Je farba moču môjho 3-týždňového synčeka v poriadku?
@danielledan nepíšeš koľko mlieka denne vypije. Ako si prišla k tomu, že môže byť dehydrovany? Môžeš mu kludne ponúkať aj prevarenu vodu. Ale keď pije dostatok UM, nie je dôvod aby bol dehydrovany. Moč je podľa mňa normálnej farby.
@nikpa denne vypije cca 470-560ml mliečka,kedy ako. Zľakla som sa toho moču tak som poslala fotku svokre a tá ma vystrašila, že maly je dehydratovany lebo ja nemám mlieko a krmim ho umelým… tak som sa radšej poradila tu. Volala som už aj doktorke medzi tým, povedala, že je v poriadku. Predsa len ma ovládol strach, je to prvé bábätko.
@danielledan chápem, panika je na mieste, aj ja som bola prvorodička 😀 keď vypije 3 týždňový toľko UM ako píšeš, určite nie je dehydrovany, svokre treba vysvetliť, že nie len materské mlieko je tekutina 🙄 ale aj UM ktoré pije. Pre pokoj v duši, mu môžeš ponúknuť tú vodu ale zase aby si nenalieval bruško ňou zbytočne tak len trošku.

Akykolvek odtien zltej je normalny. Moc nema byt a ani nie je ciry, hoci sa to tak niekedy moze v plienke javit. Dehydratacia sa neprejavuje farbou mocu, ale oligouriou/anuriou, to je malo mocu alebo ziaden moc. Tmavsi moc je viac koncentrovany, ale neznamena to, ze je dieta dehydratovane. Nech si normalne pije mliecko kolko mu chuti, ty sleduj hlavne to či “pišá” dosť. Má vypiť cca 150ml/kg denne.
Dehydrataciu najlepsie odsledujes na fontanele, pokial nie je prepadnuta, je to ok.