icon

Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?

maminalucka2014
30. apr 2017

Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem

bibaryba
1. máj 2017

Môj bol tiež tucko tak sa mu posmievali schudol až v 12 rokoch keď začala puberta a trochu ak chcel nejedol večer chlieb a sladkosti prestal jesť vôbec ale také z obchodu doma upečený koláč si dá za 3 mesiace dal dolu 12 kíl a je teraz vychudnutý

liliwhite
1. máj 2017

milá mamička, podľa mňa nemusíte mať obavy. To, že má trošku vyššiu hmotnosť ako sú normy v tabuľke, nie je žiadna tragédia.Každé dieťa je iné, veľa závisí od stavby tela rodičov. Okrem toho, vo vývine sú prirodzené obdobia, keď telo naberá tuk a keď sa tzv. ťahá do výšky. Myslím si, že merať BMI trojročným deťom, je úplne zbytočné, akurát deptáte seba aj dieťa. A už vôbec by som nenastoľovala nejaký drastický diétny režim tak, ako radia niektoré "výživové odborníčky" z fitka. Pokiaľ má dieťa vyváženú stravu a pohyb, hmotnosť by sa mala upraviť sama.

esther03
1. máj 2017

@liliwhite precitaj si diskusiu a zistis, ze sama zakladatelka pise, ze dieta ma malo pohybu. Podla foto staci pozriet a zistis, ze dieta ma nadvahu, ktora so stavbou tela a rastom nesuvisi. Bez ohladu na BMI dieta je vysoko nad najvysou hmotnostou vzhladom k veku. Takze nema len trosku vyssiu hmotnost ako su normy.

natalka13
1. máj 2017

@liliwhite trosku???? 10kg nadvaha je dost aj na dospeleho.
Sama mamicka priznala ze ma vyssi prijem ako vydaj, tak sa vaha asi tazko sama upravi.

anjelicek26
1. máj 2017

@natalka13 asi tak 8-10 kil nadvahy... to je ako keby ja pri 153cm nemam mojich 48kil, ale 75... chudatko moje klby, moja chrbtica... s tym sa neda fungovat normalne.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

Dakujem za rady mamicky. Co sa tyka pohybu ano nie je aktivny. Momentálne sme prisli z von hrali sme sa s loptou boli na bicykli. Doobeda bola nahanacka po byte . Ma vyssie prijem ako vydaj. No snazime sa o pohyb ako to len ide. Dakujem za pochopenie.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@anjelicek26 ma 7 kg nadvahu podla tabuliek cize pri vasej vahe zo 48 na 55 kg. Ked ste to tak ratali pre priklad nie 75

anjelicek26
1. máj 2017

@maminalucka2014 musis ratat % nadvahu, ratala som to uplne spravne... priemerne 102cm dieta ma tych 15 kil... Ma teda klby stavane na 15 kilovu zataz a na nich 10 kilovu nadvahu... to prirovnanie je celkom presne...

esther03
1. máj 2017

@maminalucka2014 mozem sa spytat ako si prisla na tych 7 kg? Mne to vychadza viac. Musis vychadzat z medianu, nie najvyssiej moznej vahy.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

Dakujem vsetkym za uzitocne rady a konštruktívne vyjadrenia vazim si to. Ako som uz vcera pisala po vysetreniach dam vediet ako sme dopadli. Anjelicek a Esther uz myslim ze nie je zasadne daky median a tabulky ci sa odraziť od vahy 18 kg alebo 15 kg na vek 3 roky. Zasadne je teraz to na co ho dame vysetrit. Cukrovku som vylucila. Budem mudrejsia po konzultacii s lekarkou a odberom krvi. Drzte nam palce aby bol hlavne zdravy... pekny den vsetkym

eliska13
1. máj 2017

strasne ste utocne :(3 rocne dieta, ak nema surodenca, ktory ho bude nahanat po dvore vela pohybu nema V tom veku som so synom chofila max na prechadzky a ihriska, kde sa hral sam v tomto veku deti malokedy hraju nahanacku a pod hry.V tom veku zacal na bicykli ved autorka pise ,ze je opatrny uz podla popisu jeho povahy to musite pochopit, ze to nebude dieta hyperaktivne, ktore cely den lieta a vymysla lotroviny.To, ze sa odraza a zatial nebicykluje aj to je plus.Ma len 3 roky!su deti,ktore sa to naucia v 5 r
autorka vie, ze musi nieco zmenit a snazi sa.mozno k tym kg navyse dopomohlo kojenie, a hlavne to, ze zacal neskoro chodit ma oproti inym detom takmer rok strateny.Chlapec nema isto 10 kg nadvahy je gulaty, ale nie obezny takymto BMI kalkulackam neverim pri malych detoch.
V 3 rokoch syn behol pol roka tak narastol, ze komplet sme vsetko kupovali nove.Vysetrenia si daj porobit, ale verim, ze to nie je nic metabolicke, ale len malo pohybu.Moj syn dodnes radsej bude sediet nad Legom ako behat za loptou

eliska13
1. máj 2017

@anjelicek26 on ma vysku dobru preco porovnavas tvoj nizky vzrast so 75 kg?ty si nizka a vacsinou k tomu patri aj nizsia vaha.Kolko si vazila v tehotenstve a prezili to tvoje klby a srdce.Toto je ako hon na carodejnice

anjelicek26
1. máj 2017

@eliska13 25 kil na 102cm je vysoko nad hranicou obezity v kazdej tabulke, autorka ho najprv ani v tabulke nenasla kvoli tomu... . Moje srdce prezilo tehotenstvo ale bola to makacka (pred porodom 59 kil maximum), neviem si predstavit mat 75 kil na 153cm... ano porovnavam to s takou vahou na nizky vzrast - lebo aj autorkin syn na taku vysku (102) ma taku strasnu vahu (25 kil - priemerne 125cm dieta)... je to porovnatelne velmi dobre...zamysli sa preco... Nemusis verit kalkulackam, staci verit fotke... Autorka sa snazi, co je vyborne, ale zasa malovat jej, ze ku kilam navyse dopomohlo kojenie je smiesne... to by sa moj 3,5 roka dojceny syn mal asi gulat hore-dole kopcom... a teda ma v 6 rokoch 19,5 kila...

cuculiatko88
1. máj 2017

@maminalucka2014 k tej dr.som chodila ja ako dieta,podla mna je uz stara a mala by ist do dochodku 😀 a tvoj maly je pevnejsi no nie obezny

natalka13
1. máj 2017

@eliska13 aha vsetky 3r deti maju taku velku nadvahu, ked nemaju surodenca?
netreba bmi kalkulacku, staci vediet vahu a vysku dietata. Ty by si bola spokojna OK, mamicke sa to veru nezda achce nieco robit. Asi vidi ine 3r deti okolo ktore maju inu vahu.
Tehotenstvo trva 9m a skoro kazda mamicka hovori ze sa citi ako velryba, nevladze ako netehotna, zadycha sa velmi rychlo......ale porodom toto vacsinou skonci,ak sa zdravo stravovala a pribrala tych 10-12 normalnych kg. Tu dieta ak neschudne si ponesie tu nadvahu stale so sebou.

esther03
1. máj 2017

@eliska13 ja som v tehu pribrala 6kg z toho maly mal 4kg a klby som citila riadne, zadychavala som sa ako 70-ka s astmou. Som krpata (ale vyssia ako 102 cm 😀 ), takze aj 6kg bolo na mna dost.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

Mamicky prosím Vás nehadajte sa . Vsetko sa ukaze po zdravotnych testoch a odbere krvi. Urcite Vas budem informovať.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

Skor by som uvitala informácie od mamičky s podobnym problemom ako ste to riesili , zdravotná stranka ci z toho vyrastol, nasledky a pod. Vasa Vaha v tehotenstve a prirovnávat ju k mojmu synovi ktory prave dosiahol len alebo uz...neviem..3 roky. Dakujem za pochopenie.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

A co sa tyka toho ci si viem predstavit jeho nadváhu a záťaž ked to porovnavate s vasim tehotenstvom...ano viem..ja som isla z 48 kg plus 18 kg vahy a maly sa narodil ukazkovy 3400 g a 51 cm ☺

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

Ale ja som sportovala cize pre mna plus 18 kg nepredstavovalo extremnu zataz...kondicku som mala dobru..dokonca prešla Tatry 😀

esther03
1. máj 2017

@maminalucka2014 ja som ti napisala vlastnu skusenost so starsou dcerou, vysledky mala ok, stitka ok, strava relativne ok (varim zdravo), ale hnila jak vos pod chrastou. Pomohl az sport v 14 rokoch ked si uvedomila svoju nadvahu. Ale nenechaj to zajst az tak daleko a je to chlapec, takze to moze mat v pazi aj v puberte. Samozrejme, vysetrenie ok tym nic nepokazis. Btw dieta z toho same nevyrastie, toto nie je len jemne baculate babo, ktore prave zacalo chodit, toto dieta ma 3r. a nadvahu.

moni244
1. máj 2017

@eliska13 3 ročné dieťa nemá veľa pohybu, ak nemá súrodenca? tak to som ešte nepočula, moja súrodenca nemá, chodíme von, od 2 rokov bez kočíka, celodenné výlety, behá, skáče, lieta, aj bez detí a súrodencov, to dieťa sa nezastaví, dnes prešla s otcom 10 km túru, má 4,5 roka, 108 cm a 16 kíl

moni244
1. máj 2017

@maminalucka2014 zmeň pediatričku, v inej téme spomínaš, že ani reč nerieši, ani váhu, to je nejaká divná doktorka

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@moni244 dakujem len moje dieta nie je hyperaktivne 😂

dai
1. máj 2017

@maminalucka2014 precitaj si co pise esther... ja co poznam ludi dlho - zial na 90% obezne dieta = obezny dospely... ziadne vyrastie z toho ( niektori sa v puberte vytiahli a chvilu boli ok ale za rok dva zase nabehli na staru vahu - zial tu ide ruka v ruke pohyb a strava - to co sposobuje obezitu teraz bude aj neskor....) ester tiez pisala ze sa jej dcerke vysmievali az po pubertu- niektore deti su s tym ok ale vaecsine to dost znizi sebavedomie...
A to co popisala moni je normalne dueta nie hyperaktivne... tvoj malinky je lenivy pravdepodobne nie len kvoli temperamentu ale aj vahe - vidi ze nestiha tak radsej pozoruje☹

0silvia0
1. máj 2017

@maminalucka2014 v tejto téme ti budú dvíhať varovný prst matky, ktoré majú deti tenké ako cverny a 10 kg aj s topánkami. Ja som mala tiež syna pevného, do dvoch rokov až tučnučkého, mala som silné mlieko a pediatrička mi odporúčala prestať dojčiť. Tiež syn bol skôr komótny, radšej kreslil, čítal, skladal lego. Nie všetky decká skáču ako opice a hyperaktívne behajú sem a tam bez rozmyslu. Samozrejeme na prechádzky sme chodili každý deň, ale mimo prechádzok sedel na riti ako kvások. Ale potom keď mal kamarátov sa rozpohyboval aj sám, chodil aj na športy, ale nikdy mu to dlho nevydržalo, inklinoval skôr k umeniu, kresleniu, jednoducho každé dieťa má iné záujmy. Ja som to tak tragicky nebrala ako ty. Dnes má môj syn 15 rokov, 195 cm a 90 kg. Aj môj manžel je takejto pevnej telesnej konštrukcie.

moni244
1. máj 2017

@maminalucka2014 kto píše o hyperaktivite? aj moja, keby mohla, tak sedí doma a čučí na telku, ale nedovolíme to, preto sme už skoro riešili pohyb bez kočíka, keď veľa detí v jej veku sedelo v kočíku

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@dai ajoj dakujem za tvoj komentar citam vsetko. K tomu tucne dieta tucny dospely ano moze aj nemusi. Ako priklad je moj manzel. Zacal chodit v 17 mes tucne dieta...teraz vojak elita..sportova vysoka uroven...k tej hyperaktivite nada sa mi skopirovat prispevok moni...kopirujem

Obdivujem vsetky mami, co musia zostat s detmi doma na OCR a neda s aim to zariadit inac, ja som po dvoch dnoch stravenych doma s dietatom, co je v izolacii tamer 2 tyzdne, suca na psychiatriu. Ona tu len beha, lieta, skace, krici, nic ju nezaujme na dlhsie ako 5 minut (necudujem sa, byt tak dlho doma, ani mma by uz nic nebavilo). Esteze sa dalo ist poobede na chvilu von, ale ani to nepomohlo, stale tu beha ako splasena

Prepac ale podla toho sudim za ano je zivsia 😂 ved nic sa nedeje...mij je ale pravy opak od narodenia..pivaha salamistu..radsrj uprednostni hodinu si citat knizku alebo sa kludne hrat pexeso....pekny den

moni244
1. máj 2017

@maminalucka2014 to nie je hyperaktivita, to je dieťa, ktoré má kiahne a je zavreté doma a nemôže robiť to, čo má rado a to je behanie po vonku, jasné, že sa z toho smeješ, keď to nepoznáš

0silvia0
1. máj 2017

@maminalucka2014 každý to posudzuje podľa sebe. Podľa niekoho, kto má takéto skáčuce kričiace dieťa je to normálne dieťa, lebo iné doma nemá. Ja som mala pokojné deti, ktoré sa dokázali prebaviť skladaním, hraním, čítaním, slovnými hádankami hodiny čiže mne nevadilo, že sa nedá niekedy kvôli počasiu ísť von. Raz k nám prišli susedovie dvojičky, môj manžel len oči otváral, že to čo sú za deti? Behali, skákali nám po gauči, pišťali, hore schodmi-dole schodmi. Manžel sa nezmohol na slovo, keď odišiel sa pýtal to čo bolo??? Takže aj deti sú rôzne a nedá sa podľa toho môjho doma posudzovať cudzie dieťa, ktoré má jednak inú povahu, jednak iné telesné predispozície atď.