat v Juli 3 roky,pred mesiacom mal 13 kg a 99cm,lekarka vravelaze je to oki
@siska53 pevne kosti potvrdila doktorka, sladke obmedzujeme jedlo vyberáme. Jedlo mu chuti a doslova ho hlce. Tu stitnu podla toho ci pisu vysdie priznaky vsak nema. Ako sa to prejavuje ? Co sa tyka chorob bol za 3 roky chory mozno 3x sopliky a 2x horucka. Nic ine.
@vydrnik ale moj ma 25 kg keby ze ma 13 nepytam sa na obezitu 😂
@maminalucka2014 Osobne by som toto riešila s pediatrom. Pozná po tebe dieťa najlepšie a vie vyhodnotiť, či je to ešte ok, alebo to treba riešiť. Váha sa mi zdá vyššia, ale nepoznám tvoje dieťa. A treba si uvedomiť, že je pohyb a pohyb. Prechádzka vonku je iné, ako preháňanie na bicykli.
moja 7 r. dcéra má 25 kg, výška 120 cm a lekár povedal že máme navyše nejaké to kilko....takže ak my máme navyše tak vy potom určite....
V prvej triede mávajú deti bežne 21 - 23 kg. a vy prváci nie ste...
@maminalucka2014 si neviem predstavit,ze by nas mal tolko,zda sa mi ze je naozaj vela,ale je na lekarke co ona na to
No nas maly je ako katkasofi pridala fotku príspevok vyssie presne len ma o 3 kg viac. Ano budem to opat konzultovať s doktorkou.
https://www.cdc.gov/growthcharts/data/set2clini...
Toto su percentilove grafy pre chlapcov. V troch rokoch by rozhodne nemal vazit 25 kg. 18 kg je 97my percentil pre 3rocneho chlapca. (a to uz je vela...). 25 kg by mal mat tak v 6tich rokoch. Skusala si poratat jeho denny energeticky prijem?
Tak sa necuduj, ked este stale kojis a dieta zacalo chpdot v 23 mesiacoch, kedy to mal vybehat? Ma malo pohybu a aj ked vravis, ze ste boli v Tatrach, chodil, alebo ste ho nosili? ved ked ste sportovci, kupte mu bicykel, odrazadlo a chodievajte s nim, proste donutit ho hybat sa, lebo 25 kil je dost vysoka vaha na take dieta
@acinom nie nic denne neratam co sa tyka jeho kalorii denne.
@moni244 ano kojim ano v 23 mesiacoch začal chodit je lenivy nutime ho. Ked ma motivaciu prejde minule cele Bojnice. Ked sa mu nechce zbytocne ho date na odrazadlo. Jeho vahu si uvedomujeme preto to riešime.
@maminalucka2014 kasli na svokru co hovori, ja mam skvelu svokru, ale tiez nikdy neprizna, ze by mal muz s niecim problem. Minule mi tvrdila, ze nemal nikdy problem s recou ani logopedovi nechodil. Otvorime detsku kartu a upss ho co tam najdeme 😀
@maminalucka2014 tak si to skus poratat.
Pretoze ano, mohol by mat Prader-Willi, znizenu funkciu stitnej zlazy a este dlhy zoznam vzacnych dalsich vzacnych diagnoz, ale ovela pravdepodobnejsie je, ze chlapec proste vela papa. Nikto nehovori, ze ho mas teraz vyhladovat, ale obmedzit prijem energie pravdepodobne bude dobry napad....
Ja rozumiem, ze sa to zle pocuva, ale ono to s tou hmotnostou funguje v celku jednoducho. Ak je prijem vacsi ako vydaj, dieta bude priberat.
juj,moj ma 137cm a 25kg..poslite nam nieco....ma 7r....dlha spagetka je zas moj..opacny problem mame.
@maminalucka2014 dost neskoro 23 mesiacov. Je dost možné, ze ma oslabený svalový tonus. To nemusi byt lenivosť. To jednoducho tie svaly su oslabené.
@acinom ten prader willi som pozerala pred vcerom v reflexe tiez ma to napadlo len su tam aj ine prejavy co on nemal. A to je jasne ze ked sa nehýbe a papa tak sa to nanho nabera. Idem ho nutit co uz aj s placom von. Pribinak ten svalovy tonus urcite mal oslabenejsi aj ked bol mensi on o 4 mesiace vsetko robil neskor sedel plazil sa a pod. Preto sme boli na neurologii a presne v ten den na kontrole zacal rano chodit. Uplne z nicoho z minuty na minutu.
@maminalucka2014 preco s placom? Strasne to hrotis, najprv to neriesis, nechas to tak a teraz ides stresovat?
@maminalucka2014 možno trochu reálne pozerať na vlastne dieťa. Netreba rátať BMI, ak ma trojročný 25 kg tak to už je fakt mooooc. Niečo s tým robte, už dávno boli podľa mňa neskoro.
@maminalucka2014 sitna zlaza sa prejavuje ked dieta zaostava za ostatnima.Podla mojo nazoru je pohode.Je rozdiel dievca chapec .Kazdy ma ine spalovanie.Ja ma 4 r a ma 20 kg syn ked mal 4 r mal 25kg a vysoky bol na 6 r.Podla by ste sa nemali trapit je zdravy a to je podstatne a na duhych sa mozete vyete co....😀nech si kazdy cumi do vlasneho hrnca.😀a inak BMI je velmi tazko vyratat dietatu toho sa urcite nedzte.😀
@maminalucka2014 no co sa tyka tej lenivost to je aj moj syn natom podobne ked nemusi tak nikam nerad ide ale ked ma inspiraciu tak hned je vonku.Poj ma taku povahu salamistu a to teras ma 14 r a puberta ho plieska kade tade.Riesila som to aj sa s mojim synom u lekara nekoro rozpraval,neskoro chodil nocnik ha strasne nieco.A nic nam nepovedali len to ,ze jednoducho ma asi na vsetko cas a nieje co riesit kedze je zdravy.Musim ale povedat ,ze skole nezaostava 😂uci sa na same 1-2 take som rada ,ze aspom skola mu ide ked uz insie ma na salame 😀
@maminalucka2014 daj foto... 🙂 napr aj bez tvare... niekedy moze mat viac kil a nemusi to byt vidiet ak ma tazsie kosti... ale aj reakcie ludi nemusia vzdy zodpovedat pravde...moj sa narodil skor ako 2680g a 50cm...cize bol chuducy, ale dlhy normalne...a nasli sa aj taki experti, ltori vraveli ze aky je gulatucky lebo mal okruhlu tvaricku... aom az neverila
Inac k tomu chodeniu muz sice tiez zacal ako 17 mes chodit a teraz buzeruje 140 vojakov ako behaju 🙈 ten paradox . Moni244 preto s placom lebo 3 rocne dieta ked sa zatne ze teraz nejde na trijkolku tak jednoducho ho nedonutim iba ak by som isla ja 😂
Ivirk prave ze my realne pozerame keby nie tak to tu neriesim. Len kazdy aj v jasliach aj pediatricka vravi ze ved vyrastie z toho...
Hors no tak on je salamista od mala to je pravda taky flegmos. Ale rozumu ma az za 3 😂
necitala som vsetky prispevky, ale ... maloktora matka dobre znasa skutoocnost ak je niekto povie ze jej dieta je tucne alebo obezne.... a nemusi byt prave ukazovatelom vaha...bmi u deti podla klasickych vypoctov je byva dost nepresne...
treba sa ale pozriet aj trosku kriticky na dieta ci je dobre stavane trosku mohutnejsie alebo ci je ozaj sami fald... napr. toto bolo raz v jednom nemenovanom zenskom casopise a to mi uz pride ako dieta pri kt. by som ako matka spozornela... a ak by nebol problem v strave urcite by som nechala urobit nejake testy ci nema dieta zdravotny problem...
nasa mala 4 roky teraz a ma 18,5 kila a 116cm, ako 2,5rocna mala takmer 16 kil len o 10cm menej, ... a trcia jej rebra....
V stredu pojdem k pediatricke so zoznamom z modreho konika. To jej radsej nepoviem ze modry konik.🙊 dam preverit prader willi, stitnu zlazu, poruchu metabolizmu,,oslabeny tonus. Dakujem vsetkym za rady.

@maminalucka2014 u detí je to relatívne ... ja mám dve a narodili sa rovnako veľké aj ťažké - 51 cm a 3,5 kila. Lenže dcére nič nejedla, len suchú stravu a potom jej zle trávilo, v roku 10kg. Na ZŠ bola taka guľatejšia, nikdy nebola taká vychrtlina, ale v puberte sa to ustálilo a teraz je vysoká a štíhla ... a odkedy ma zubny strojček, oblečie aj XS, hoci zje všetko, len asi menej a neje sladkosti.
SYn mal v polroku 8kíl, v roku skoro 13, každý mu hádal viac rokov, ako skutočne mal. A stále je najvyšší v triede, v 10 rokoch 156cm, niečo cez 40 kíl a nohu 41. Takže to nie je len o kilách, ale aj o tom, že je celkovo veľký. Bude po mužovi, ten ma 193cm.
Napriek tomu tú váhu strážim, lebo mna mama nechala a cely život bojujem s nadváhou. Do 10 rokov je to vcelku zlaté, ked je dieťa baculaté, ale potom už je to problém.